„Fel kéne jelenteni az UEFA-t!”; „A mi büntink korrekt” - önök írták

Vágólapra másolva!
2014.11.01. 10:15
null
A szurkolókat szigorú biztonsági intézkedések mellett engedték be a stadionba... (Fotók: Veres Viktor, archív)
Ritka az, amikor a Nemzeti Sport Online fórumozóinak döntő többsége egyet tud érteni valamiben, de a román–magyar Eb-selejtező után hozott UEFA-döntés kapcsán egyöntetű vélemény, hogy Románia túlságosan is enyhe büntetést kapott. Olvasóink hozzászólásaiból válogattunk. 

 

Red-black fan,Kispest: – A mi büntink egész korrekt, viszont a románoknak stadionbezárást kellett volna kapniuk. Tudták ezt ők is, fo.tak is a meccs előtt, nem tudom, még mit kellett volna csinálniuk, hogy megkapják?

lacas65: – Volt már rá precedens, hogy egy nem pályaválasztót büntettek szektorlezárással?

...az oda nem illő tárgyakat a magyaroktól elvették
...az oda nem illő tárgyakat a magyaroktól elvették

Twinzens: – Felháborító! Bezzeg nálunk rögtön stadionbezárás volt.

Dani80: – Az a fura, hogy a román-magyar meccsen sokkal durvább dolgok történtek, mint a magyar–izraelin, ott mégis stadionbezárást kaptunk (mint kiderült, azon múlt a 2. hely). Egyenlő mérce nincs, az UEFA nem hazudtolta meg magát, logikátlan és korrupt szervezet, mindenki tudja. Nem is tudom, mit vártunk! Minket meg nem büntettek, inkább jót tettek, hogy nem fogjuk annyian látni a válogatottunk vergődését!

Paulo_Ferrreira: – Nálunk 17 ember énekelt Izrael-ellenes szövegeket, miközben a románoknál 40 ezer ember fújolt és petárdákkal dobáltak minket és ránk akartak támadni. Nyilván ezek után a security közbelépett.

008
– NEM TISZTELT UEFA !
Ezúton tájékoztatnám önöket arról, hogy a nov. 14.-i Magyarország-Finnország labdarúgó Európa-bajnoki selejtező mérkőzésre az önök által lezárandó szektorba én megpróbálok bejutni! Döntésemet indoklom azzal a ténnyel, hogy én egy „senki" vagyok, tehát ez nem mond ellent az ítéletüknek és valóban senki nem lesz a lezárt szektorban. Bizonnyára felmerül önökben, hogy mivel tudnám én bizonyitani, hogy „senki" vagyok? Nos az okt. 11.-i szintén labdarúgó Európa-bajnoki mérkőzésen Bukarestben ezt megtudhattam: senki vagyok. Mi több, büdös magyar, senki-senkiházi, hazátlan vagyok! Mivel önök a rasszizmus elleni harcban ezeket a szavakat nem tekintik egyenlő mércével más, szintén rasszista mondatokkal ítélethozatalaikban, így vélem azt feltételezni, hogy maguk is hasonlóképpen gondolnak rólunk magyarokról ,mint a román szurkolók, ezért jogom lesz ott lenni a lezárt szektorban, hiszen "senki" vagyok. Továbbá szeretném felhívni figyelmüket arra, hogy ez a „senki" is szeretne a rasszizmus ellen harcban cselekedni, ezért jelen mérkőzésre egy fehér transzparenst is megpróbálok bevinni, amelyen a következő felirat fog állni: UEFA=RACISM

primavis: – 1. a magyar szurkolókat megmotozták, ergo nem vihettek be pirotechnikai eszközöket;
2. azokat dobálták vissza, amit rájuk dobáltak a románok;
3. milyen károkat okoztak? a románok tépték fel a székeket;
4. a románok végigfütyülték a magyar himnuszt, óriási molinókon és szóban gyalázták a magyarságot, a magyarok csak a cigányokkal feleltek.
5. a magyaroknak semmiféle problémájuk nem volt a rendőrökkel.

egyolvasoember
– Röviden:
1. Gyakorlatilag ugyanazt a büntetést kapta mindkét fél, mi 2000 euróval kevesebbet, miközben ők voltak a rendezők, és több tételben voltak sárosak.
2. A román bűnlajstromba nem került be a MAGYARGYALÁZÁS - az UEFA szerint ez NEM VÉTSÉG.
3. Egyforma büntetési elem volt a petárdadobálás, holott a magyar szurkolók üres kézzel, a románok teli petárdával mentek be a stadionba, és ők lődöztek ránk.
+1: ha a Fradi-stadionban a visszavágón netán hasonlókat követünk el, mint a románok Bukarestben, mi sokkal durvább büntetést fogunk kapni (különösen a ci.gányozásért) - mint visszaesők.
Az UEFA-indoklás szövegének felépítése és arányeloszlása egyértelműen mutatja, és ki is mondja, hogy az UEFA számára elsőrendű kérdés a rasszizmus visszaszorítása – amibe a más bőrszínűek plusz a zs.idók és ci.gányok szidása tartozik bele, a magyaroké pl. nem, és az sem számít, hogy a románellenes ci.gányozás nem is a cig.ányoknak szólt, hanem a románoknak. Az összes többi vétség másodrendű és felejthető.

ROMÁNIÁBAN NINCS VISSZHANGJA A DÖNTÉSNEK
A román sajtó és a szurkolók nem igazán foglalkoznak az UEFA tegnapi döntésével, a száraz tényeket közlik kommentár nélkül. Valószínűleg örülnek, hogy ennyivel megúszták, hiszen az októberi meccs után nagyon tartottak attól, hogy az északírek elleni találkozót nézők nélkül kell megrendezniük. Romániában a fő témát már a tegnapi bukaresti derbi, a Steaua–Dinamo (3–0) összecsapás szolgáltatja.

MrRooot: – Nekünk egy barátságos meccsen tizenvalahány szurkoló által skandált nem helyénvaló megjegyzésért stadiont zárattak be. A románok meg rendezőként, ezerszer nagyobb bűnöket elkövetve is kisebb büntetést kapnak, mint mi??? Fel kéne jelenteni az UEFA-t rasszizmusért és etnikai alapú megkülönböztetésért. A döntésük szerint magyarokat lehet szidalmazni büntetlenül, de románokat már nem, tehát a döntésük egyértelműen kimeríti a fenti minősítést.

Alberik: – Nem hiszem, hogy az UEFA bárkire is pikkelne, ránk meg különösen nem, mert Magyarország és a magyar foci egész egyszerűen nem tényező a nemzetközi porondon. A büntetés pedig annak (is) köszönhető, hogy a kedves és jól nevelt magyar szurkolók szinte minden kényesebb meccsen előadják a maguk kis műsorát. Ilyenkor pedig az ötödik szabálysértésért persze hogy keményebb büntetés jár, mint az elsőért, és adott esetben jóval kisebb vétségért is szankcionálnak. De ez a világon mindenütt így van.

lina1234568: – Ennyit a sikeres magyar sportdiplomáciáról... Az önként felajánlott és bevezetett Puskás-díj hatásáról, meg úgy egyáltalán a magyar virtusról az UEFA-nál.
Így mulat egy bites magyar úr... (régi sláger...)

Korpinho: – Ki az UEFA-ból azonnal. Az albánok és a szerbek is jönnek utánunk.

stothrugby: – Kilépéspártiak: az UEFA meg a FIFA konkrétan letojja, ha kilépünk. Tradicionális focinemzet? Kit érdekel ez már? Van nagy játékosunk, piacképes, népszerű klubunk, pénzünk a nemzetközi fociüzletben?

hun72: – Hát milyen büntetés ez???? Azért mert a magyarokkal bármit lehet tenni??? Ez egy szemétség... és most finoman fogalmaztam... bezzeg a románokat ilyen enyhén büntetik... Szégyen.... fellebbezni, de azonnal!!!!

kozel: – Keddig gondolkoznak azon, hogy fellebbezzenek-e. Hát mi a kórságos Úristen folyik itt?

Arthur1: – Ez hihetetlen, komolyan mondom. Mi miért is kaptuk ezt a büntetést? Ez ellen nem lehet tüntetni? Kíváncsi leszek a hazai, románok elleni meccsre. Fogadjunk, fele ennyi probléma nem lesz, viszont kapunk majd vagy 2 zártkapust érte.

Brx: – Igazságot Magyarországnak !

 

 

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik