Manchester United: Falcao a „vörös ördögöknél” - hivatalos

nemzetisport.hu nemzetisport.hunemzetisport.hu nemzetisport.hu
Vágólapra másolva!
2014.09.02. 02:32
null
Falcao az átigazolási piac legvégén a Manchester Unitedhez igazolt (Fotó: manutd.com)
A Manchester United labdarúgócsapata a hivatalos oldalán jelentette be, hogy Radamel Falcao a klubnál folytatja a pályafutását.

A manchesteri klub tájékoztatása szerint Falcao a szezon végéig kölcsönbe érkezik, kölcsönszerződése lejártával pedig az MU-nak opciója lesz játékjogának végleges megszerzésére.

A klub nem hozott nyilvánosságra összeget az átigazolási ügyben, ám sajtóinformációk szerint az üzlet több mint 20 millió fontjába kerül az MU-nak, ebből 6 milliót tesz ki a kölcsön összege a Monacónak, a többi pedig a támadó kiemelkedően magas fizetésére megy el. A Daily Telegraph szerint Falcao 346 ezer fontot keres majd hetente, amivel a Premier League legjobban fizetett labdarúgója lesz.

„Nagyon boldog vagyok, hogy ebben a szezonban kölcsönben a Manchester Unitedben futballozhatok. Az MU a legnagyobb klub a világon, és elkötelezett, hogy ismét a csúcsra érjen. Kíváncsian várom a közös munkát Louis van Gaallal, és szeretnék hozzájárulni a klub sikereihez ebben az izgalmas időszakban” – olvashatók Falcao szavai a manchesteri klubhonlapon.

„Nagyon örülök, hogy Radamel kölcsönbe hozzánk került ebben az idényben. Ő az egyik legjobb gólszerző a futball világában. A szerzett gól per mérkőzés mutatója önmagáért beszél, és amikor egy ilyen játékos elérhető, akkor azt a lehetőséget nem szabad elszalasztania az embernek” – nyilatkozta Louis van Gaal, a United menedzsere.

A 28 éves kolumbiai támadó tavaly 60 millió euróért került az Atlético Madridtól a Monacóhoz, ám a hercegségbeli klub az anyagi megszorításai miatt már nem ragaszkodott hozzá mindenáron.
Falcao a Portónál, az Atléticónál és a Monacónál az elmúlt évek során összesen 139 bajnoki mérkőzésen lépett pályára, és ezeken 104 gólt szerzett.

TRANSZFERHAJRÁ ÉLŐBEN – minden fontos átigazolási hír itt!

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik