Haladás: 20 millió a keret megerősítésére, de Artnernek nem kell Rocchi

NSO/MTI NSO/MTINSO/MTI NSO/MTI
Vágólapra másolva!
2014.08.22. 09:27
null
Artner Tamást (balra) nem győzte meg Tommaso Rocchi (jobbra) az edzéseken (Fotó: Maitz Kinga – <a href="http://www.haladas.hu" target="_blank">haladas.hu</a>)
Húszmillió forint rendkívüli támogatást nyújt a Haladás labdarúgócsapatának új játékosok igazolására a többségi tulajdonos szombathelyi önkormányzat – jelentette be pénteki sajtótájékoztatóján Puskás Tivadar.



A polgármester szerint a többlettámogatással azt szeretnék elérni, hogy a Haladás játékoskerete megerősödjön és a csapat a bajnokságban továbbra is eredményesen szerepeljen.

Tóth Miklós, a Haladás ügyvezető igazgatója elmondta: a 480 millió forintos költségvetéssel gazdálkodó csapat számára jelentős segítséget jelent minden anyagi támogatás, s ez most különösen jókor érkezik, mert több olyan labdarúgóval is tárgyalásban vannak, akivel erősíteni akarnak.

Az ügyvezető egyelőre nem kívánta megnevezni, hogy kiket szeretnének szerződtetni, sőt még azokat a posztokat sem jelölte meg, amelyeken az esetleges új játékosokkal erősítenének.

Tommaso Rocchi, a Lazio korábbi futballistája egy hete már részt vesz a csapat edzésein, ám az ő átigazolásával kapcsolatban Artner Tamás, a Haladás vezetőedzője úgy nyilatkozott: az olasz csatár szerződtetését az edzéseken eddig nyújtott teljesítménye alapján nem javasolja.

A Haladás a 6. helyen végzett az elmúlt idényben, a mostani szezonban négy forduló után a 9. helyen áll.

Mint ismert, nagyjából egy hónapja hozták szóba Tommaso Rocchit a Haladással, augusztus elején pedig már Magyarországon tartózkodott a tar csatár, s élőben nézte meg a szombathelyiek bajnokiját. Az olasz támadó később leadta fizetési igényeit, aminek teljesítésére akkor nem futotta a Haladás költségvetéséből.

Rocchi mellett Emílson Cribari is a Haladás kiszemeltje volt, mindketten átmentek az orvosi vizsgálatokon. Cribari azonban családi okok miatt hazatért Brazíliába. Rocchival anyagi eredetű okok miatt nem kötöttek még szerződést.

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik