Karcsú meccsen sovány Barcelona-győzelem az APOEL ellen

Vágólapra másolva!
2014.09.17. 20:42
A Barcelona hazai pályán 1–0-ra nyert a ciprusi APOEL ellen, míg a Paris Saint-Germain 1–1-es döntetlent játszott az Ajax vendégeként a labdarúgó Bajnokok Ligája F-csoportjának 1. fordulójában.

GERARD PIQUÉ GÓLJÁVAL NYERT A BARCELONA

BARCELONA–APOEL

A MÉRKŐZÉS ONLINE KÖZVETÍTÉSÉT IDE KATTINTVA OLVASHATJA EL!

Elkezdődött a nagy kaland a Bajnokok Ligája F-csoportjában is. A végső győzelemre is esélyes Barcelonához a ciprusi APOEL látogatott, és kevesen voltak, akik mákszemnyi esélyt is adtak volna a vendégeknek.

Mit tehetett volna az APOEL? Beállt védekezni, és az ellentámadásokról sem mondott le. A Messivel és Neymarral a csatársorban felálló ellenfél ellen egyértelmű volt, hogy a ciprusiaknál nem a támadójáték fog dominálni.

A Barca támadott, jött előre, de a tizenhatos vonala elé „beparkolt" vendégek falán nagyon nehéz volt átjutnia a hazai támadóknak. Helyzeteket alig-alig lehetett feljegyezni. Lövések voltak ugyan, de kaput ritkán találtak.

Aztán a 28. percben csak betalálta a Barca, méghozzá rögzített szituáció után: a bal oldalról érkezett Messi szabadrúgása, Piqué volt a leghatározottabb, és öt méterről a bal alsó sarokba fejelt. 1–0

Ez a gól azonban csak arra volt jó, hogy megnyugtassa a hazaiakat, mert a meccs ezután sem lett jobb. Még Neymar volt a legaktívabb, de nagyon vigyáztak rá a ciprusi védők, amikor meg a csapattársait játszotta meg, a kollégák elpuskázták a lehetőséget.

A második félidőben annyiban változott a meccs képe, hogy az APOEL többször eljutott a Barcelona tizenhatosáig, de Ter Stegennek nem akadt védenivalója. Egészen kilátástalan meccset láttunk. Mintha a Barca csak túl akart volna lenni az egészen. A ciprusiak nagyon lelkesen védekeztek, de ennyi volt az összes erejük, támadást már nem tudtak építeni.

Bosszankodott a közönség is, hiszen még csak azt sem mondhattuk, hogy kimaradtak a hazai lehetőségek, mivel szinte nem is voltak helyzetek. A meccs utolsó percére felélénkült a találkozó, az egyik oldalon Messi, a másikon Gustavo Manduca dühöngött a kihagyott lehetőség után, aztán a bíró lefújta a meccset, amelyet jobb lesz elfelejteni.

Mondjuk nem lesz nehéz...

Barcelona–APOEL 1–0

EDINSON CAVANI GÓLJA EGY PONTOT ÉRT A PSG-NEK

AJAX–PSG

Az Ajax jelenlegi keretének labdarúgói összesen hat BL-gólt jegyeztek a mérkőzés előtt, éppen annyit, amennyit Zlatan Ibrahimovic szerzett még Ajax-játékosként az elitligában. A svéd csatár könnyen „előzhetett volna", ám a 14. percben lövését blokkolta a gólvonalon Veltman. A kipattanóraEdinson Cavani érkezett, aki közelről megszerezte a PSG-nek a vezetést – az amszterdamiak pedig a játékvezetőnél reklamáltak, mivel szerintük Lucas Moura szabálytalanul szerelte a gól előtt Boilesent. 0–1

A párizsiak uralták az első félidőt, amelyben az Ajax kapura lövésig sem jutott el.A holland csapat csak egyszer tudott fordítani 22 olyan mérkőzésen a BL-ben, amikor a szünetben hátrányban volt, és ez a bravúr most sem sikerült neki. A vereséget azonban elkerülte, ugyanis Lasse Schöne 74. percben elvégzett szabadrúgásánál Sirigu kapus nem volt a helyzet magaslatán. 1–1

A dán középpályás nem sokkal később a győztes gólt is megszerezhette volna az Ajaxnak, ám újabb szabadrúgása után Sirigu ujjheggyel a kapufára tudta tolni a labdát. Második félidei játékával az Ajax rászolgált az egy pontra.

Ajax–PSG 1–1

BAJNOKOK LIGÁJA, CSOPORTKÖR
1. FORDULÓ,
F-CSOPORT

FCBarcelona–APOEL 1–0 (Piqué 28.)
Ajax–PSG 1–1 (Schöne 74., ill. Cavani 14.)

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik