Női kézi BL: az EHF ismét elutasította a Fradi óvását

Vágólapra másolva!
2014.10.02. 13:08
null
A Fradi újabb csatát veszített az EHF-fel szemben (Fotó: Imago)
Az Európai Kézilabda-szövetség (EHF) ismételten elutasította az FTC-Rail Cargo Hungaria óvását, amit a Fradi női csapata az EHF delegátusának döntésével szemben nyújtott be. Mint ismert, az EHF delegátusa szerint szabályos volt az a gól, amelyet a német HC Leipzig szerzett a Bajnokok Ligája selejtezőjének hosszabbításában, holott az utolsó, végül döntetlent eredményező dobás közben megszólalt az összecsapás végét jelző duda.

Az EHF fellebbviteli bizottsága megvizsgálta a magyar és a német csapat anyagát, és úgy döntött, hogy helybenhagyja a pályán elért eredményt – a hétméteresdobások után a lipcseiek örülhettek –, ebben az esetben pedig a Fradi lemarad a BL csoportköréről.

A fellebbviteli bizottság indoklása szerint a gólt eredményező döntés a játékvezetők megfigyelésén és ítélkezésén alapult, s az ő észlelésük nem fellebbezhető meg. Az EHF szerint nem nyilvánvaló hibáról van szó, és a szerb játékvezetők a rendelkezésükre álló tények alapján hozták meg döntésüket.

Azt az EHF nem teszi hozzá, hogy a pályán ezt a döntést ugyanaz a cseh delegátus hagyta jóvá, aki első fokon elutasította a Fradi óvását.

Az EHF BL-szabályzata szerint a csapatok 21 napon belül fellebbezhetnek az EHF független, választott bíróságához.

A botrányos körülmények között véget érő meccs után a népligeti klub – azt követően, hogy vasárnap befizette az 1000 eurós óvási díjat – másnap benyújtotta óvását, mert a zöld-fehérek szerint az utolsó lipcsei gólnál már azelőtt megszólalt a mérkőzés végét jelző duda, hogy a hazai játékos eldobta volna a labdát. Az EHF az óvást elsőre formai okok miatt elutasította, majd napokkal később mégis befogadta azt, a fellebbviteli bizottság ezt utasította el. Jeney Zsolt Ákos szakosztályvezető most azt közölte az MTI-vel: tüzetesen megvizsgálják, hogy mit lépjenek a csütörtöki döntésre.

Amennyiben nem lesz változás, akkor a csapat a KEK-ben folytatja majd a szereplését, s a harmadik fordulóban, azaz a 16 közé jutásért a szerb Jagodina lesz az ellenfele novemberben. Ha mégis sikerrel járnak a zöld-fehérek és nekik adnak igazat, abban az esetben a BL 16-os főtábláján a szlovén Krim Ljubljana, az orosz Dinamo Szinara és az osztrák Hypo NÖ vár az Elek-csapatra elvileg október 18-tól.

AZ IDŐN TÚL ESETT GÓL PILLANATAI

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik