Labdarúgás: A vb miatt nem nyerek Aranylabdát - Ibra

nemzetisport.hu nemzetisport.hunemzetisport.hu nemzetisport.hu
Vágólapra másolva!
2014.10.31. 00:37
null
Zlatan Ibrahimovic szerint sokba kerülhet, hogy nem jutott ki a vb-re a svéd válogatottal (Fotó: Action Images)
A francia élvonalbeli labdarúgó-bajnokságban (Ligue 1) szereplő Paris Saint-Germain kiváló svéd gólgyárosa, Zlatan Ibrahimovic szerint a 2013–2014-es idény volt eddigi karrierje legjobb szezonja, de elfogadja, hogy ellene dolgozik a tény, miszerint nem játszott a brazíliai világbajnokságon.

 

 

SZAVAZÁS

Ön kinek adná a 23 jelölt közül a 2014-es FIFA-Aranylabdát?

KÖSZÖNJÜK, HOGY SZAVAZOTT!

A 33 éves, 195 centiméter magas támadó az előző kiírásban a bajnokságban 26 gólig jutott, a Bajnokok Ligájában tízig, összesen 45 tétmérkőzésen 41-szer köszönt be az ellenfeleknek, bajnokságot és Ligakupát nyert – méltán került be tehát az Aranylabda-szavazás 23 döntőse közé.

A svéd válogatottban 100 fellépésen 50 találatig jutó futballista azonban úgy érzi, hiába pályafutása eddigi legjobb szezonja, ez kevés lehet a Lionel Messit, Cristiano Ronaldót és hat német világbajnok játékost is felsorakoztató mezőnyben.

„Azt hiszem, karrierem legjobb szezonját játszottam – mondta Ibrahimovic a PSG Tv-nek. – Ez az egyik célom, minden évben jobbnak lenni és fejlődni.”

„Neveztek, de nem lesz könnyű, mert nem játszottam a világbajnokságon – mondta az Aranylabda-jelöléssel kapcsolatban a hórihorgas svéd. – Számos fantasztikus játékos tündökölt a világbajnokságon, úgyhogy rendelkeznek egy bizonyos előnnyel, de amíg teszem, amire képes vagyok, jó eredményeket érek el és a legmagasabb szinten játszom, addig megcélozhatom ezt a díjat. Ez az, amiért minden nap próbálok tenni azzal, hogy folyamatosan keményen dolgozom.”

Ibrahimovic szeptember vége óta a partvonalon kívül rekedt saroksérülése miatt, de ezen a héten – a Lorient ellen – talán már visszatérhet a pályára.

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik