Birkózás: Farkas Péter újra szabadlábon, Rióra készül

nemzetisport.hu nemzetisport.hunemzetisport.hu nemzetisport.hu
Vágólapra másolva!
2014.08.22. 08:49
Újra szabadlábon Farkas Péter. Olimpiai bajnok birkózónk (1992, Barcelona) vadkenderterjesztés miatt került börtönbe. A Venyige utcai Bv. intézet előtt családtagjai és rokonai várták. Farkas legendás humorérzéke az évek alatt nem kopott meg, a Blikk Tv-nek arról nyilatkozott, hogy jövőbeli tervei között szerepel a riói olimpiára való felkészülés, az „edzőtábor” pedig, ahol szemmel jól láthatóan megerősödött, csodálatos volt.

A 46 éves Farkas igazi őstehetségnek számított birkózásban, bár ennek megfelelően nehezen kezelhető volt már versenyzőként is. Nyolc éven át volt meghatározó tagja a magyar kötöttfogású válogatottnak, legnagyobb sikereit 82 kg-ban érte el, de 90 kg-ra váltva is megállta a helyét a legjobbak között. Olimpiai győzelme mellett kétszeres világbajnok (1990, Róma és 1991, Várna), valamint egyszeres Európa-bajnok (1991, Aschaffenburg), pályafutása csúcsán háromszor választották meg az Év birkózójának (1990, 1991, 1992).

Vagabund stílusa miatt többször került összetűzésbe a hatóságokkal. 2001-ben két év felfüggesztett börtönbüntetést kapott, miután autóval nekihajtott annak a rendőrnek, aki szabálytalan parkolás miatt el akarta szállíttatni a gépjárművét. Három évvel később azért tartóztatták le – öccsével együtt –, mert édesanyja ingatlanán marihuánaültetvényt és kábítószert előállító laboratóriumot találtak. A bíróság 2006-ban nem jogerősen felmentette ugyan, ám 2008-ban öt és fél év, letöltendő fegyházbüntetésre ítélték. Az ítélethirdetés közben kikéredzkedett a mosdóba, de megszökött. Egy év múlva Andorrában fogták el, korábbi büntetési tételét hét évre emelték.

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik