Női kézi: Lekicsék elkapták a Győrt a nyitó meccsen

nemzetisport.hu nemzetisport.hunemzetisport.hu nemzetisport.hu
Vágólapra másolva!
2014.08.22. 19:37
null
Kovacsics Anikó gólerősen játszott a Vardar ellen (Fotó: Győri Audi ETO)
A Vardar Szkopje 29–24-re legyőzte a házigazda Győri ETO-t a Handball Fiesta elnevezésű női kézilabda felkészülési torna nyitó mérkőzésén. Szombaton 18 órától a norvég Larvik lesz a Győr ellenfele.

Az első komoly erőpróba várt a felkészülési időszakban a Győrre, amely a PwC Handball Fiesta keretében a macedón Vardar Szkopjéval és a norvég Larvikkal mérkőzik meg. Kezdésként a volt győriekkel, Andrea Lekiccsel és Jovanka Radicseviccsel felálló Vardar következett. Érdekesség, hogy az 1800 fős közönség soraiban ott volt Szergej Szamszonyenko, a Vardar dúsgazdag tulajdonosa is.

Minden bizonnyal elégedett lehetett csapata első félidei teljesítményével, a Vardar ugyanis valódi erődemonstrációt tartott. A Győrben az újonnan érkezők közül Planéta Szimonetta és Anna Szeny is ott volt a kezdőben. Ambros Martínnak már a 15. percben időt kellett kérnie (4–7). Egy évvel ezelőtt az ETO ilyenkor még simán győzött a látszólag összeszokatlan Szkopje ellen, amely a szezon végén így is bejutott a BL final fourba. Ráadásul igazi átlövőket szerződtetett Andrea Penezic, és Barbara Lazovic személyében, a Győrben látottak alapján szép reményekkel várhatják az új idényt. Mondjuk Lekics így is megszórta korábbi együttesét, de már koránt sem egyszemélyes csapat benyomását keltette az együttes. A Győr nem kapta el a fonalat, leginkább még Kovacsics Anikó játékát lehetett kiemelni, miközben a két csapat közötti különbség tovább nőtt. A 24. percben nyolcgólos hátránynál Martín kénytelen volt újból időt kérni.

A szünetben 17–10 volt a Vardarnak, innen próbált zárkózni a Győr, amelynek kapujában Herr Orsolyát Jelena Grubisic váltotta, a belső posztokon pedig összeállt a Müller, Görbicz, Löke, Amorim négyes. A Győr játéka felgyorsult, a közönség pedig nagy tapssal jutalmazta Müller üres kapus gólját, valamint a súlyos sérülés után visszatérő Szepesi Ivett első találatát. A védekezés is feljavult, negyed óra alatt csak öt gólt engedélyezett a Győr, Amorim góljaival pedig folyamatosan közeledett a kisalföldi együttes (46. perc: 19–22). Az 54. percben Bognár-Bódi ziccerből egyenlíthetett volna, de kimaradt a helyzet, utána pedig már nem engedte ki a kezéből a győzelmet a Szkopje (24–29).

A találkozó után Martín elmondta, a második félidővel lehet elégedettebb, és bár nem foglalkozik az ellenféllel, de az látszódott, a kiváló játékosokból álló Vardar nagyon meg akarta mutatni, le tudja győzni a BL-győztest.

„Bár álltam már az ETO kapujában, mégis ez volt az első hazai meccsem itt Győrben, amelynek némi tétje is volt. A mai napon nem teljesen a legjobb tudásunk szerint játszottunk, amit elvártunk volna magunktól, de hiszem, hogy folyamatosan javulunk majd, és meccsről-meccsre jobb teljesítményt nyújtunk" – értékelte a mérkőzést Grubisic.

NŐI KÉZILABDA, NEMZETKÖZI FELKÉSZÜLÉSI TORNA
PWC HANDBALL FIESTA (GYŐR)
Győri Audi ETO KC-Vardar Szkopje (macedón) 24–29 (10–17)
G:
Görbicz, Kovacsics 5-5, Amorim 4, Korsós, Milanovic-Litre, Orbán 2-2, Löke, Müller, Szeny, Szepesi 1-1, ill. Nikolics 5, Dembélé, Lekics, Penezic 4-4, Althaus, Hmirova, Lazovic, Zebic 2-2, B. Fernández, Csernojvanyenko, Irnyeva, Pineau 1-1

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik