Real: CR olyat tett, amilyet a futballtörténelemben még senki

nemzetisport.hu nemzetisport.hunemzetisport.hu nemzetisport.hu
Vágólapra másolva!
2014.12.21. 10:49
null
CR olyat tett, amelyet a futballtörténelemben még senki (Fotó: Reuters)
Cristiano Ronaldo visszavonulhat. Persze egyelőre szó sincs arról, hogy a Real Madrid portugál klasszisa szögre akasztja a cipőt, ám a klubvilágbajnokság megnyerésével a blancók hetese elmondhatja, mindent megnyert, amit klubcsapattal és egyénileg csak lehet, így – szinte – teljes a pályafutása.

Mivel nagy valószínűséggel a Real Madrid kerete a jövőben sem veszi fel a portugál állampolgárságot, CR szinte biztos, hogy sosem nyer Eb-t, illetve világbajnokságot.

„2015 is legyen ugyanilyen”
„Hihetetlen, felejthetetlen élmény. Nagyon örülünk, hogy ezzel a trófeával zárhattuk az évet, de folytatnunk kell. Azt akarjuk, hogy kétezer-tizenöt is olyan legyen, mint kétezer-tizennégy volt. Nagyszerű pillanat ez, boldog vagyok, hogy ennél a klubnál dolgozhatok, és az első évben Bajnokok Ligáját nyertem, majd klubvilágbajnokságot. Beszélhetnénk Ramos góljairól a BL-ben és itt, de inkább a csapategységet emelném ki” – mondta Carlo Ancelotti a győzelem után.

A nemzeti együttest leszámítva azonban most már tényleg teljes a királyiak klasszisának autóbusz méretű vitrinje, ugyanis – amint arról beszámoltunk – a Real Madrid megszerezte fennállása első klubvilágbajnoki címét Marokkóban, a döntőben az argentin San Lorenzót 2–0-ra legyőzve.

A labdarúgóvilág előkelőségei is gratuláltak a játékosoknak. A prominens személyiségek sorában ott volt az UEFA elnöke, Michel Platini is, akivel a díjátadásnál nem tudott kezet fogni Cristiano Ronaldo.

Az este azonban nem csak a fentiek miatt szólt a madridiról. Cristiano Ronaldo lett az első olyan játékos a futballtörténelemben, aki két klubcsapattal is meg tudott nyerni minden nagy versenyt (bajnokság, Bajnokok Ligája, hazai kupa, szuperkupa, klub-vb, Aranylabda, Aranycipő).

CR-en kívül Lionel Messi az egyetlen olyan labdarúgó, aki elmondhatja magáról, hogy minden trófeát begyűjtött, ám a Barcelona argentin klasszisa „csak” egy együttes labdarúgójaként volt képes erre.

Ez is kipipálva… (Fotó: marca.com)
Ez is kipipálva… (Fotó: marca.com)

CRISTIANO RONALDO SIKEREI
ANGLIÁBAN, AZ MU-VAL: 3 angol bajnoki cím, 1 FA-kupa (plusz 2 angol Ligakupa), 2 Szuperkupa, 1 Bajnokok Ligája, 1 klub-vb, 1 Aranycipő, 1 Aranylabda
SPANYOLORSZÁGBAN, A REAL MADRIDDAL: 1 spanyol bajnoki cím, 2 spanyol Király-kupa, 1 Szuperkupa, 1 Bajnokok Ligája, 1 klub-vb, 2 Aranycipő, 1 Aranylabda

Az egyelten kérdés már csak az, mikor módosul az utolsó adat…

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik