Sallói: Óvatosnak kell lenni Piturcával; élünk Miriuta ajánlatával

nemzetisport.hu nemzetisport.hunemzetisport.hu nemzetisport.hu
Vágólapra másolva!
2014.09.30. 11:38
null
Sallói Istvánnak minden információt be kell gyűjtenie a románokról, nehogy a szokásos kellemetlen meglepetés érje a válogatottat (Fotó: NS-archív)
Sallói István is szerepet kapott a magyar labdarúgó-válogatott élére ideiglenes jelleggel kinevezett Dárdai Pál stábjában. A szakembernek elsősorban az ellenfelek feltérképezésével kell foglalkoznia.

 

– Kezdhetem úgy, hogy gratulálok a kinevezéséhez?
– Kezdheti, és köszönöm is, de bevallom, én sem tudom, minek nevezzem magam – felelte Sallói István.

– A hivatalos megfogalmazás szerint játékosmegfigyelőként dolgozik majd.
– Maradjunk inkább annál, hogy Dárdai Pál azt kérte tőlem, elsősorban az ellenfelek feltérképezésével foglalkozzam, fókuszáljak az erősségeikre és találjam meg a gyenge pontjaikat. Együtt szereztük meg az A-licencet, mint ahogy a pro licences tanfolyamra is együtt járunk, így sokat beszélünk a futballról. Bár azt megjegyezte, furcsa neki, hogy idehaza folyton a labdarúgás jelenti a témát, mint mondta, amíg itthon volt, többet hallott róla, mint az elmúlt tíz évben Németországban. Szerinte mi kissé túlbonyolítjuk a dolgot, miközben odakint sokkal racionálisabban gondolkodnak. De bárhogy is csűrjük-csavarjuk, a lényeg az, hogy egy olyan anyagot tegyek le az asztalra, amelynek hasznát veszi.

– Nem nehezíti a helyzetét, hogy az októberi Európa-bajnoki selejtezőkig sem Romániát, sem Feröert nem láthatja élőben?
– Dehogynem! Egy csapat alapos megismerése helyszíni szemlét igényel, pluszinformációhoz akkor jut az ember, ha a lelátón ül. Ha tévében követed figyelemmel a meccset, csak azt látod, hogy egy csapat támad, azt viszont nem, hogy ilyenkor hogyan szervezi meg a védekezését, ki lép feljebb a hátvédek közül, hol nyílik rés. Ha szerencséd van, egy-két lassításnál kiszúrhatsz valamit, de ez ritka. Természetesen megnézem a románok legutóbbi meccseit, sőt amint lehet, kiderítem, hogy Pintér Attila stábjából nem nézte-e meg őket valaki mostanság. Ha igen, sokat segíthetne nekünk.

– Miriuta Vasile, a kolozsvári CFR vezetőedzője már korábban felajánlotta segítségét a magyar válogatottnak. Megkeresi?
– Hétfő reggel a Digi Tv vendége voltam, és éppen utánam kapcsolták őt adásba. Mivel kiderült, hogy tartja az ajánlatát, köszönettel élünk vele. Hozzáteszem, akad egy-két Romániában élő izraeli ismerősöm, ők már napok óta ellátnak az ottani lapokban megjelenő hírekkel. Igaz, a szövetségi kapitányukkal, Victor Piturcával nem árt óvatosnak lenni, mert egyfelől keveset beszél, másfelől ha megszólal, akkor is olybá tűnik, hogy dezinformál.

HA ARRA IS KÍVÁNCSI, HOGY SALLÓI ISTVÁNT MEGLEPTE-E DÁRDAI PÁL MEGKERESÉSE, HEZITÁLT-E A VÁLASSZAL, ILLETVE HOGY MIT VÁR A VÁLOGATOTT KÖVETKEZŐ HÁROM EB-SELEJTEZŐJÉTŐL, OLVASSA EL A NEMZETI SPORT KEDDI SZÁMÁBAN MEGJELENT TELJES INTERJÚT – AKÁR DIGITÁLIS FORMÁBAN IS!

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik