PL: Forlán 30., Sevcsenko 7. - de ki a legeslegrosszabb csatár?

nemzetisport.hu nemzetisport.hunemzetisport.hu nemzetisport.hu
Vágólapra másolva!
2014.11.21. 14:10
null
A kevés alkalmak egyike, amikor Bosko Balabant PL-meccsen akció közben fotózhatták (Fotó: Action Images)
A Daily Mail című angol napilap készített egy listát, amelyre a Premier League valaha volt legrosszabb csatárait gyűjtötték össze, és rangsorolták. A névsor 11–50. helyezettjét már korábban nyilvánosságra hozták, most pedig az is kiderült, hogy a lap szerkesztői kit tartanak az elmúlt 22 év legnagyobb csalódásainak, akikre tényleg csak idézőjelesen érvényes a gólvágó kifejezés. Jöjjenek a legeslegrosszabbak!

 

Íme, a lista, amelyre Alan Shearernek, Andy Cole-nak vagy Thierry Henrynak esélye sem volt felkerülnie, mégis található rajta aranylabdás is. A Daily Mail néhány napja a Liverpool-tartalékban még Németh Krisztiánnal együtt pallérozódó David Ngoggal indította a gyűjtést. A francia csatárnak a „vörösöknél” nem jött össze az áttörés, de a másodosztályú Bolton Wanderersből, majd a tavasszal a Swansea Cityből sem tudott kiemelkedni. Jelenleg a Reimsben játszik, szerzett is már egy gólt a francia bajnokságban.

Az összeállítás hemzseg az olyan támadóktól, akiket nagy csinnadrattával harangoztak be (Pak Csu Jung – Arsenal, 49.; Albert Luque – Newcastle, 42.; Viorel Moldovan – Coventry, 23.; Xisco – Newcastle, 20.; Ricky van Wolfswinkel – Norwich City, 16.), ám alig tudtak nyomot hagyni az angol foci kirakatában. Mások nagy ígéretként nem tudták beváltani a hozzájuk fűzött reményeket (Florent Sinama Pongolle – Liverpool, 44.; David Bellion – Sunderland, Manchester United, West Ham United, 15.), megint mások az ár/érték viszonylatban növelték nagyra a hányadosukat, miközben egyre alacsonyabbra kerültek a futballpiaci polcon (Mateja Kezsman – Chelsea, 47.; Claudio Pizarro – Chelsea, 41.; Szerhij Rebrov – Tottenham, 29.; Mario Jardel – Bolton, 12.).

Vannak olyanok is, akik a szigetországon kívül remekeltek, ám Angliában egyáltalán nem jött ki nekik a lépés. Közöttük vannak a legnagyobb nevek, a leglátványosabban Diego Forlán (Manchester United, 30.) és Andrij Sevcsenko (Chelsea, 7.) bukott meg a PL-ben.

A „győztes” végül egy kevésbé ismert név, a horvát Bosko Balaban lett, aki az Aston Villa szintjén kimagasló összegért, 6 millió fontért szerződött Birminghambe, és végül eljutott odáig, hogy hétszer csereként, kétszer pedig kezdőként pályára léphetett az angol bajnokságban. Mondani sem kell, gólt nem szerzett.

Az alábbiakban a Premier League 10 legrosszabb csatárát olvashatják a Daily Mail szerint. A szerkesztők nyilvánvalóan figyelembe vették az angol válogatott érdekeit is, amikor ügy döntöttek, a bajnokságban aktív játékosokat nem értékelik, máskülönben nehezen elképzelhető, hogy az elmúlt évek egyik legtúlértékeltebb csatára, Andy Carroll miként maradna le az ötvenes listáról.

A DAILY MAIL 50-ES LISTÁJÁNAK „BEFUTÓJA”
10. Jo (Manchester City, Everton)
9. Ade Akinbiyi (Norwich City, Leicester City, Sheffield United)
8. Stéphane Guivarc’h (Newcastle United)
7. Andrij Sevcsenko (Chelsea)
6. Afonso Alves (Middlesbrough)
5. Tomas Brolin (Leeds United, Crystal Palace)
4. Andreas Cornelius (Cardiff City)
3. Jason Lee (Nottinghan Forest)
2. Marc Boogers (West Ham United)
1. Bosko Balaban (Aston Villa)

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik