BL: Gulácsi kiáltott, de a csapattárs nem hallotta

nemzetisport.hu nemzetisport.hunemzetisport.hu nemzetisport.hu
Vágólapra másolva!
2014.08.20. 07:12
null
Gulácsi és Schiemer megbeszélése a lefújás után (Fotó: Imago)
A Salzburg–Malmö (2–1) BL-selejtező utolsó percében az addig bravúrok sorát bemutató Gulácsi Péter nem értette meg magát a védőjével, így a labda a svéd Emil Forsberg elé került, a vendégek pedig szépíteni tudtak. Az osztrákok magyar kapusa állítja, szólt a védőjének, hogy érkezik, de Franz Schiemer nem hallotta őt.

„Én kiáltottam, de nem gondoltam volna, hogy Schiemer eléri a labdát. Még el fogunk beszélgetni a történtekről” – nyilatkozta a Salzburg–Malmö (2–1) BL-selejtező után a védővel történt összefutásról Gulácsi Péter.

Schiemer pedig azt mondja, nem hallotta a magyar kapust, aki egyébként a 90 perc során bravúrok sorát mutatta be, három egészen fantasztikus mentéssel segítette csapatát.

„Ez benne van a védő életében, de az ilyen hibákat az ellenfél azonnal megbünteti. Nem ez volt az első ilyen esetem. A kapott gól egy kiváló kiinduló pozíciót jóra változtatott ” – bánkódott Schiemer, aki a Salzburg első gólját szerezte a keddi mérkőzésen.

A Salzburg a hiba ellenére 2–1-re győzött, de Forsberg hajrágólja még sokat jelenthet a visszavágón a svédeknek. A Malmö megúszta a meccset (bár támadójátéka alapján megérdemelt egy gólt), mivel a salzburgiak huszonhét lövést eresztettek meg, a kapufa is ellenük volt – főleg Jonathan Soriano bánkódhatott, aki az első félidőben háromszor is eltalálta a kapufát vagy a lécet, mígnem megszerezte 105. meccsén a 95. salzburgi gólját is.

„Simán lehetett volna három vagy négy is, de a nagyon fontos gól esélyt ad nekünk” – ismerte el a Malmö edzője, Age Hareide.

„Igen kellemetlen volt ez a kapott gól, ráadásul könnyen el is kerülhettük volna. De előnyben vagyunk, kilencven percen át mi voltunk a jobb csapat, és Svédországba úgy megyünk, hogy megvan az esélyünk a továbbjutásra” – vélekedett kollégája, Adi Hütter.

A Red Bull csapatainak sportigazgatója, Ralf Rangnick szerint egyértelműen megérdemelt volt a Salzburg sikere.

„Hosszú időszakokban mi voltunk a domináns csapat, magabiztosan futballoztunk, és a csapat nem is érte el teljesítőképessége határát. Meglesz ez” – vonta meg a mérleget.

BAJNOKOK LIGÁJA
RÁJÁTSZÁS A CSOPORTKÖRBE JUTÁSÉRT, 1. MÉRKŐZÉSEK
Besiktas (török)–Arsenal (angol) 0–0
Napoli (olasz)–Bilbao (spanyol) 11
(Higuaín 68., ill. Muniain 41.)
Salzburg (osztrák)–Malmö (svéd) 2–1 (Schiemer 16., Soriano 54., ill. Forsberg 90.)
Köbenhavn (dán)–Leverkusen (német) 2–3 (Jörgensen 9., Amartey 12., ill. Kiessling 5., Bellarabi 31., Szon Hung Min 43.)
Steaua Bucuresti (román)–Ludogorec (bolgár) 1–0
(Chipciu 89.)

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik