Honvéd: Alessandro Del Pieróval tárgyalnak a kispestiek!

Vágólapra másolva!
2014.08.23. 15:50
null
Del Piero az NB I-ben? Akár még össze is jöhet (Fotó: Reuters – archív)
A labdarúgó NB I-ben szereplő Budapest Honvéd Alessandro Del Pieróval tárgyal! A hír nem kacsa, maga a kispestiek olasz sportigazgatója, Fabio Cordella erősítette meg egy neves olasz portálnak.

„Igaz, az elmúlt tizenöt-húsz napban tárgyalásokat folytattunk Stefanóval, aki Alessandro bátyja és ügynöke egyben" – nyilatkozta Fabio Cordella, a Honvéd sportigazgatója a gianlucadimarzio.com-nak.

A TULAJDONOS SZERINT NEM JÖN A CSATÁR

„Én meg még nem döntöttem el, hogy Tibetbe megyek lámának vagy a Budapesti Állatkertbe oroszlánnak" – így reagált George F. Hemingway, a Honvéd tulajdonosa az nb1.hu-nak az üggyel kapcsolatban.

A tulajdonos azt elismerte, Fabio Cordella valóban érdeklődött Del Piero iránt, de nincs esély arra, hogy a csatár Kispestre szerződjön.

„A klubunk anyagilag nincs abban a helyzetben, hogy ekkora nevet igazoljon, de a szponzorunknak nagyon tetszett az ötlet, és azonnal igent mondott rá, hogy segítő kezet nyújtson."

„Meglátjuk, mi lesz. Csodás lenne őt Budapestre hozni. Egy órája még mindenki azt hitte, ez csak kitaláció, de valóban megpróbáljuk szerződtetni. A magyar nép megérdemli, mivel az igazi futball évekig hiányzott innen. Az állam is segít, mivel legalább hét vagy nyolc új stadion épült fel, és hamarosan a miénk építése is elkezdődik” – tette hozzá a sportigazgató.

Az olaszok beszámolója szerint a Juventus korábbi nagyszerű támadója Puskás Ferenc mezszámát kapná meg, a 2000-ben visszavonultatott 10-es szerelést viselhetné, amelyet legutóbb Dubecz János viselt.

NÉVJEGY
Alessandro Del Piero
Született:Conegliano, 1974. november 9.
Állampolgársága:olasz
Posztja:támadó
Magassága/testsúlya:173 cm/73 kg
Válogatott mérkőzései/góljai száma:91/27
Klubjai:San Vendemiano (1982–1988),Padova (1988–1993), Juventus (1993–2012), Sydney FC (2012–2014)
Legnagyobb sikerei:világbajnok (2006), Eb-ezüstérmes (2000), U21-es Európa-bajnok (1994), BL-győztes (1996), Európai Szuperkupa-győztes (1996), Világkupa-győztes (1996), 6x olasz bajnok (1995, 1997, 1998, 2002, 2003, 2012), Olasz Kupa-győztes (1995), 4x Olasz Szuperkupa-győztes (1995, 1997, 2002, 2003)
Portré Alessandro Del Pieróról

„A mezt visszavonultatták évekkel ezelőtt, de Hemingway elnök úr szívesen odaadná Del Pierónak, és ez a Puskás családnak is megtisztelő lenne" – mondta Cordella, aki azt is megerősítette, Fabiano Santacrocét is szeretnék szerződtetni, és más olasz játékosok iránt is érdeklődnek még.

A 39 éves Alessandro Del Piero legutóbb az ausztrál Sydney FC-nél futballozott, ahonnan távozott, és jelenleg csapat nélküli. A Juventus és az olasz válogatott korábbi világbajnok támadója még nem szeretne felhagyni a futballal, és most úgy tűnik, akár Magyarország felé veheti az irányt.

Del Piero egyébként régi ismerősével is együtt dolgozhatna a Honvédnál: a vezetőedző Pietro Vierchowod ugyanis a csapattársa volt a Juventusnál.

Az olasz világbajnokot nemcsak a Honvéd szeretné megszerezni: két indiai klub is ajánlatot tett a támadónak, aki jövő márciustól már Amerikában, az MLS-ben szeretne futballozni.

474 MILLIÓS FIZETÉS?

Fabio Cordella úgy nyilatkozott, a Honvéd szponzora is segít finanszírozni Alessandro Del Piero fizetését. A támogatónak mélyen a zsebébe kell nyúlnia, ha valóban érkezik az olasz sztár, a csatár ugyanis kétmillió amerikai dollárt, mintegy 474 millió forintot keresett évente a Sydney FC-nél, és a hírek szerint azért távozott, mert ennek az összegnek a kifizetését már nem tudták tovább vállalni az ausztrálok.

 

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik