NB II: a kiesőjelölt elintézte a Vasast; menetel a Gyirmót

nemzetisport.hu nemzetisport.hunemzetisport.hu nemzetisport.hu
Vágólapra másolva!
2014.10.25. 14:29
null
A ceglédi Koncz Zsolt góllal járult hozzá a Vasas legyőzéséhez (Fotó: cegledisport.hu)
Szombaton hat mérkőzést rendeznek a labdarúgó NB II 11. fordulójában. A Cegléd hazai környezetben nagy meglepetésre 2–0-ra legyőzte a bajnoki címért küzdő Vasast, míg a Kaposvár és a Soroksár egyaránt három gólt szerezve győzött, előbbi az SZTK-Erimát, utóbbi a Balmazújvárost verte meg. A listavezető Gyirmót az eddig hazai pályán hibátlan ZTE otthonában fordulatos mérkőzésen nyert. A Siófok a Soprontól is kikapott, a Szeged 2011 pedig minimális különbséggel múlta felül az Ajkát.

 

A labdarúgó NB II 11. fordulójának meglepetése, hogy a Ceglédi VSE 2–0-ra legyőzte a Vasast. Már a mérkőzés első felében Szabó István tanítványai léptek fel támadó szellemben, de Koós Gábor és Majoros Árpád sem tudott a hálóba találni. Az angyalföldiek gyakorlatilag veszélytelenek voltak a kapura, a 60. percben aztán Koncz Zsolt lökete a kapufáról pattant ki. A 71. percben Rodenbücher István a tizenhatoson belül lerántotta a felfutó Farkas Istvánt, amiért sárga lapot kapott, a Cegléd pedig büntetőt rúghatott. Koós Gábor tizenegyesét Hermány Bence kivédte, de az ismétléssel szemben már tehetetlen volt a kapus. Három perccel később a vendégek védője összeszedte második sárga lapos figyelmeztetését is, ami már kiállítást ért egyben. Az oldalvonal mellől elvégzett szabadrúgásból Koncz Zsolt mesterien csavart a kapu hosszú sarkába. Az eddig mindössze egy meccset megnyerő Pest megyeiek teljesen megérdemelten győzték le a vereséggel a harmadik helyre visszacsúszó Vasast.

Tartja első helyét a Gyirmót FC Győr, amely fordulatos mérkőzésen győzött az eddig hazai pályán hibátlan ZTE otthonában. A vezetést a zalaiak szerezték meg a meccs elején, Babati Benjámin ívelt Simonfalvi Gábor elé, aki laposan a kapu bal oldalába lőtt. A hazaiak ezután több lehetőséget is elpuskáztak, ez pedig megbosszulta magát, hiszen a félidő végén – szerencsés körülmények között – jött a gyirmóti egyenlítés. Sisa Tibor együttese a második félidőben remek kontrák után nyolc perc alatt még két gólt szerzett, Simonfalvi újabb találata pedig csak az izgalmas hajrához volt elegendő. A meccs végén elszabadultak az indulatok, Forgács András és Paku Roland is a kiállítás sorsára jutott, de az eredmény már nem változott.

Sima vereséget szenvedett a Szigetszentmiklósi TK-Erima a Kaposvár ellen, elsősorban a rendkívül rosszul teljesítő védelmének köszönhetően. A 19. percben a kaposváriak kigurigázták a hazai védelmet és Nagy Krisztián végül 9 méterről a kapu közepébe helyezett. Négy perccel később már kétgólos a vendégek előnye, hiszen a középpályáról akadálytalanul előrelopódzó Kovács Olivér, majd 24 méteres, pattogós lövése a kapuba kötött ki. Ezzel nem értek véget a Pest megyeiek megpróbáltatásai, a 30. percben Rajczi Péter középre fejelt labdáját Pollák Zoltán lőtte a saját kapujába. A hazai szenvedést Vágó Levente és Hevesi-Tóth Tamás kiállításai fokozták, de a Kaposvár végül megkegyelmezett és nem „tömte ki” ellenfelét.

Öt vesztes mérkőzés után szerzett ismét három pontot a Soroksár, amely a továbbra is nyeretlen, egyre reménytelenebb helyzetben lévő Balmazújvárost győzte le három gólos különbséggel. A hazaiak mindaddig munkanélküli kapusának, Holczer Ádámnak azonban az első félidő hajrájában nagy védést kellett bemutatnia, csapata 1–0-s vezetésénél a gólvonalon, lábbal hárította Belényesi Miklós két lépésről leadott pörgetését. A szünet után aztán a XXIII. kerületiek bedarálták ellenfelüket és két cserejátékos, Péter Antal és Hodgyai László remek lövései révén sima győzelmet arattak.

Küzdelmes mérkőzésen győzte le a Szeged 2011 azt az Ajkát, amelynek a kispadján Zoran Kuntics most debütált. A mérkőzés elején egy kiugratás után Sowunmi Thomas lőtt az oldalhálóba, miután Zeljko Belecan mellett is elhúzta a labdát, azonban ettől kezdve átvette a játék irányítását a Szeged. A szegedma.hu tudósításából kiderült, hogy a végig agilisan futballozó Oláh Lóránt a 34. percben adódott lehetőségét már kihasználta: labdaszerzését követően a kifutó Jánosa Tibor fölött emelt a kapuba. A második félidő kevés lehetőséget hozott, a kapusok jól állták a sarat, így végül a fegyelmezetten játszó Szeged megérdemelten tartotta otthon a három pontot.

Fájó vereséget szenvedett a Siófok a Sopron ellen. A Balaton-partiak a mérkőzés elején Kovács János fejese révén még megszerezték a vezetést, de a félidő közepén Kovács Ádám egyenlített, majd a szünet után a csereként beállt Horváth Péter fejelt a siófoki kapuba, ezzel a soproniak elvitték a három pontot. Horváth Károly együttese hazai pályán továbbra is nyeretlen, míg a Sopron legutóbbi nyolc mérkőzésén csak egyszer kapott ki.

LABDARÚGÓ NB II
11. FORDULÓ

CEGLÉDI VSE–VASAS 2–0 (0–0)
Cegléd, 600 néző. Vezette: Karakó Ferenc (Szilágyi Norbert, Punyi Gyula)
CEGLÉD: Tóth Z. – Oláh M., Albert I., Makrai, Pesti (Szala, 80.) – Markó (Szabó D., 67.), Dóczi (Füle Á., 88.), Farkas I., Koncz Zs. – Majoros, Koós
VASAS: Hermány – Preklet, Görgényi, Rodenbücher, Polényi (Hajdú N., 64.) – Nagy D., Vida, Gál M., Berecz (Ádám M., 77.) – Lázok, Remili (Ferenczi I., 55.)
GÓLSZERZŐ: Koós (1–0) a 71., Koncz Zs. (2–0) a 75. percben
KIÁLLÍTVA: Rodenbücher (második sárga lap után) a 74. percben
MESTERMÉRLEG
SZABÓ ISTVÁN,
a Cegléd vezetőedzője: – Bebizonyítottuk, hogy az ellenfelénél gyengébb játékerőt képviselő csapat is képes sikert aratni. Ezért is szép játék a foci. Megérdemelten győztünk.
SZANYÓ KÁROLY, a Vasas vezetőedzője: – Győzni szerettünk volna, de a pályán nem sikerült végrehajtanunk az elképzelteket, és ennek vereség lett a vége. Szurkolóinkat pedig igazán sajnálom, mert egy ilyen gyenge játékot kellett végigszenvedniük.

ZTE FC–GYIRMÓT FC GYŐR 2–3 (1–1)
Zalaegerszeg, ZTE-Aréna, 1300
néző. Vezette: Nagy Róbert (Márkus Tamás, Demeter János)
ZTE: Szappanos – Króner, Kovács G., Fodor M., Farkas N. – Kovács Gy. (Károly, 70.), Simonfalvi – Bíró (Bailo, 65.), Grbic, Babati – Délczeg (Forgács, 78.)
GYIRMÓT: Somogyi – Nagy S., Graszl K., Lengyel D., Illés Gy. (Présinger, 51.) – Kiss M., Paku – Beliczky, Magasföldi (Papp K., 87.), Cseri (Balog Z., 93.) – Oross
GÓLSZERZŐ: Simonfalvi (1–0) a 17., Fodor (öngól, 1–1) a 42., Magasföldi (1–2) az 57., Beliczky (1–3) a 65., Simonfalvi (11-esből, 2–3) a 83. percben
KIÁLLÍTVA: Forgács (könyöklésért) a 89., Paku (szándékos kezezésért) a 90. percben
MESTERMÉRLEG
LŐRINCZ EMIL,
a ZTE vezetőedzője: – Az első félidőben jól futballoztunk, több gólt is szerezhettünk volna, de a hajrában egy balszerencsés góllal egyenlítettek a vendégek. A térfélcserét követően a listavezető kétszer is betalált, ezt követően már csak futottunk az eredmény után. Sajnos, nem is értük utol.
SISA TIBOR, a Gyirmót vezetőedzője: – Nagyon munkás mérkőzés volt. Mind a két csapat rengeteget dolgozott, ebben a szezonban Zalaegerszegen mi nyertünk először. A színvonalas találkozón jól szórakozhattak a nézők. Sok gól volt és nagy csata.

SZEGED 2011–FC AJKA 1–0 (1–0)
Gyula, 300 néző. Vezette: Botló Béla (Iványi István, Szvetnik Bence)
SZEGED: Belecan – Szabó P. (Oláh G., 84.), Tóth B., Markovics, Mészáros M. (Kéri, 70.) – Zelenyánszki, Máté P., Fitos, Zabari – Germán (Manga, 90.), Oláh L.
AJKA: Jánosa – Horváth V., Asztalos, Pákai, Zámbó – Köles, Weitner (Matetits, 75.) – Gunther, Lattenstein (Németh L., a szünetben), Szabó Zs. (Mihalecz P., 78.) – Sowunmi
GÓLSZERZŐ: Oláh L. (1–0) a 34. percben
MESTERMÉRLEG
NYILAS ELEK,
a Szeged vezetőedzője: – A vezetés megszerzése után volt még lehetőségünk, amit értékesíthettünk volna. Az Ajka előtt is adódott egy nagy helyzet, de az is kimaradt. Nem vagyok elégedetlen az eredménnyel. Voltak ugyan olyan időszakok, amikor nem mi irányítottunk, de erre fel voltunk készülve.
ZORAN KUNTICS, az Ajka vezetőedzője: – Arra számítottam, hogy a Szeged kemény ellenfél lesz, nem is csalódtam. Nem hiszem, hogy nekik kiesési gondjaik adódnának, nekünk viszont a jelen helyzetünk alapján a kiesés elkerülése az elsődleges célunk.

SIÓFOK–SVSE-GYSEV 1–2 (1–1)
Siófok, 150
néző. Vezette: Lovas László (Pápai Zoltán, Vígh-Tarsonyi Gergő)
SIÓFOK: Tajti N. – Gárdos, Kovács J., Papp Sz., Gubicza – Fülöp N., Ivancsics – Kirchner (Horváth B., 79.), Peszmeg, Papp M. – Daru (Kozma R., 67.)
SVSE: Halasi – Csábi, Baranyai N., Bobál D., Pados – Horváth A. (Fazekas N.,81.), Pintér A. – Eszlátyi, Erdélyi (Kollár, 53.), Kovács Á. (Szabó L., 71.) – Horváth P.
GÓLSZERZŐ: Kovács J. (1–0) a 8., Kovács Á. (1–1) a 33., Horváth P. (1–2) a 67. percben
MESTERMÉRLEG
HORVÁTH KÁROLY,
a Siófok vezetőedzője: – Az akarás, hozzáállás semmit sem ért, mert mindkét kapu előtt – támadásban és védekezésben is – sorsdöntő hibákat vétettünk.
SUPKA ATTILA, a Sopron vezetőedzője: – Harcos mérkőzésen az időnkénti jó teljesítményünknek köszönhetően megérdemelten nyertünk. Ha azokat az időszakokat, amiket most átaludtunk, tartalommal tudjuk megtölteni, jó csapat lehetünk.

SZTK-ERIMA–KAPOSVÁRI RÁKÓCZI 0–3 (0–3)
Szigetszentmiklós, 200 néző. Vezette: Nazsa Tamás (Galán Roland, Hofbauer Roland)
SZTK: Horváth L. – Osváth, Vágó L., Tóth F., Pollák – Kállai N. (Jasarevic, a szünetben), Hevesi-Tóth – Kollega, Szepessy (Sipos B., 72.), Bonifert (Kvekveskiri, 31.) – Szabó B.
KAPOSVÁR: Somodi B. – Földes M., Lakatos G., Bank, Kiss M. – Kovács O., Albert Á. (Kovács T., 68.) – Király V. (Karacs, 60.), Nagy K., Dominic (Fejős, 77.) – Rajczi
GÓLSZERZŐ: Nagy K. (0–1) a 19., Kovács O. (0–2) a 23., Pollák (öngól, 0–3) a 30. percben
KIÁLLÍTVA: Vágó L. (második sárga lap után) a 46., Hevesi-Tóth (gólhelyzetben lerántotta Rajczit) a 67. percben
MESTERMÉRLEG
VÁRHIDI PÉTER
, a Szigetszentmiklós sportigazgatója: – Ilyen meccs után nem tehetek mást, mint gratulálok az ellenfélnek. Borzasztóan kezdtük a mérkőzést, az ellenfél gyorsaságban, frissességben, pályán való helyezkedésben fölénk nőtt. Remélem, hogy a jövő héten kiegyenesedünk.
MÁRTON GÁBOR, a Kaposvár vezetőedzője: – Felemás érzések vannak bennem. Jól kaptuk el a mérkőzés elejét, megérdemelten szereztük meg a győzelmet, az ellenfelünknek igazából helyzete sem volt.

SOROKSÁR SC–BALMAZÚJVÁROS 3–0 (1–0)
Haraszti út, 300 néző. Vezette: Molnár Attila (Kepe Arnold, Kulman Tamás)
SOROKSÁR: Holczer – Simita (Vass Zs., 75.), Pandur, Farkas A., Tóbiás – Lannert – Szabó R., Hodgyai (Kocsis D., 81.), Nyilas, Kovács D. (Péter A., 28.) – Lovrencsics B.
BALMAZÚJVÁROS: Perger – Bokros, Szatmári Cs., Papp F., Németh Á. – Sigér, Müller – Vachtler (Andorkó, 82.), Demjén (Kis R., 69.), Virág (Angyal N., 69.) – Belényesi
GÓLSZERZŐ: Lovrencsics B. (1–0) a 37., Péter (2–0) a 61., Hodgyai (3–0) a 66. percben
MESTERMÉRLEG
VARGA ATTILA,
a Soroksár vezetőedzője: – Megpróbáltuk legjobb játékunkat nyújtani, motiváltak voltunk, jó csapatmunkánk eredménye, hogy kapott gól nélkül győztünk.
SZABÓ JÁNOS, a Balmazújváros vezetőedzője: – Az első félidőben, gól nélküli állásnál megvoltak a meccslabdáink, ám elhibáztuk a ziccereket. Csak magunkat okolhatjuk az újabb vereségért.

AZ ÁLLÁS
1. Gyirmót FC Győr 11 8 1 2 20– 8 +12 25
2. Mezőkövesd Zsóry FC 11 6 4 1 22–10 +12 22
3. Vasas FC 11 7 4 23–14 +9 21
4. Békéscsaba Előre 11 7 4 15–16 –1 21
5. Szolnoki MÁV FC 11 6 3 2 20–15 +5 21
6. Szeged 2011 11 5 2 4 15–12 +3 17
7. Soproni VSE-GYSEV 11 4 4 3 19–18 +1 16
8. Szigetszentmiklósi TK 11 4 4 3 10–11 –1 16
9. Kaposvári Rákóczi FC 11 4 3 4 15–13 +2 15
10. ZTE FC 11 4 3 4 15–15 0 15
11. Soroksár SC 11 4 1 6 14–17 –3 13
12. Ceglédi VSE 11 2 5 4 13–16 –3 11
13. FC Ajka 11 3 1 7 13–16 –3 10
14. Aqvital FC Csákvár 11 2 3 6 12–15 –3 9
15. FGSZ Siófok 11 1 6 4 15–23 –8 9
16. Balmazújváros 11 2 9 8–30 –22 2

 

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik