Van Gaal nyugalmat sugároz; Di María nem ugrott, hanem lökték

nemzetisport.hu nemzetisport.hunemzetisport.hu nemzetisport.hu
Vágólapra másolva!
2014.08.27. 08:50
Louis van Gaal dühöngés helyett nyugalmat sugárzott a Manchester United keddi, Milton Keynes Dons elleni Ligakupa-búcsúja után, s türelmet kért a szurkolóktól. A 4–0-s vereséget szenvedő klub menedzsere állítólag még két középpályást szerződtetne, miközben Ángel Di María azt írta a Real Madrid szurkolóinak címzett nyílt levelében, hogy nem ő ugrott Madridból, hanem úgy lökték.


A Manchester United egyelőre romokban hever, időbe kerül felépíteni (Fotó: Reuters)
A Manchester United egyelőre romokban hever, időbe kerül felépíteni (Fotó: Reuters)

Louis van Gaal türelmet kért a Manchester United szurkolóitól a Milton Keynes Donstól 4–0-ra elszenvedett Ligakupa-vereség után. A holland szakvezető nem dühöngött a sajtótájékoztatón, nyugalmat sugárzott, sőt, azt is kijelentette, nem lepte meg a súlyos vereség.

„Nem sokkol a vereség, mert tudom, milyen a futball – mondta a mérkőzés után Van Gaal. – Kilenc sérült van a keretünkben, negyvennyolc órával a bajnokink után játszottunk, a tartalékokra kellett építenem a keddi csapatot. Higgyék el, nagyon nehéz elfogadni, hogy a Premier League-ben hazai verséggel kezdtem, aztán egy döntetlen és egy kupavereség következett. Tudom, hogy a szurkolók elkezdik elveszíteni a hitüket a filozófiámban, de kérem, tartsák meg a bizalmukat bennem, mert a célom egy új csapat felépítése, ami nem sikerülhet egy hónap alatt.”

A Ligakupa-mérkőzés összefoglalója


Bár a holland szakember állítólag azt mondta, Di María megszerzésével a Manchester United lezárta piaci tevékenységét, sajtóhírek szerint még két játékost szerződtetne a holland. Az egyik Arturo Vidal, a Juventus chilei középpályása, akiért az olasz La Gazzetta dello Sport szerint ma meg is teszi az ajánlatát a Manchester United. Vidalról már csak a két klubnak kell megegyeznie, a játékos ügynöke az egyéb részletekről már korában dűlőre jutott az angol klubbal.

A másik jelölt teljesen új név, a liverpooli Joe Allenre a középpálya közepén Ander Herrera és Michael Carrick sérülései miatt lenne szükség. A 24 éves játékosért Van Gaal akár 20 millió fontot is fizetne – ezzel 76 év után először szerződne egy játékos a Liverpooltól egyenesen az MU-ba (akkor Allenby Chilton vívta ki magának a „vörösök” haragját).

A keddi szerzemény, Ángel Di María kedves szavakkal mutatkozott be az Old Traffordon, de a Real Madrid szurkolóinak írt nyílt levelében leszögezte, nem ő erőltette, hogy elhagyja a spanyol klubot, és sajnálja, hogy nem tudott a BL-győztesnél maradni.

„Véget ért a Real Madridnál eltöltött időszakom, nehéz pár sorba összefoglalni, mit érzek. Megtiszteltetés volt a Real mezét viselni, büszke vagyok rá, hogy megtehettem, és ilyen társakkal játszhattam együtt. Sajnos mennem kell, de szeretném leszögezni, hogy nem én akartam ezt a váltást. Fejlődni akartam – írta a kedden a Manchester Unitedhoz szerződő Di María. – Miután megnyertük a Bajnokok Ligáját, azzal a reménnyel mentem el a világbajnokságra, hogy a klub vezetősége meghálálja, amit tettem, de ez a várt gesztus sohasem érkezett el. Sportszerű elbánást kértem, de sok hazugságot hallottam, valaki talán nem szeret engem itt. Semmi köze ennek a pénzhez. Remélem, a Manchester Unitednál megkapom, amit itt nem.”

Di María elnézést kért a hibáiért, amit a Realnál eltöltött négy éve alatt elkövetett, s hozzátette, minden meccsen kitette a lelkét a pályára.

Di María legemlékezetesebb villanásai a Real Madridban

NYÁRI JÁTÉKOSMOZGÁS A MANCHESTER UNITEDNÁL

Érkezett: Ander Herrera (Athletic Bilbao, 36.000.000.), Luke Shaw (Southampton, 37.500.000.), Vanja Milinkovics-Szavics (Vojvodina), Bebé (kv., Pacos Ferreira), Ángelo Henríquez (kv., Real Zaragoza), Federico Macheda (kv., Birmingham City), Sam Johnstone (kv., Doncaster Rovers), Anderson (kv., Fiorentina), Wilfried Zaha (kv., Cardiff City), Jesse Lingard (kv., Brighton and Hove Albion), Nick Powell (kv., Wigan), Tom Thorpe (kv., Birmingham), Davide Petrucci (kv., Charlton Athletic), William Keane (kv., QPR), Marcos Rojo (Sporting CP, 20.000.000), Ángel Di María (Real Madrid, 75.000.000)

Távozott: Nemanja Vidics (Inter, i.), Alexander Büttner (Dinamo Moszkva, 5.500.000.), Rio Ferdinand (Queens Park, i.), Federico Macheda (Cardiff City, i.), Patrice Evra (Juventus, 1.500.000), Ryan Giggs (visszavonult), Jack Barmby (Leicester City, i.), Pierluigi Gollini (Hellas Verona, i.), Jack Rudge (szl.), Vanja Milinkovics-Szavics (k., Vojvodina), Jonathan Sutherland (szl.), Bebé (Benfica, 3.000.000), Louis Rowley (Leicester City, i.), Sam Byrne (Everton, i.), Charni Ekangamene (Zulte-Waregem), Ángelo Henríquez (k., Dinamo Zagreb), Nani (k., Sporting CP)
Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik