Boksz: Pacquiao leütéseit kiállta, de veszített az amerikai

nemzetisport.hu nemzetisport.hunemzetisport.hu nemzetisport.hu
Vágólapra másolva!
2014.11.23. 07:21
null
Ült Pacman jobbosa: Algieri végigállta a 12 menetet, de veszített (Fotó: Reuters)
Magyar idő szerint vasárnap éjszaka Makaón rendezett gálát a Top Rank, melynek főmérkőzésén Manny Pacquiao csapott össze a veretlen amerikai Chris Algierivel, és a filippínó egyhangú pontozással megnyerte a találkozót.

Mint arra számítani lehetett, a fogadóirodáknál esélytelenebbként jegyzett Algieri sok mozgásra építette a taktikáját és egy pillanatra sem állt meg Pacquiao előtt. A jelentős fizikai hátrányban bunyózó Pacman szorgosan masírozott Algieri után, hogy rést találjon a szoros fedezékén.

A második menetben a sarokban Algieri elcsúszott, amit Genaro Rodriguez vezetőbíró leütésnek minősített és rászámolt az amerikaira. Algieri gyakorlatilag kivonta magát a küzdelemből és leginkább hátramenetben lőtte ki a balosait, csak elvetve ütött mást, míg Pacquiao folyamatosan próbálkozott.

A 7. menetben Pacquiao két alkalommal is leütötte ellenfelét – igaz, hogy az egyik ismét csúszás volt –, de Algieri stílusából adódóan nagyon megnehezítette a filippínó dolgát.

A 9. menetben aztán elsült Pacquiao keze és egy balegyenessel padlóra küldte Algierit, aki ugyan felállt, de nem sokkal később ismét a ringvásznon találta magát és csak Rodriguez bíró határozatlanságán múlt, hogy nem lett vége a találkozónak.

A 10. menet végén ismét padlózott Algieri, de küzdeni akarásból jelesre vizsgázott és kihúzta lábon a 12. menet végéig.

A pontozás nem lehetett kérdés, 119–103 (kétszer), 120–102 arányban legyőzte kihívóját és megvédte a WBO váltósúlyú világbajnoki címét.

www.profiboksz.hu

Tekintse meg a mérkőzés összefoglalóját!

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik