Szivics: Az én terepem a 0-3; Véber a tulajdonosra bízza a döntést

Vágólapra másolva!
2014.10.26. 08:59
null
A DVTK-t irányító Tomiszlav Szivics (balra) 0–3-nál sem esett kétségbe (Fotó: dvtk.eu)
A labdarúgó NB I 12. fordulójának szombati meccsei után sok mindenről szó esett az edzői értékelésekben. A DVTK vezetőedzőjétől, Tomiszlav Szivicstől például megtudtuk, tökéletesen tudja kezelni a 0–3-as szituációkat. A Puskás Akadémiát irányító Benczés Miklós a felcsúti körülményekről, a pályáról beszélt, a Honvéd megbízott edzője, míg Jasper Adrianus De Muijnck elmondta, miért nem játszott Bobál Gergely. Véber György pedig kikérte magának a szurkolók véleményét és a tulajdonosra bízta a döntést...

VIDEOTON–PAKS 2–0

JOAN CARRILLO, a Videoton vezetőedzője: – A Paks veretlen volt eddig idegenben, tudtuk, hogy masszív, szervezett csapat, de sikerült két gólt is szerezni úgy, hogy az ellenfélnek talán egyetlen nagy helyzete sem akadt. Elégedettek lehetünk. A lényeg az, hogy a játékosok ne a múlttal és ne is a távoli jövővel, csakis a jelennel foglalkozzanak, mert ha nem a maximumra törekednek nap nap után, akkor érhetik kellemetlen meglepetések, és a biztosnak hitt pozíciót is el lehet veszíteni.

CSERTŐI AURÉL, a Paks vezetőedzője: – Sajnos a játékunk ezen az estén nem volt elegendő ahhoz, hogy pontokat szerezzünk, de még ahhoz sem, hogy döntetlent érjünk el. Természetesen most is a legjobbat akartuk, ám sok technikai hibát követtünk el, azt kell mondanom, hogy időnként tompán futballoztunk, a kaput egyáltalán nem tudtuk veszélyeztetni, így megérdemelt a Videoton győzelme. Az ellenfél ennyivel jobb volt, ezt el kell ismerni. A lehetőségeinkhez mérten igyekeztünk mindent megtenni, de ez most nagyon kevés volt.

KTE–BP. HONVÉD 1–0

A HARMADIK FÉLIDŐ TARTALMÁBÓL

- az NB I 12. fordulójának mérkőzései közül kiemelt figyelmet kap a DVSC–Ferencváros találkozó, a Videoton–Paks rangadó és természetesen részletesen foglalkozunk a DVTK „feltámadásával" a Dunaújváros ellen

- a Sport2-n vasárnap 20.30-kor kezdődő műsor vendége lesz többek között Tomiszlav Szivics, a DVTK vezetőedzője, valamint Harsányi Levente televíziós műsorvezető

- az események elemzésében Nyilasi Tibor és László Csaba segít a nézőknek

- a két műsorvezető ezúttal Lipcsei Betta és Molnár Mátyás lesz

BEKŐ BALÁZS, a Kecskemét vezetőedzője: – Azt terveztük, hogy a kezdés után rögtön a kezünkbe vesszük az irányítást, s igyekszünk ráerőltetni az akaratunkat ellenfelünkre. Ebből semmi sem valósult meg, a vendégek ugyanis frissebbek, gyorsabbak voltak. Jókor szereztünk azonban gólt, és ezt követően már azt a játékot játszhattuk, amely jobban fekszik nekünk. A szívünk vitt minket előre. A kiállítás után a Honvéd nagy erőket mozgósított, hogy megszerezze az egyenlítő gólt, volt is rá lehetősége. Mi közben kontrázhattunk, négy-öt ziccert is kialakítottunk, de Kemenes Szabolcs sokszor bravúrral védett. A körülményekhez képest ugyanakkor jól jöttünk ki a mérkőzésből. Egy héten belül már a harmadik meccsünket vívtuk, ez sokat kivett a játékosokból, ráadásul voltak hiányzóink is. Nem fizikailag fáradtunk el, hanem mentálisan, ezért volt, hogy a játékosok rossz megoldásokat választottak a kapu előtt. Nincs lehetőségem rotálni, ennyien vagyunk.

JASPER ADRIANUS DE MUIJNCK, a Bp. Honvéd megbízott edzője: – A mérkőzés elején két fontos dolog történt. Az egyik, hogy csakugyan kihagytunk egy nagy helyzetet, a másik, hogy a kecskemétiek berúgták a sajátjukat. Nehéz dolgunk volt, mert tudtuk, a hazaiak mindent megtesznek, hogy belőjék a védőink mögé a labdát. Nem tehetek szemrehányást a játékosaimnak, mert mindent megtettek, hogy ne vesztesként hagyják el a pályát – fogalmazott a szakember, aki a csapatban történt változásokról is beszélt.– Elsősorban kényszerből kellett változtatnunk. A középpályáról Vécsei Bálint, illetve Gazdag Dániel is kidőlt, őket kénytelenek voltunk helyettesíteni. Ami viszont a fiatal csatárt, Bobál Gergelyt illeti, muszáj megtanulnia, minden egyes edzésen meg kell küzdenie azért, hogy helyet kapjon a kezdők között. Remélem, jó lecke volt neki, hogy kihagytam.

DVTK–DUNAÚJVÁROS 3–3

TOMISZLAV SZIVICS, a DVTK vezetőedzője: – Megesett, hogy a Pakssal nulla háromról fordítottunk Győrben, szóval az én terepem az ilyen helyzet, érzem, mit kell ilyenkor mondani. Ezúttal is bejött, csak kezd fárasztó lenni. Azt mondtam egyébként a srácoknak, hogy bízom bennetek, jobbak vagytok, megnyerjük a meccset. Az első félidőben tudtam, az ellenfél fél óra után nem fogja tovább bírni. Csakhogy a kedves játékvezető befújta a tizenegyest, és adott egy piros lapot, pedig egyik sem volt az. Érdekes... Sajnos sokszor tapasztaltam már igazságtalanságot. Próbálkoztunk utána is, és ezt az igazságtalanságot láthatta a Jóisten is. Csodálatos második félidőt produkáltunk, megmutattuk, hogy sokkal erősebbek vagyunk annál, mint bárki is hinné.

DOBOS BARNA, a Dunaújváros vezetőedzője: – Győzni szerettünk volna, már csak azért is, mert idegenben nem szerepelünk jól. A meccs előtt az egy pontnak is örültünk volna, ám így nem tudunk. Többször is feltehettük volna az i-re a pontot, nem sikerült, a hazaiak pontrúgásaival nem tudtunk mit kezdeni. Az lett volna a dolgunk, hogy ellensúlyozzuk a magassági fölényt, de sem sikerült. Ismétlem, nagyon sok múlt azon, hogy nem rúgtuk be a helyzeteket.

PUSKÁS AKADÉMIA–MTK 0–1

BENCZÉS MIKLÓS, a Puskás Akadémia vezetőedzője: Gratulálnom kell az MTK-nak, nagyon nagy menetelésben van. Természetesen szerettük volna megnyerni a meccset, de nem jártunk sikerrel. A pálya mindkét csapat dolgát megnehezítette, azt kell mondanom, ellenfelünk jobban alkalmazkodott a körülményekhez, mint mi. Nem futballoztunk eléggé harciasan, ez különösen az első játékrészben volt probléma. A szünet után feljavult a szélsőjátékunk, azonban hiányoztak azok a minőségi beadások, amelyekből helyzeteket lehetett volna kialakítani. Azt is hozzá kell tennem, az MTK igen jól megszervezte a védekezését.

GARAMI JÓZSEF, az MTK szakmai igazgatója: – Jó iramú meccset játszottunk a Puskás Akadémiával, mind a két csapatnak megvoltak a lehetőségei a gólszerzésre. Hogy a mérkőzés csak egy gólt hozott, az annak is betudható, hogy mindkét együttes pontatlanul futballozott. Ennek ellenére elégedett vagyok, hiszen a játékosaink ismét nagyszerűen küzdöttek. Edzéseken meglehetősen sokat gyakoroljuk a szögleteket, és természetesen a szabadrúgásokat is. Van néhány variációnk, ez volt az egyik. Persze, hogy góllal végződjön egy ilyen beadás, ahhoz így kell eltalálni a labdát, mint ahogy Pölöskei Zsolt eltalálta. Élmény volt a gól, legalábbis nekünk.Az élvonal csapatai meglehetősen kiszámíthatatlanok, elég ha azt mondom, mi is rengeteg problémával küzdöttünk az idény elején. Szerencsére most rendben vagyunk, minden meccsen küzdünk, és ha ez így marad, meglesz az esélyünk sorozatban a nyolcadik győzelem megszerzésére is.

Kibújt a szög a pályából a felcsúti Pancho Arénában

PMFC–LOMBARD PÁPA 1–2

VÉBER GYÖRGY, a PMFC vezetőedzője:
– Arra gondoltam, hogy a kimaradt helyzetek megbosszulhatják magukat, de vereségre nem számítottam... Egyébiránt ha nem ellenünk nyer a Pápa, elsőként küldtem volna gratuláló SMS-t Kovács Lászlónak. Hiányzik az a plusz a csapatból, ami a győzelemhez kell. Szünetig jól ment a játék, küzdöttünk, ám a második félidőben számomra felfoghatatlan dolgok történtek. Felettem lévő emberek közül többen is gyaláztak, mondván, hogy miattam jutott oda a Pécs, ahol most van. Kikérem magamnak, a tulajdonosra bízom, döntse el, igazuk van-e a bekiabálóknak.

KOVÁCS LÁSZLÓ, a Lombard FC megbízott edzője: – Nagy bölcsességet ne várjanak, mert ezen a meccsen tényleg csak az döntött, hogy végre gólokat rúgtunk. Persze, már a Diósgyőr ellen is látszott, hogy csapatként működik a társaság, ezúttal azonban még egy lapáttal rátett, ami három pontot eredményezett. A mieink nem nagy, sztárolt csapat, de küzd, mindent megtesz azért, hogy bennmaradjon az NB I-ben.

LABDARÚGÓ NB I, 12. FORDULÓ
Időpont
Mérkőzés (Tv)
Játékvezető
Október 24., péntek
19.00
Újpest–Nyíregyháza 3–2Erdős József
Október 25., szombat
14.00Puskás Akadémia FC–MTK Budapest 0–1 Pintér Csaba
16.00
Kecskeméti TE–Budapest Honvéd 1–0 Farkas Ádám
18.00
Pécsi MFC–Lombard Pápa 1–2 Iványi Zoltán
18.00
Diósgyőri VTK–Dunaújváros PASE 3–3Andó-Szabó Sándor
20.00Videoton–MVM-Paks 2–0
Kassai Viktor
Október 26., vasárnap
16.30
Debreceni VSC-Teva–Ferencváros (M1)
Szabó Zsolt
18.30
Szombathelyi Haladás–Győri ETO FC (Sport2)
Vad II István
A bajnokság állását itt tekintheti meg!
Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik