Kamaszuka segíti Guardiolát, de egy védő is kell még

Vágólapra másolva!
2014.08.21. 07:54
null
A római Benatia lehet Guardiola kiszemeltje (Fotó: Action Images)
Nem is rendes nyár az, ahol nem csapnak bősz költekezést a szerencsésebb országok labdarúgócsapatai, ezért aztán idén is lelkesen dalolva vállalkoztunk arra, hogy rendet vágjunk a transzferőrületben, ösvényt mutassunk az euródzsungelben, gatyába rázzuk a pletykahadsereget. Folytatódik a nyári transzfersorozat, amelyben ezúttal a német és a török klubfutball történéseiből csemegézünk.

 

JAVI MARTÍNEZ SÉRÜLÉSE FIGYELMEZTETTE A BAYERNT

Hiába a legjobb kezdő 11, csak nagy szerencsével lehet egy maroknyi szuper játékossal végigküzdeni egy teljes idényt, három fronton meg lehetetlen – szép példa erre a tavalyi Real Madrid, és tudja ezt jól Josep Guardiola, a BAYERN MÜNCHEN mestere is. Aki a Borussia Dortmund elleni Szuperkupa-mérkőzésre ilyen-olyan okok miatt a Neuer – J. Boateng, J. Martínez, Bernat – Höjbjerg, Rode, Gaudino, Alaba – Th. Müller, Shaqiri – Lewandowski csapattal állt ki, amely nem éppen az az alakulat, amelyről a bajorok szurkolói álmodoznak mostanában. Bastian Schweinsteiger és Thiago Alcántara után ráadásul Javi Martínez is kidőlt a sorból, ráadásul hosszú-hosszú hónapokra, így bár minden jel arra utalt, hogy Guardiola befejezte a nyári transzferálást, kénytelenek lesznek zsebükbe nyúlni a klubnál, ahol egyébként az új csapatbuszt is ötletesebben adják át, mint máshol az egész stadiont.

A középhátvédként és szűrőként is fungáló spanyol pótlására felmelegítették a Mehdi Benatia-ügyet: a marokkói védőért már a nyár elején bejelentkeztek, a Chelsea-vel, a Manchester Uniteddel és Cityvel egyetemben, de klubja, az AS Roma olasz források szerint 60 millió eurós árral rebbentette szét a kérők seregét. Az anno az Olympique Marseille-től elküldött, majd a Clermonttól az Udineséhez ingyen került bekket a rómaiak 13.5 millióért vették, azaz remek üzletet csapnak úgy is, ha a München lealkudja árát 35 millióra (plusz ötmillió bónuszt esetleg még kérnek az olaszok, de ez aligha áll akadályként a pecsét, aláírás, kézfogás elé). Az afrikai maga is szeretné a klubváltást, sőt, a L'Equipe szerint ügynöke már meg is egyezett a németekkel a hátvéd fizetési és egyéb igényeiről.

Ez lehet magyarázata eladásának, és hogy az AS se járjon túl rosszul, arról a City gondoskodik, ahol kijelentették: nem állnak Matija Nasztaszics útjába, ha az távozni szeretne. Mivel a szerb legényke még csak 21 éves, de már jelentős tapasztalatokat gyűjtött Angliában és korábban a Fiorentinában, képességeit pedig legnagyobb kritikusai sem kérdőjelezik meg, nem biztos, hogy olyan nagyon rosszul jár az olasz klub. Főleg, ha benő majd a Benatia árának bő feléért elvihető Nasztaszics feje lágya, akit egyébként a Juventus is erőst csábít. No e térjünk vissza a Bayernhez, ahol kézenfekvő és olcsóbb megoldás lett volna stuttgarti Antonio Rüdiger, akit egy ideje figyelnek már Guardioláék.

Nem titok a német sajtóban, hogy Diego Godínról sem tett le még a bajnok, ám Diego Simeone sem evett meszet, hogy eladja védelme alól az alapot – miközben az As szerint a hátvéd kivásárlási ára 36 millió, ez azért elgondolkodtató lehet akár az alkudozó rómaiak számára is; az angol sajtóban pedig már azt is tudják, hogy ha Godín mégis megy, a liverpooli Dan Aggerrel pótolják (aki egy huszárvágással maga is kiköthetne Münchenben, de akkor mit keresnek az ügynökök?).

A Martínez bilbaói neveltetésével a jelek szerint elégedett bajorok újabb szűrő-kiszemeltje a 25 esztendős Ander Iturraspe, aki egy alkalommal már a felnőtt válogatott színeiben is túrta a gyepet (testvére, a szintén középpályás Gorka pedig az Athletic utánpótlását erősíti).

Egyáltalán nem rossz ötlet Sami Khedira hazahívása a Bundesligába (Franz Beckenbauer is mellette tette le a garast), hiszen a középpályás elégedetlen madridi karrierjének alakulásával, és jövőre lejár szerződése, amelyet egyelőre nem kíván meghosszabbítani, ráadásul neki nem kellene túl sokáig akklimatizálódnia, és a fél csapatot remekül ismeri a válogatottból. A Sky Italia szerint konkrét ajánlat érkezett Münchenből Gökhan Inlerért, de visszautasíttatott, a Mönchengladbach 18 éves szélsője, Sinan Kurt ellenben kijelentette kerek-perec: törik-szakad, ő bizony a BM-be igazol, ha nem engedik el most pármillióért, majd megy ingyen jövőre, amikor jogászok segítségével lejárttá nyilváníttatja szerződését, amelyet még kiskorúként kötött.

Megfizettük a világbajnokság árát – sóhajtott fel a nyári nagy tornára 15 főt delegált klub vezérigazgatója, Karl-Heinz Rummenigge, és hogy kevesebb sérülés történjen a klubnál, a SAP egy olyan programot szállít az egyesületnek, amely többmilliárdnyi edzés-, mérkőzés- és egyéb vizsgálati adat kalkulálásával segíti az edzőket az optimális terhelés megtalálásában; de a klub irányításában vagy a honlap fejlesztésében is fontos szerepet vállal a cég. Guardiolának új segítője lesz egy szuper számítógép személyében, avagy a katalán mester meglelte a maga „Kamaszukáját" (a parázs humorú Watch My Dying együttes hívja így digitális zenei készülékét, amelyet terveik szerint a Z.S.H., azaz a Zenész Segéd Hologram követ majd a közeljövőben).

Nem bírjuk ki, hogy be ne számoljunk a nyár legkisebb eshetőségű bayernes pletyka-párosról, amely szerint a németektől a tizenéves amerikai támadó, Julian Green költözne Barcelonába, az ottani FC-től meg a marokkói-spanyol Munir El Haddadi indulna el „Bajorországba".

Bendtner felkészült a Bundesliga kemény kihívásaira
Bendtner felkészült a Bundesliga kemény kihívásaira

 

CRISTIANO RONALDO-SZINTŰ TÁMADÓ A WOLFSBURGBAN

Egy olyan csatárra tett szert a Wolfsburg, aki a világ legjobbjaival áll egy szinten, és erről a lehető legbiztosabb forrásból értesülhettünk, ugyanis ezt maga az érintett, a dán Nicklas Bendtner állítja már évek óta. A hatalmas önbizalommal rendelkező dán még csak 26 éves, de kijárta már a Köbenhavnt, az Arsenalt, a Sunderlandet, a Birmingham Cityt és a Juventust is, most pedig – londoni szerződése lejártával – a „farkasok" nyújtottak számára újabb lehetőséget a bizonyításra.

„Bendtner a lehető legjobb korban van, hatalmas tapasztalattal rendelkezik a nemzetközi labdarúgásban. Bár a karrierje nem mindig haladt egyértelműen pozitív irányba, jó benyomást keltett. Vele erősödik a támadóegységünk" – indokolta megszerzését Klaus Allofs, a VfL sportigazgatója, aki tanult Bendtner korábbi csodás teljesítményeiből: a 3-as mezt megkapó (édesanyja tanácsára választotta ezt a számot) „viking" az ottani szinthez képest igen alacsony alapfizetést kap, ám magas prémiumokat, amelyekhez csakis eredményes teljesítményével juthat hozzá...

Ha tényleg úgy is játszik a kettő plusz egy évre aláírt ék, mint CR, évi hárommillióval gazdagodhat majd. A nagy nyári Wolfsburg-csatárvétel a tavasz végén Álvaro Moratának indult, aztán Fernando Torresnek nézett ki, végül Bendtner lett belőle.

ISMÉT MEGPRÓBÁLJA A HOFFENHEIM

A Bayernhez betársult SAP révén rokona lett a müncheni gigásznak a „Bundesliga falusi kiscsapata", a cég egykori vezetője, mai résztulajdonosa, Dietmar Hopp révén. Akinek segítségével a HOFFENHEIMNEK most is van mit a transzferpiacra öntenie: távozott ugyan a Fabian Johnson, Joselu, Eren Derdiyok trió, de húszmilliót költött új fiúkra. A legdrágább vétel a kapusedző Petry Zsolt legújabb mentoráltja, a 24 éves Oliver Baumann, az U-válogatottak egykori alapembere, de nem sokkal marad el mögötte árban Szalai Ádám sem, akinek nem túl jó hír, hogy a német lapok, internetes oldalak szezonbeharangozóiban hol Anthony Modeste, hol Sven Schipplock szerepel egy szem ékként a várt Hoffenheim-kezdőben...

A svájci válogatottból lehet ismerős a szűrő Pirmin Schwegler és a 3.9 millióért a CSZKA Moszkvától megvett szélső, Steven Zuber, a bosnyákból a középső és jobb oldali védő, Ermin Bicakcic, a dél-koreaiból pedig a balbekk Kim Dzsin Szu. Még csak húszéves a német középcsatár, Janik Haberer, aki a korosztályos Nationalelf oszlopos tagja, míg a kölcsönből visszatértek közül emeljük ki a Dél-Afrikában kissé magára talált csatárt, Knowledge Musonát.

Ismét nagyreményű játékosokat szedett össze a H'heim, hogy megcélozza a középmezőny élét, vagy inkább az élmezőny végét.

BUNDESLIGA-ÁTIGAZOLÁSOK, 2014 NYARA
FC AUGSBURG
Érkezett: Tim Matavz (PSV, 4.000.000 euró), Shawn Parker (Mainz, 1.600.000), Nikola Djurdjics (Greuther Fürth, 1.300.000), Caiuby (Ingolstadt, 1.000.000), Markus Feulner (Nürnberg, ingyen), Tim Rieder (Augsburg II), Marco Schuster (Augsburg U19), Aristide Bancé (kölcsönből vissza, Fortuna Düsseldorf), Mathias Fetsch (kv., Energie Cottbus), Max Reinthaler (Rydaholm GOIF, i.), Abdul Rahman Baba (Greuther Fürth, 2.500.000)

Távozott: André Hahn (Borussia Mönchengladbach, 2.250.000), Dzsi Dong Von (Borussia Dortmund, i.), Kevin Vogt (1.FC Köln, 1.500.000), Mohamed Amszif (Union Berlin, i.), Andreas Ottl (szerződése lejárt), Bajram Nebihi (Union Berlin), Raphael Holzhauser (kv., VfB Stuttgart), Arkadiusz Milik (kv., Bayer Leverkusen), Matthias Ostrzolek (Hamburg, 2.500.000)

BAYER 04 LEVERKUSEN
Érkezett: Josip Drmic (Nürnberg, 6.800.000), Hakan Calhanoglu (Hamburg, 14.500.000), Wendell (Gremio, 6.500.000), Tin Jedvaj (kölcsönbe, AS Roma, 1.000.000), Joel Pohjanpalo (HJK Helsinki), Dario Kresic (Mainz, i.), Vladlen Jurcsenko (Sahtar Doneck C, 255.000), Malcolm Cacutalua (Bayer Leverkusen II), Maximilian Wagener (Bayer Leverkusen U19), Dennis Engelman (Bayer Leverkusen U19), Danny da Costa (kv., Ingolstadt), Júnior Fernándes (kv., Dinamo Zagreb), Karim Bellarabi (kv., Eintracht Braunschweig), Arkadiusz Milik (kv., Augsburg), Joel Pohjanpalo (kv., VfR Aalen), Kirjakosz Papadopulosz (k., Schalke)

Távozott: Sidney Sam (Schalke, 2.500.000), Emre Can (Liverpool, 12.000.000), Júnior Fernándes (Dinamo Zagreb, 2.500.000), Arkadiusz Milik (k., Ajax Amsterdam), Jens Hegeler (Hertha, 900.000), Konsztantinosz Sztafilidisz (k., Fulham), Danny da Costa (Ingolstadt, 150.000), Joel Pohjanpalo (kv., HJK Helsinki), Joel Pohjanpalo (k., Fortuna Düsseldorf), Malcolm Cacutalua (k., Greuther Fürth), Jonas Meffert (Karlsruhe, i.), Andrés Palop (visszavonult), Dennis Engelman (k., Fortuna Köln), Eren Derdiyok (kv., Hoffenheim), Andrés Guardado (kv., Valencia), Luca Dürholtz (Dynamo Dresden, i.), Jonas Meffert (Karlsruhe, i.), Nico Perrey (Hessen Kassel), Rju Szung Vu (k., Eintracht Braunschweig)

BAYERN MÜNCHEN
Érkezett: Robert Lewandowski (Borussia Dortmund, Borussia Dortmund, i.), Sebastian Rode (Eintracht Frankfurt, i.), Juan Bernat (Valencia, 10.000.000), Pepe Reina (Liverpool, 3.000.000)

Távozott: Toni Kroos (Real Madrid, 30.000.000), Mario Mandzukic (Atlético Madrid, 22.000.000), Daniel van Buyten (visszavonult), Alessandro Schöpf (1.FC Nürnberg, 150.000), Lukas Raeder (Vitória Setúbal, i.), Benno Schmitz (RB Salzburg, i.), Vladimir Rankovic (Hannover, i.), Raif Husic (Werder Bremen, 100.000), Diego Contento (Girondins Bordeaux)

BORUSSIA DORTMUND
Érkezett: Ciro Immobile (Torino, 19.400.000), Adrián Ramos (Hertha, 9.700.000), Matthias Ginter (Freiburg, 10.000.000), Nuri Sahin (Real Madrid, 7.000.000), Dzsi Dong Von (Augsburg, i.)

Távozott: Robert Lewandowski (Bayern München, i.), Julian Schieber (Hertha, 2.500.000), Marvin Ducksch (k., Paderborn, 100.000), Manuel Friedrich (szl.), Nuri Sahin (kv., Real Madrid)

EINTRACHT FRANKFURT
Érkezett: Haszebe Makoto (Nürnberg, i.), Timothy Chandler (Nürnberg, 1.000.000), Alekszandar Ignjovszki (Werder Bremen, i.), Yannick Zummack (Eintracht Frankfurt U19), David Kinsombi (Mainz U19, i.), Joel Gerezgiher (Eintracht Frankfurt U19), Marvin Bakalorz (kv., Paderborn), Haris Seferovic (Real Sociedad, 3.200.000), Nelson Haedo Valdez (al-Dzsazíra Abu Dabi, i.), Lucas Piazón (k., Chelsea, 800.000)

Távozott:Sebastian Rode (Bayern München, i.), Sebastian Jung (Wolfsburg, 2.500.000), Pirmin Schwegler (Hoffenheim, 1.900.000), Marc-Oliver Kempf (Freiburg, 800.000), Stefano Celozzi (Bochum, i.), Stephan Schröck (Greuther Fürth, 200.000), Marvin Bakalorz (Paderborn, 150.000), Aykut Özer (Kardemir Karabükspor, 150.000), Erik Wille (Duisburg, 50.000), Marco Aulbach (Preussen Münster, i.), Joselu (kv., Hoffenheim), Tranquillo Barnetta (kv., Schalke), Tobias Weis (kv., Hoffenheim), Alexander Hien (szl.)

FREIBURG
Érkezett: Admir Mehmedi (Dinamo Kijev, 6.000.000), Roman Bürki (Grasshopper, 1.800.000), Sascha Riether (Fulham, 350.000), Mike Frantz (Nürnberg, 1.500.000), Marc-Oliver Kempf (Frankfurt, 800.000), Sztefan Mitrovics (Benfica, 1.800.000), Sebastian Mielitz (Werder Bremen, i.), Maximilian Philipp (Freiburg II), Caleb Stanko (Freiburg II), Denis Perger (kv., Wehen Wiesbaden)

Távozott: Matthias Ginter (Dortmund, 10.000.000), Oliver Baumann (Hoffenheim, 7.000.000), Vegar Eggen Hedenstad (k., Braunschweig), Mike Hanke (Kujcsou Renhe, i.), Hendrick Zuck (k., Braunschweig), Marco Terrazzino (Bochum, i.), Alexander Schwolow (k., Arminia Bielefeld), Denis Perger (Freiburg II), Vaclav Pilar (kv., Wolfsburg), Francis Coquelin (kv., Arsenal), Admir Mehmedi (kv., Dinamo Kijev), Gelson Fernandes (Stade Rennes, 1.800.000), Tim Albutat (k., MSV Duisburg)

HAMBURGER SV
Érkezett: Pierre-Michel Lasogga (Hertha, 8.500.000), Johan Djourou (Arsenal, 2.800.000), Stieber Zoltán (Greuther Fürth, 1.300.000), Matti Steinmann (Hamburg II), Philipp Müller (Wolfsburg U19, i.), Alexander Brunst-Zöllner (Hamburg U19), Gideon Jung (Rot-Weiss Oberhausen, 150.000), Dennis Aogo (kv., Schalke), Per Ciljan Skjelbred (kv., Hertha), Artjoms Rudnevs (kv., Hannover), Gojko Kacsar (kv., Cerezo Oszaka), Valon Behrami (Napoli, 3.200.000), Ashton Götz (Hamburg II), Nicolai Müller (Mainz, 4.500.000), Matthias Ostrzolek (Augsburg, 2.500.000)

Távozott: Hakan Calhanoglu (Bayer Leverkusen, 14.500.000), Dennis Aogo (Schalke, 2.000.000), Tomás Rincón (Genoa, i.), Lasse Sobiech (k., St. Pauli), Michael Mancienne (Nottingham Forest, 1.270.000), Cse Gin Lam (Greuther Fürth, 200.000), Robert Tesche (szl.), Valmir Nafiu (szl.), Sven Neuhaus (visszavonult), Johan Djourou (kv., Arsenal), Pierre-Michel Lasogga (kv., Hertha), Ola John (kv., Benfica), Ouasim Bouy (kv., Juventus), Florian Stritzel (Karlsruhe, i.), Robert Tesche (k., Nottingham Forest)

FC HANNOVER 96
Érkezett: Joselu (Hoffenheim, 5.000.000), Miiko Albornoz (Malmö FF, 1.500.000), Stefan Thesker (Hoffenheim, i.), Vladimir Rankovic (Bayern München, i.), Kenan Karaman (Hoffenheim, i.), Niklas Teichgräber (Hannover II), Sebastian Ernst (Hannover II), Samuel Radlinger (kv., Rapid Wien), Ali Gökdemir (kv., Elazigspor), Florian Ballas (kv., Saarbrücken), Adrian Nikci (kv., Thun), Robert Almer (Energie Cottbus, i.), Ceyhun Gülselam (Galatasaray, i.), Kijotake Hirosi (1.FC Nürnberg, 4.300.000), Timo Königsmann (Hannover U17), Marius Stankevicius (Gaziantepspor)

Távozott: Mame Diouf (Stoke City, i.), Didier Ya Konan (al-Ittihad, i.), Huszti Szabolcs (Csangcsun Jataj, 1.500.000), Sébastien Pocognoli (West Bromwich Albion, 1,500.000), Christopher Avevor (Fortuna Düsseldorf, 300.000), Adrian Nikci (k., Young Boys), Almir Kasumovic (Schwarz-Weiss Rehden, i.), Artjoms Rudnevs (kv., Hamburg), Frantisek Rajtoral (kv., Viktoria Pilsen), Ali Gökdemir (Simurq), Tom Schmidt (Berliner AK, i.), Konstantin Fuhry (Freiburg II, i.)

HERTHA BSC
Érkezett: Valentin Stocker (FC Basel, 3.500.000), Marvin Plattenhardt (Nürnberg, 500.000), Tolga Cigerci (Wolfsburg, 1.500.000), Roy Beerens (AZ Alkmaar, 1.500.000), Johnny Heitinga (Fulham, i.), Jens Hegeler (Bayer Leverkusen, 900.000), Julian Schieber (Dortmund, 2.500.000), Haragucsi Genki (Urava Red Diamonds, 500.000), Marius Gersbeck (Hertha II), Felix Bastians (kv., Bochum), Pierre-Michel Lasogga (kv., Hamburg), Ben Szahar (kv., Arminia Bielefeld)

Távozott: Adrián Ramos (Dortmund, 9.700.000), Pierre-Michel Lasogga (Hamburg, 8.500.000), Fabian Holland (k., Darmstadt, 25.000), Levan Kobiasvili (visszavonult), Per Ciljan Skjelbred (kv., Hamburg), Tolga Cigerci (kv., Wolfsburg), Ben Szahar (Willem II), Philip Sprint (Hertha II), Peer Kluge (Arminia Bielefeld, i.), Maik Franz (szl.)

TSG 1899 HOFFENHEIM
Érkezett: Oliver Baumann (Freiburg, 7.000.000), Szalai Ádám (Schalke, 6.000.000), Pirmin Schwegler (Eintracht Frankfurt, 1.900.000), Ermin Bicakcic (Braunschweig, 400.000), Kim Dzsin Szu (Albirex Niigata, 1.000.000), Janik Haberer (Unterhaching, 500.000), Michael Gregoritsch (kv., St. Pauli), Sandro Wieser (kv., SV Ried), Knowledge Musona (kv., Kaizer Chiefs), Filip Malbaszics (kv., Partizan Beograd), Joselu (kv., Eintracht Frankfurt), Eren Derdiyok (kv., Bayer Leverkusen), Tobias Weis (kv., Eintracht Frankfurt), Vincenzo Grifo (kv., Dynamo Dresden), Andreas Ludwig (kv., 1860 München), Marvin Schwäbe (Hoffenheim II), Steven Zuber (CSZKA Moszkva, 3.900.000)

Távozott: Fabian Johnson (Mönchengladbach, i.), Joselu (Hannover, 5.000.000), Eren Derdiyok (Kasimpasa, 2.500.000), Sandro Wieser (k., Aarau), Edson Braafheid (Lazio, i.), Stefan Thesker (Hannover, i.), Michael Gregoritsch (k., Bochum, 50.000), Vincenzo Grifo (k., FSV Frankfurt), Andreas Ludwig (VfR Aalen, 135.000), Júnior Ponce (k., Vitória Setúbal), Kenan Karaman (Hannover, i.), Robin Szarka (Energie Cottbus), Joseph-Claude Gyau (Dortmund II, 120.000), Patrick Schorr (Hoffenheim II), Tim Paterok (Wormatia Worms, i.), Boris Vukcevic (visszavonult), Filip Malbaszics (k., Lechia Gdansk)

1. FC KÖLN
Érkezett: Tomás Kalas (k., Chelsea, 200.000), Simon Zoller (Kaiserslautern, 3.000.000), Oszako Juja (1860 München, 1.600.000), Kevin Vogt (Augsburg, 1.500.000), Mergim Mavraj (Greuther Fürth, i.), Dusan Svento (Red Bull Salzburg, 600.000), Slawomir Peszko (Parma, 500.000), Pawel Olkowski (Gornik Zabrze, i.), Daniel Mesenhöler (1.FC Köln II), Kacper Przybylko (kv., Arminia Bielefeld), Mato Jajalo (kv., FK Szarajevo), André Wallenborn (1.FC Köln II), Lucas Cueto (1.FC Köln)
Távozott: Kacper Przybylko (Greuther Fürth, 200.000), Mato Jajalo (HNK Rijeka, i.), Adil Csihi (Fulham, i.), Maurice Exslager (k., Darmstadt), Kevin McKenna (visszavonult), Fabian Schnellhardt (Duisburg), Koray Kacinoglu (Altinordu, i.), Slawomir Peszko (kv., Parma), Sascha Bigalke (1.FC Köln II), Román Golobart (1.FC Köln II), Marcel Schuhen (1.FC Köln II), Maximilian Thiel (1.FC Köln II), Bruno Nascimento (k., Estoril), Cauly Oliveira Souza (Fortuna Köln, i.), Bruno Nascimento (k., Estoril), Sascha Bigalke (szerződését felbontották)
1. FSV MAINZ 05
Érkezett: Sztefanosz Kapino (Panathinaikosz, 1.500.000), Daniel Brosinski (SpVgg Greuther Fürth, 1,500.000), Gonzalo Jara (Nottingham Forest, i.), Nikita Rukavytsya (kv., FSV Frankfurt), Petar Sliskovic (Mainz II), Robin Zentner (Mainz II), Damian Rossbach (Mainz II), Patrick Pflücke (Mainz U19), Devante Parker (Mainz U19), Chinedu Ede (kv., Kaiserslautern), Filip Djuricsics (k., Benfica, i.)

Távozott: Eric Maxim Choupo-Moting (Schalke, i.), Shawn Parker (Augsburg, 1.600.000), Zdenek Pospech (Slezsky Opava, i.), Malik Fathi (szl.), Christian Wetklo (Darmstadt, i.), Dario Kresic (Bayer Leverkusen, i.), Bo Svensson (visszavonult), Heinz Müller (szl.), Nicolai Müller (Hamburg, 4.500.000)

BORUSSIA MÖNCHENGLADBACH
Érkezett: Thorgan Hazard (k., Chelsea, 1.500.000), Yann Sommer (FC Basel, 8.000.000), André Hahn (Augsburg, 2.250.000), Fabian Johnson (Hoffenheim, i.), Ibrahima Traoré (VfB Stuttgart, i.), Marvin Schulz (Mönchengladbach U19), Marlon Ritter (Mönchengladbach II), Elias Kachunga (kv., Paderborn), Matthias Zimmermann (kv., Sandhausen), Luuk de Jong (kv., Newcastle United)

Távozott: Marc-André ter Stegen (Barcelona, 12.000.000), Luuk de Jong (PSV, 5.500.000), Juan Arango (Club Tijuana, i.), Elias Kachunga (Paderborn, 300.000), Lukas Rupp (Paderborn, i.), Matthias Zimmermann (Mönchengladbach II), Joel Mero (Mönchengladbach II), Peniel Mlapa (k., Nürnberg)

SC PADERBORN
Érkezett: Moritz Stoppelkamp (1860 München, 700.000), Elias Kachunga (Mönchengladbach, 300.000), Marvin Bakalorz (Eintracht Frankfurt, 150.000), Lukas Rupp (Mönchengladbach, i.), Marvin Ducksch (k., Dortmund, 100.000), Idir Ouali (Dynamo Dresden, i.), Stefan Kutschke (Wolfsburg, 300.000), Viktor Maier (Lippstadt, 50.000), Alexander Nübel (Paderborn U19), Manuel Zeitz (kv., Saarbrücken), Fabian Scheffer (kv., Carl Zeiss Jena)

Távozott: Rick ten Voorde (k., Dordrecht), Manuel Zeitz (Energie Cottbus, i.), Markus Krösche (visszavonult), Saliou Sané (k., Holstein Kiel), Markus Palionis (szl.), Fabian Scheffer (Kaiserslautern II), Sebastian Schonlau (k., Verl), Elias Kachunga (kv., Mönchengladbach), Johannes Wurtz (kv., Werder Bremen), Marvin Bakalorz (kv., Eintracht Frankfurt)

SCHALKE 04
Érkezett: Sidney Sam (Bayer Leverkusen, 2.500.000), Eric Maxim Choupo-Moting (Mainz, i.), Dennis Aogo (Hamburg, 2.000.000), Fabian Giefer (Fortuna Düsseldorf, i.), Donis Avdijaj (Schalke U19), Pascal Itter (Schalke U19), Timon Wellenreuther (Schalke U19), Marvin Friedrich (Schalke U19), Philipp Hofmann (kv., Ingolstadt), Tranquillo Barnetta (kv., Eintracht Frankfurt), Lars Unnerstall (kv., Aarau), Christian Wetklo (Darmstadt, i.)

Távozott: Szalai Ádám (Hoffenheim, 6.000.000), Timo Hildebrand (szl.), Philipp Hofmann (Kaiserslautern, 1.000.000), Lars Unnerstall (Fortuna Düsseldorf, 200.000), Anthony Annan (szl.), Tim Hoogland (Fulham, i.), Dennis Aogo (kv., Hamburg), Kirjakosz Papadopulosz (k., Bayer Leverkusen)

VfB STUTTGART
Érkezett: Daniel Ginczek (Nürnberg, 2.500.000), Adam Hlousek (Nürnberg, 1.200.000), Florian Klein (Red Bull Salzburg, i.), Odisseas Vlachodimos (VfB Stuttgart II), Rasztko Szuljagics (VfB Stuttgart U19), Caniggia Elva (Calgary South West United, i.), Johan Audel (kv., Nantes), Tim Leibold (VfB Stuttgart II), Raphael Holzhauser (kv., Augsburg), William Kvist (kv., Fulham), Oriol Romeu (k., Chelsea), Filip Kosztics (Groningen, 6.000.000)

Távozott: Ibrahima Traoré (Mönchengladbach, i.), Arthur Boka (Málaga, i.), Cacau (Cerezo Oszaka, i.), Rani Khedira (RB Leipzig, 1.000.000), Johan Audel (Nantes, i.), Rasztko Szuljagics (k., Dnipro Dnipropetrovszk)

VfL WOLFSBURG
Érkezett: Sebastian Jung (Eintracht Frankfurt, 2.500.000), Aaron Hunt (Werder Bremen, i.), Mateusz Klich (PEC Zwolle, 750.000), Kevin Scheidhauer (Wolfsburg II), Nasszim Ben Kalifa (kv., Grasshopper), Vaclav Pilar (kv., Freiburg), Rasmus Jönsson (kv., Aalborg), Ibrahim Sissoko (kv., Deportivo La Coruna), Tolga Cigerci (kv., Hertha), Oskar Zawada (Wolfsburg II), Josuha Guilavogui (k., Atlético Madrid, 5.500.000), Nicklas Bendtner (Arsenal, i.)

Távozott:Tolga Cigerci (Hertha, 1.500.000), Vaclav Pilar (k., Viktoria Pilsen, 250.000), Nasszim Ben Kalifa (Grasshopper, 150.000), Jan Polak (Nürnberg, i.), Stefan Kutschke (Paderborn, 300.000), Rasmus Jönsson (Aalborg, 150.000)

WERDER BREMEN
Érkezett: Izet Hajrovic (Galatasaray, i.), Santiago García (Rangers Talca, 1.500.000), Alejandro Gálvez (Rayo Vallecano, i.), Fin Bartels (St. Pauli, i.), Raif Husic (Bayern München, 100.000), Oliver Hüsing (Werder Bremen II), Niclas Füllkrug (kv., Greuther Fürth), Johannes Wurtz (kv., Paderborn), Joseph Akpala (kv., Kardemir Karabükspor), Mateo Pavlovic (kv., Ferencváros)

Távozott: Aaron Hunt (Wolfsburg, i.), Alekszandar Ignjovszki (Eintracht Frankfurt, i.), Lukas Schmitz (Fortuna Düsseldorf, i.), Sebastian Mielitz (Freiburg, i.), Niclas Füllkrug (Nürnberg, 300.000), Johannes Wurtz (Greuther Fürth, 250.000), Mateo Pavlovic (k., Ferencváros), Aleksandar Stevanovic (szl.), Cimo Röcker (Hannover II, i.), Predrag Sztevanovics (szl.), Santiago García (kv., Rangers Talca), Joseph Akpala (Kardemir Karabükspor, 200.000), Mehmet Ekici (Trabzonspor, 1.500.000)

AZ ÉLVONALBÓL KIESETT CSAPATOK
1. FC NÜRNBERG
Érkezett: Jakub Sylvestr (Erzgebirge Aue, 1.700.000), Dave Bulthuis (Utrecht, 1.000.000), Even Hovland (Molde, 250.000), Cristian Ramírez (k., Fortuna Düsseldorf), Niclas Füllkrug (Werder Bremen, 300.000), Jan Polak (Wolfsburg, i.), Alessandro Schöpf (Bayern München, 150.000), Danny Blum (Sandhausen, i.), Willi Evseev (Wolfsburg II), Mike Ott (1860 München II, i.), Tobias Pachonik (Nürnberg II), Özgür Özdemir (Frankfurt U19, i.), Markus Mendler (kv., Sandhausen), Peniel Mlapa (k., Borussia Mönchengladbach), Robert Koch (Dynamo Dresden, 300.000), Jürgen Mössmer (VfR Aalen, 350.000)
Távozott: Josip Drmic (Bayer Leverkusen, 6.800.000), Marvin Plattenhardt (Hertha, 500.000), Daniel Ginczek (VfB Stuttgart, 2.500.000), Timothy Chandler (Frankfurt, 1.000.000), Emanuel Pogatetz (szl.), Haszebe Makoto (Frankfurt, i.), Mike Frantz (Freiburg, 1.500.000), Per Nilsson (Köbenhavn, i.), Adam Hlousek (VfB Stuttgart, 1.200.000), Róbert Mak (PAOK), Hanno Balitsch (FSV Frankfurt, i.), Markus Feulner (Augsburg, i.), Berkay Dabanli (Eskisehirspor, i.), Sebastian Gärtner (Mainz II, i.), Alexander Stephan (Nürnberg II), José Campana (kv., Crystal Palace), Peniel Mlapa (k., Mönchengladbach), Kijotake Hirosi (Hannover, 4.300.000), Róbert Mak (PAOK Szaloniki, 400.000)
EINTRACHT BRAUNSCHWEIG
Érkezett: Mushaga Bakenga (k., FC Bruges), Vegar Eggen Hedenstad (k., Freiburg), Rafal Gikiewicz (Slask Wrocláw, i.), Hendrick Zuck (k., Freiburg), Saulo Decarli (Livorno), Raffael Korte (kv., Saarbrücken), Björn Kluft (kv., Sandhausen), Rju Szung Vu (k., Bayer Leverkusen)
Távozott: Ermin Bicakcic (Hoffenheim, 400.000), Domi Kumbela (Kardemir Karabükspor, i.), Marco Caligiuri (szl.), Omar Elabdellaoui (Olimpiakosz), Daniel Davari (Grasshopper, i.), Kevin Kratz (Sandhausen, i.), Timo Perthel (Bochum, i.), Karim Bellarabi (kv., Bayer Leverkusen), Jonas Erwig-Drüppel (Jahn Regensburg, i.)
vastaggal az elmúlt hét átigazolásai
TÖRÖKORSZÁG, SZUPERLIGA
FENERBAHCE
Érkezett: Diego (Atlético Madrid, i.), Erdi Sehit (Sakaryaspor, i.), Ertugrul Taskiran (kv.,Kayserispor), Beykan Simsek (kv., Kardemir Karabükspor), Miroslav Stoch (kv., PAOK), Berkay Can Degirmencioglu (kv., Ankaraspor), Berkay Öztuvan (kv., Göztepe Izmir), Hasan Erbey (kv., TKI Tavsanli Linyitspor), Milos Kraszics (kv., Bastia), Recep Niyaz (kv., Bucaspor), Hakan Cinemre (kv., Bucaspor), Gökhan Sazdagi (kv., Turgutluspor), Oguz Mataraci (kv., Turgutluspor), Berk Elitez (kv., Bugsasspor), Gökay Iravul (kv., Manisaspor), Furkan Aydin (kv.,Tuzlaspor), Onur Karakabak (kv., Derincespor), oseph Yobo (kv., Norwich City)
Távozott: Miroslav Stoch (k., al-Ain, 1.000.000), Salih Ucan (k., AS Roma, 4.750.000), Recep Niyaz (k., Samsunspor), Samuel Holmén (k., Bursaspor), Gökay Iravul (k., Gaziantep Büyüksehir Belediyespor), Beykan Simsek (k., Adana Demirspor), Hasan Erbey (szl.), Gökhan Sazdagi (k., Manisaspor), Berk Elitez (Tuzlaspor, i.), Furkan Aydin (szl.), Onur Karakabak (Bandirmaspor, i.), Oguz Mataraci (LASK Linz), Berkay Öztuvan (szl.), Cristian (szf.), Berkay Can Degirmencioglu (k., Kayserispor)
GALATASARAY
Érkezett: Olcan Adin (Trabzonspor, 4.000.0000), Yasin Öztekin (Kayseri Erciyesspor, 2.500.000), Sinan Bolat (v., Porto), Endogan Adili (FC Basel, 500.000), Sinan Gümüs (VfB Stuttgart II, i.), Kaan Baysal (PSV Eindhoven U19), Furkan Özcal (kv., Kardemir Karabükspor), Serdar Eylik (kv., Ankaraspor), Yigit Gökoglan (kv., Kayseri Erciyesspor), Johan Elmander (kv., Norwich City), Bruma (kv., Gaziantepspor), Engin Baytar (kv., Caykur Rizespor), Sercan Yildirim (kv., Bursaspor), Nordin Amrabat (kv., Málaga), Dany Nounkeu (kv., Besiktas)
Távozott: Izet Hajrovic (Werder Bremen, i.), Salih Dursun (k., Trabzonspor), Johan Elmander (Bröndby, i.), Didier Drogba (Chelsea, i.), Ceyhun Gülselam (Hannover, i.), Sercan Yildirim (k., Balikesirspor), Oguzhan Kayar (k., Manisaspor), Serdar Eylik (Samsunspor), Ufuk Ceylan (Basaksehir), Aykut Ercetin (Rizespor, i.), Guillermo Burdisso (kv., Boca Juniors)
BESIKTAS
Érkezett: Demba Ba (Chelsea, 6.000.000), Cenk Tosun (Gaziantepspor, i.), Gökhan Töre (Rubin Kazany, 4.500.000), Ramon Motta (Corinthians, 1.100.000), Tugay Kaya (Besiktas II), Furkan Yaman (Besiktas II), Kadir Ari (kv., Sancaktepe Belediyespor), Erkan Kas (kv., Kardemir Karabükspor), Mertcan Aktas (kv., Ofspor), Atinc Nukan (kv., Dardanelspor), Hasan Türk (kv., Göztepe Izmir), Koray Yildiz (kv., Kizilcabölükspor), Ümit Karaal (kv., Kahramanmarasspor), Michael Eneramo (kv., Kardemir Karabükspor), Tanju Kayhan (kv., Elazigspor), Günay Güvenc (kv., Adanaspor), Burak Mazak (kv., Ankara Demirspor), Burak Kaplan (kv., KFC Uerdingen), Samet Bülbül (kv., Nazilli Belediyespor)

Távozott: Manuel Fernandes (Lokomotiv Moszkva, i.), Hugo Almeida (szl.), Jermaine Jones (szl.), Erkan Kas (Kardemir Karabükspor, 430.000), Ömer Sismanoglu (k., Eskisehirspor), Ibrahim Toraman (k., Sivasspor), Muhammed Demirci (k., Gaziantep Büyüksehir Belediyespor), Julien Escudé (szl.), Tanju Kayhan (Kardemir Karabükspor, 430.000), Günay Güvenc (k., Mersin Idmanyurdu, 35.000), Burak Kaplan (Wattenscheid, i.), Mertcan Aktas (Fatih Karagümrükspor), Koray Yildiz (k., Göztepe Izmir), Gökhan Töre (kv., Rubin Kazany), Ramon Motta (kv., Corinthians), Dany Nounkeu (kv., Galatasaray)

TRABZONSPOR
Érkezett: Óscar Cardozo (Benfica, 5.000.000), Kévin Constant (Milan, 2.500.000), Yusuf Erdogan (1461 Trabzon, i.), Salih Dursun (k., Galatasaray), Sefa Yilmaz (Kayserispor, 3.500.000), Turgut Sahin (Gaziantepspor, i.), Ishak Dogan (Kardemir Karabükspor, 2.350.000), Deniz Yilmaz (Elazigspor, 1.800.000), Serdar Gürler (Elazigspor, 1.300.000), Carl Medzsani (Monaco, i.), Anil Tasdemir (Orduspor, 400.000), Musa Nizam (Antalyaspor, 750.000), Essaid Belkalem (k., Watford, 450.000), Gökhan Karadeniz (Altinordu, 900.000), Fatih Atik (Guingamp, i.), Ferhat Yazgan (Wolfsburg II, 90.000), Kurtulus Yurt (Bandirmaspor, 70.000), Oguzhan Acar (Trabzonspor U19), Emre Aydin (Trabzonspor U19), Mertcan Cam (Trabzonspor II), Serhat Cakmak (Ajax U19, i.), Abdullah Turan (Trabzonspor II), Baris Memis (kv., 1461 Trabzon), Göksu Alhas (kv., 1461 Trabzon), Ogulcan Gökce (kv., 1461 Trabzon), Alim Öztürk (kv., 1461 Trabzon), Batuhan Artarslan (kv., 1461 Trabzon), Bora Sevim (kv., 1461 Trabzon), Torric Jebrin (kv., 1461 Trabzon), Mehmet Kuruoglu (kv., 1461 Trabzon), Abdullah Karmil (kv., Ankaraspor), Hasan Ahmet Sari (kv., Batman Petrolspor), Ondrej Celustka (kv., Sunderland), Mert Danismaz (kv., 1461 Trabzon), Ali Han Tuncer (kv., 1461 Trabzon), Aykut Akgün (kv., Caykur Rizespor), Batuhan Karadeniz (kv., Elazigspor)
Távozott: Olcan Adin (Galatasaray, 4.000.000), Adrian Mierzejewski (aAl-Naszr, 3.200.000), Paulo Henrique (Sanghaj Greenland, 4.000.000), Ondrej Celustka (szl.), Anil Tasdemir (Kayserispor), Gökhan Alsan (k., Sanliurfaspor, 50.000), Aykut Akgün (Kardemir Karabükspor), Marc Janko (Sydney FC, i.), Abdulkadir Özdemir (k., Sanliurfaspor), Batuhan Karadeniz (Sivasspor, i.), Göksu Alhas (k., Sanliurfaspor, 50.000), Torric Jebrin (Bucaspor), Abdullah Karmil (k., Adanaspor, 86.000), Ogulcan Gökce (k., 1461 Trabzon), Sahin Aygünes (Antalyaspor, i.), Ali Han Tuncer (k., 1461 Trabzon), Zeki Ayvaz (k., Balikesirspor), Alim Öztürk (Heart of Midlothian, i.), Mehmet Kuruoglu (k., Boluspor), Bora Sevim (Aydinspor), Kurtulus Yurt (k., 1461 Trabzon), Hasan Ahmet Sari (k., 1461 Trabzon), Serhat Cakmak (k., 1461 Trabzon), Mert Danismaz (k., 1461 Trabzon), Oguzhan Acar (k., 1461 Trabzon), Abdullah Turan (k., 1461 Trabzon), Emre Aydin (k., 1461 Trabzon), Mertcan Cam (1461 Trabzon), Yusuf Erdogan (kv., 1461 Trabzon)
vastaggal az elmúlt hét átigazolásai

 

 

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik