F1: Alonso közölte a Ferrarival, hogy távozik - sajtóhír

Vágólapra másolva!
2014.09.22. 14:49
null
Egyre több hír szól arról, hogy Alonso távozik a Ferraritól – lassan az lesz a meglepő, ha marad (Fotó: Reuters)
Az olasz Gazzetta dello Sport hétfői számában azt írja, Fernando Alonso már közölte a Ferrari vezetőségével, hogy az idény végén elhagyja a csapatot.

A lap azt írja, a spanyol viszonya egy pillanatig sem volt jó a Stefano Domenicali helyére csapatfőnöknek kinevezett Marco Mattiaccival, aki vasárnap először utalt arra, hogy nem biztos a spanyol maradása.

„Alonso egyelőre a Ferrari pilótája" – mondta azok után, hogy korábban többször is kijelentette, Alonso és Räikkönen is marad Maranellóban. Azt is hozzátette, újra kell gondolni a kapcsolatukat.

Alonsóról már a spanyol lapok is azt írják, hogy egyre valószínűbb a távozása, s a Gazzetta úgy tudja, a jövő évi Ferrari tervezésekor az az elsődleges célja a csapatnak, hogy az idén sokat szenvedő Kimi Räikkönen stílusához igazítsák.

Alonso az olasz újságíróknak a verseny után szinte azonnal kiemelte, hogy a versenyen 45 másodperccel megelőzte csapattársát, ebből azt a következtetést vonta le a Gazzetta, hogy a spanyol még mindig úgy érzi, nem becsülik meg eléggé, és csak neki köszönhetőek a jó eredmények.

Az Alonsót csábító McLaren csapatfőnöke, Eric Boullier azt mondta, a Japán Nagydíjon még biztosan nem jelentik be a következő évi pilótapárost, pedig még augusztusban azt mondta, nem vár sokáig a csapat. Talán köze lehet a fordulathoz annak, hogy a Honda Szuzukában megpróbálja elcsábítani Alonsót.

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik