Spanyol Szuperkupa: Ha így játszunk, elhódítjuk a kupát - Ancelotti

nemzetisport.hu nemzetisport.hunemzetisport.hu nemzetisport.hu
Vágólapra másolva!
2014.08.20. 09:04
null
Cristiano Ronaldo (jobbra) sérülése nem súlyos, a visszavágón akár már játszhat (Fotó: Reuters)
A Spanyol Szuperkupa-párharc első mérkőzésén az Atlético Madriddal hazai pályán 1–1-es döntetlent játszó Real Madrid vezetőedzője, Carlo Ancelotti úgy véli, ha csapata a visszavágón olyan teljesítményt nyújt, mint az első mérkőzésen, akkor elhódítja a trófeát. Az Atlético Madridot irányító Diego Simeone összességében elégedett a látottakkal, és méltatta a városi riválist erősítő honfitársát, Ángel Di Maríát.

„Az Atlético lépéselőnybe került, hiszen muszáj gólt szereznünk a Vicente Calderón Stadionban. Ha úgy játszunk a visszavágón, mint ezen az estén, akkor elhódítjuk a Szuperkupát” – mondta a mérkőzést követően Carlo Ancelotti.

„Jól játszott a csapat. Az első félidőben nem diktáltunk túl nagy tempót, de a második játékrészre feljavult a teljesítményünk. Kontrolláltuk a játékot, a középpályásaink kiváló produkcióval rukkoltak ki” – vélekedett az olasz szakvezető, aki az Atlético egyenlítő gólját is elemezte.

„Rögzített játékhelyzetből kaptuk a gólt, hibáztunk. A rövid oldalt nem zártuk le, így Casillasnak esélye sem volt a hárításra, mert őrizetlenül állt előtte az ellenfél játékosa” – tette hozzá a Real Madrid vezetőedzője.

Ancelotti elmondta, a szünetben lecserélt Cristiano Ronaldo sérülése első ránézésre nem súlyos, de szerdán további vizsgálatok várnak rá. A portugál klasszis az első jelentések szerint túlterhelte a combját.

„A hajrában betaláltak, de talpra tudtunk állni, így ötven ötven százalék az esélye a két a csapatnak a visszavágó előtt. A Real Madrid nagyon jó játékosokat foglalkoztat, az az érzésed, hogy a gól nélküli döntetlen felér egy győzelemmel” – kezdte meccs utáni értékelését az Atlético Madridot irányító Diego Simeone.

„A saját stílusunkat játszva kezdtük a meccset, ennek köszönhetően több helyzetet is kidolgoztunk, három-négy gólszerzési lehetőségünk volt. A tizenhatosunkat jól levédekeztük. A csapat ismét bebizonyította, hogy amikor csapatként kell működnie, akkor megfelel az elvárásoknak” – folyatta az argentin szakvezető, aki méltatta a városi riválist erősítő honfitársát, a távozással kacérkodó Ángel Di Maríát.

„Di María a Real legjobb játékosa, ebben biztos vagyok. Megváltozott a játék képe, amikor beállt. Képes kibillenteni a mérkőzést az addigi medréből, segít a csapattársainak, hogy még jobb teljesítményt nyújtsanak” – mondta Simeone, akinél még egyszer rákérdeztek, meggyőződése-e, hogy a Paris Saint-Germain és a Manchester United által csábított futballista a királyiak legjobbja.

„Az ellenfél térfelén ő nyitja meg a legtöbb területet” – tette hozzá az Atlético trénere.

EMLÉKEZTETŐ

SPANYOL SZUPERKUPA
1. MÉRKŐZÉS
REAL MADRID–ATLÉTICO MADRID 1–1 (0–0)
Santiago Bernabéu Stadion. Vezette: Javier Estrada Fernández
Real Madrid: Casillas – Carvajal, Pepe, Ramos, Marcelo – Xabi Alonso, Modric, Kroos – Bale, C. Ronaldo (J. Rodríguez, a szünetben), Benzema. Vezetőedző: Carlo Ancelotti
Atlético Madrid: Moyá – Juanfran, Miranda, Godín, Siqueira (Ansaldi, 64.) – Mario, Gabi – Koke, Saúl (Griezmann, 67.), Raúl García – Mandzukic. Vezetőedző: Diego Simeone
Gólszerző: J. Rodríguez (81.), ill. Raúl García (88.)
A visszavágót augusztus 22-én (péntek) 22.30-től rendezik.

A Real Madrid–Atlético Madrid labdarúgó-mérkőzés összefoglalója

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik