Újpest-FTC: „Technikailag telt ház volt”; 2-3 év a Fradi előnye

nemzetisport.hu nemzetisport.hunemzetisport.hu nemzetisport.hu
Vágólapra másolva!
2014.09.22. 07:43
null
Kovács Zoltán szerint nem az Újpest-szurkolókon múlt, hogy nem kelt el minden jegy a derbire (Fotó: Szabó Miklós)
A vasárnapi Újpest–Ferencváros (2–1) derbiről beszélt a Digi Sport Reggeli Start című műsorában a lilák sportigazgatója, Kovács Zoltán, aki szerint a Fradi két-három évvel előrébb jár náluk, viszont a tegnapi derbin az ő taktikájuk jobban működött.

 

„Tökéletes volt az időzítésünk. A játékosok megmutatták, hogy a gondok ellenére is lehet dominálni egy ilyen ellenféllel szemben, Ez nagy fegyvertény" – nyilatkozta a Digi Sport Reggeli Start című műsorában a Ferencváros elleni győzelem kapcsán Kovács Zoltán, az Újpest sportigazgatója, aki a problémák között Kim Ojo és Kabát Péter sérülését, illetve az újpesti szerződéstől a korábbi megegyezés ellenére visszalépő Dudu Biton ügyét említette.

„Nebojsa Vignjevics jó taktikát dolgozott ki. Kerültük a test test elleni játékot a Ferencváros magas, erős védőivel szemben, a földön, gyors, lapos passzos játékkal igyekeztünk mögéjük kerülni és ez tökéletesen működött – fogalmazott az újpesti sportvezető. – A Fradi kerete bővebb a minknél, el kell ismerni, hogy két-három évvel előttünk járnak, de most olyan játékot nyújtottunk, amire nem volt válaszuk.

Kovács a szurkolókra is kitért, reagált arra a felvetésre, hogy a korábbi évekkel ellentétben nem volt teljesen telt ház – a hivatalos adatok szerint 8500-an látták a helyszínen a meccset.

„Tizenháromezer-ötszáz fős a stadionunk. Erre a meccsre a biztonsági intézkedések miatt kilencezer-háromszáz jegyet értékesíthettünk. Technikai értelemben tulajdonképpen telt ház volt. Azért nem volt teljesen telt ház, mert a Ferencváros-szurkolók nem vásárolták meg az összes számukra fenntartott jegyet.”

A Fradi és a szurkolói között kialakult vitás helyzetről nem esett szó a műsorban, Kovács az Újpesttel kapcsolatban annyit jegyzett meg, hogy mindig törekednek a kétoldalú kommunikációra a drukkereikkel, mert hisz abban, hogy mindenkivel szót lehet érteni.

LABDARÚGÓ NB I, 8. FORDULÓ
Időpont
Mérkőzés (Tv)
Játékvezető
Szeptember 19., péntek
19.00

Pécsi MFC–MVM-Paks 1–1

Solymosi Péter
Szeptember 20., szombat
14.30
Nyíregyháza Spartacus˜–Győri ETO 2–3
Vad II István
16.30
Diósgyőri VTK–Budapest Honvéd 2–1
Szabó Zsolt
18.30
MTK Budapest–Dunaújváros PASE 2–0Kassai Viktor
18.30
Szombathelyi Haladás–Videoton FC 0–2
Andó-Szabó Sándor
20.30Puskás Akadémia–Lombard Pápa 3–0
Erdős József
Szeptember 21., vasárnap
16.30
Újpest FC–Ferencváros 2–1
Farkas Ádám
18.30
Debreceni VSC–Kecskeméti TE 0–0
Bognár Tamás

 

 

 

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik