Chelsea: Mourinho gondolkodás nélkül ismét belevágna a madridi kalandba

nemzetisport.hu nemzetisport.hunemzetisport.hu nemzetisport.hu
Vágólapra másolva!
2014.09.19. 19:32
null
José Mourinho szerint szokatlan, hogy két éve nem nyert trófeát. De az is, ha valaki olyan rövid időszak alatt nyer hét bajnoki címet<br /> (Fotó: Action Images)
José Mourinho a portugál TVI televíziónak adott interjújában beszélt a Real Madridnál töltött időszakáról, a Chelsea-ről és az általa pár nappal korábban kritizált Cristiano Ronaldóhoz fűződő kapcsolatáról is.

 

„A kapcsolat nem létezik. Ő a Real Madridban játszik, én a Chelsea-nél vagyok, nem futunk gyakran össze az utcán – mondta korábbi játékosáról José Mourinho. – Nincs kapcsolat, csupán emlékek. Emlékszem a jó és a kevésbé jó dolgokra. Emlékszem arra, hogy egy gólgyár volt, aki segített nekem bajnokká válni, kupát és Szuperkupát nyerni. Valószínűleg saját magának is segített, és mindkettőnknek, hogy megnyerjük a ligát 100 ponttal, megelőzve a történelem legjobb Barcelonáját. Cristiano Ronaldo nagyszerű emlékekkel ajándékozott meg, és a legeslegjobbakat kívánom neki a pályafutása során, mind a válogatottban, mind a klubcsapatában, mert amikor én egy klubhoz szerződök, úgy nagyfokú odatartozási vággyal megyek oda, és remélem, a korábbi játékosaim továbbra is sikeresek lesznek."

„Egyrészről elértem egy célt, bajnoki címet nyertem a világ számomra legfontosabb (Anglia, Olaszország, Spanyolország) bajnokságaiban. Ez a cél fontos volt – mondta madridi idejéről (2010–2013) az 51 éves portugál szakember, akit arról is faggattak, hogy mi lenne, ha visszatérhetne, és csatlakozna-e a Real Madridhoz: – Igen, határozottan. Egy olyan tapasztalat volt, mind emberileg, mind szakmailag, amelyet gondolkodás nélkül megismételnék."

S hogy mit tenne máshogy ezúttal a királyi gárdánál?

„Ez egy nagyon általános kérdés. Egyébként, ha az edző képes gondolkodni, és olyan önkritikus, mint én vagyok, akkor a döntések nem mindig lennének ugyanazok. Nem csak a Real Madridnál, hanem az összes klubnál."

A Portóval és az Interrel Bajnokok Ligáját nyerő trénertől azt is szerették volna megtudni, milyen öltözői problémák voltak Spanyolországban, de Mourinho erre nem tért ki.

„Nem fognak tőlem hallani arról, hogy mi történt a múltban, sem pozitívat, sem negatívat. Úgy hagytam el a csapatot, hogy fantasztikus kapcsolatom volt az elnökkel, a vezérigazgatóval és az egész klubbal, miután meghoztam azt a döntést, amely a legjobb a pályafutásom szempontjából. Boldog ember vagyok, nagy örömmel megyek az edzésekre és a meccsekre, és nem az az ember, aki a múlton rágódik" – felelte a Special One.

„Ez az első alkalom, hogy nem gondolok a karrierem következő állomására – mondta ezt már a Chelsea-vel kapcsolatban. – Korábban mindig arra gondoltam, hogy mi jöhet legközelebb. Anélkül, hogy terveztem volna, visszatértem. Kedvelem ezt a helyet a munka, a család és a szociális élet szempontjából is. Azért tértem ide vissza, mert a klubnak más projektje lett. Az első időszakom alatt a pénzügyi fair play nem létezett."

„Számomra meglepetés volt, hogy idejött – válaszolta ezt már Cesc Fabregasszal kapcsolatban a szakember. – Tudtuk, hogy olyan típusú játékos, amilyet szeretnénk, de sohasem gondoltam, hogy lesz rá esély, hogy Fabregas érkezzen. Mindig azt hittem, hogy marad a Barcelonában, vagy ha visszatér Angliába, akkor az Arsenalhoz igazol."

„Szokatlan, de ez az én hibám – reagálta arra, hogy az elmúlt két évben nem nyert trófeát. – Szokatlan hét bajnoki címet nyerni. Nyertem kettőt Portugáliában, kettőt Angliában, kettőt Olaszországban és egyet Spanyolországban. A legutóbbi két idényben, karrierem legrosszabb éveiben, kétszer jutottunk be a BL elődöntőjébe, bejutottunk a Király-kupa döntőjébe, megnyertük a Szuperkupát a Barcelona ellen, és másodikak lettünk Spanyolországban, harmadikak pedig Angliában."

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik