Chelsea: Messi? Nem igaz. Aranylabda? Nem jó - Mourinho

nemzetisport.hu nemzetisport.hunemzetisport.hu nemzetisport.hu
Vágólapra másolva!
2014.11.28. 17:37
null
Ha péntek, akkor sajtótájékoztató – José Mourinho e pillanatban bizonyára az Aranylabdáról beszél (Fotó: Reuters)
José Mourinho, a Chelsea menedzsere versenyben van az év edzője címért, labdarúgói közül Thibaut Courtois, Diego Costa és Eden Hazard szerepel az idei Aranylabda-jelöltek 23-as listáján, Hazard és Cesc Fabregas éppen ma lett jelölt a FIFPro 2014-es válogatottjába, a portugál szakember mégsem feszül a boldogságtól, hogy a londoni klub neve szerepel a „szavazós" hírekben.

 

„Az ilyesfajta elismerések nem tesznek jót a futballnak, ezért nem is foglalkozom velük – válaszolta José Mourinho a díjak fontosságát feszegető kérdésre pénteki sajtótájékoztatóján. – Az ilyen választások azt sugallják, hogy csak sztárokra van szükség, és fontossági sorrendet állítunk fel a csapattagok között. Az ember bekapcsolja a tévét, és a sporthíreket látva olyan érzése támad, mintha politikai kampány zajlana a szeme előtt. Angliában még istenes a helyzet, de más országokban (egyes játékosok mellett úgy korteskednek), mint amikor Obama harcolt a Fehér Házba kerülésért. A mi klubunktól idegen ez a kultúra. A mi mentalitásunk nem ilyen, ez a láz bennünket nem kerít hatalmába."

A folytatásban Mourinho a csapategység, a közös erőfeszítések, a nehéz helyzetek együttes leküzdésének fontosságát hangsúlyozta az egyéni csillogással szemben. S hogy elbizakodottá teheti-e csapatát a közelmúlt sikerkorszaka, a hatpontos bajnoki előny?

„Sok mindenen elúszhat a siker. Jöhet egy rossz periódus, sújthatnak bennünket sérülések, elpártolhat tőlünk a szerencse, feljavulhatnak a vetélytársak, de hogy elbizakodottá váljon a csapat, az az egy kizárt. Nagyon jó társaság ez, boldog vagyok, hogy ilyen játékosaim vannak" – felelte Mourinho, majd egy példával is megvilágította, mire gondol: Eden Hazard hatalmas sprintet kivágva futott vissza védekezni a hétközi Bajnokok Ligája-mérkőzés 88. percében – amikor a csapat már 5–0-ra vezetett a Schalke ellen...

A sajtótájékoztatón természetesen szóba került az a minapi sajtóértesülés is, amelyik szerint Lionel Messi nyáron 250 millió euró ellenében a Barcelonából a Chelsea-be igazol.

„Mostanság nagyon könnyen kelnek szárnyra valótlanságok, néhányan könnyű szívvel repítenek világgá ellenőrizetlen híreket. Természetesen nem igaz" – zárta rövidre a Messi-pletyka cáfolatát Mourinho.

A Chelsea szombaton a Sunderland vendége lesz a Premier League-ben – azé a csapaté, amelyik legutóbb képes volt bajnokit nyernie ellen, még áprilisban, ráadásul a Stamford Bridge-en (1–2).

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik