Németországból is jöhet irányító, Görbicz segíti Németh Andrást

nemzetisport.hu nemzetisport.hunemzetisport.hu nemzetisport.hu
Vágólapra másolva!
2014.10.31. 07:33
null
Németh András az Eb-n is számíthat Görbicz Anita segítségére, de már nem a pályán (Fotó: Veres Viktor)
Mint ismeretes, Görbicz Anita anyai örömök elé néz, így a győri kézilabdázó nem játszhat a válogatottban a decemberi, magyarországi Európa-bajnokságon. A kialakult helyzetet Németh András szövetségi kapitány a Nemzeti Sportnak adott interjúban elemezte.

 

– Törheti most a fejét.
– Igen, de azért nem ért váratlanul a helyzet – válaszolta Németh András szövetségi kapitány. – Anita már hónapokkal ezelőtt tájékoztatott a terveiről, a mostani örömhírről is, volt időm felkészülni a helyzetre. Természetes, hogy a pályáról nagyon fog hiányozni, elvégre amit ő tud, azt a világon senki sem tudja utána csinálni, de azért nem hagy el minket. Az Eb alatt velünk lesz, a válogatottal él majd, mindenben segíti a munkánkat.

– A taktikán kell változtatnia az irányító kiesésével?
– Nem, a szakmai koncepciónk változatlan, úgy is építettük fel a taktikát, hogy többféle összeállításban is működjön – azok az egyedi, különleges megoldások hiányoznak majd, amelyekre Anita képes, de mások másfajta extrákat adhatnak majd a csapatnak.

– Vagyis kik szerepelhetnek Görbicz helyén?
– Egyrészt Szucsánszki Zita maga is abszolút a nemzetközi élvonalba tartozó irányító, aki emellett átlövőként is bevethető. Kovacsics Anikóra is számíthatok a bal szél mellett a pálya közepén is, és azon is érdemes elgondolkozni, hogy lehetőséget adjunk a fiatalságnak, vagyis a tizennyolc éves, nagyon tehetséges Tóth Gabriellának. És akkor még szóba kerülhet Temes Bernadett is, aki ugye Németországban légióskodik, a minapi bajnokin nyolc gólt szerzett, vagyis jó formában van, ráadásul éveken át volt játékosom, nyáron velünk is készült, ismeri is az elgondolásaimat. Szóval vannak lehetőségek.

– Mikorra kell végleges döntést hoznia?
– November 5-én kell leadnom a végleges, 28-as bő Európa-bajnoki keretet, úgyhogy november 4-én tartunk egy stábértekezletet, amelyen minden nyitott kérdést végigbeszélünk – az irányítókét is. De addig még rengeteget gondolkodom, és megnézek néhány mérkőzést is.

– Most is épp Nagybányán értük utol.
– Így van, pénteken a Larvikkal játszik a Baia Mare, vagyis leendő Eb-ellenfeleink közül láthatom a norvégok több játékosát, a Nagybányának van két orosz légiósa is, nem beszélve a román válogatott néhány tagjáról, és persze Szűcs Gabrielláról, akiről szintén szeretném kideríteni, hogy esetleg tud-e segíteni nekünk decemberben.

GÖRBICZ ANITA BEJELENTÉSÉVEL KAPCSOLATBAN HOSSZABB ÖSSZEÁLLÍTÁST OLVASHAT A NEMZETI SPORT PÉNTEKI SZÁMÁBAN, MELYBEN A GYŐRI IRÁNYÍTÓ MELLETT MEGSZÓLAL A VÁLOGATOTT CSAPATTÁRS, SZUCSÁNSZKI ZITA ÉS A GYŐRI AUDI ETO KC ELNÖKE, KELECSÉNYI ERNŐ IS.

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik