NBA: hosszabbításban nyert a 76ers, életben maradt a Bucks

BALOGH ANDRÁSBALOGH ANDRÁS
Vágólapra másolva!
2024.05.01. 07:07
Nathaniel S. ButlerA Philadelphia megállította a New Yorkot (Fotó: Getty Images)
A Philadelphia 76ers hosszabbításban nyert New Yorkban, míg a Milwaukee az Indiana Pacers legyőzésével megőrizte reményeit a párharcban az észak-amerikai profi kosárlabdaliga (NBA) nyolcaddöntőjének ötödik mérkőzésén. A Cleveland szoros csatában 104–103-ra legyőzte az Orlandót, ezzel 3–2-es előnybe került a párharcban.

A New York Knicks hazai parkettán lezárhatta volna a párharcot. A mérkőzés negyedik negyedének végén hat ponttal is vezetett, a Philadelphia azonban egyenlített, így jöhetett a hosszabbítás. A ráadást is jobban kezdte a Knicks, ám a két gyors kosár után 15–4-es rohamot mutatott be a 76ers, ami győzelmet és életben maradást ért a tripla duplát jegyző Joel Embiidnek és csapatának. A hazaiak közül Jalen Brunson emelkedett ki, 40 ponttal zárt, a meccs legjobbja azonban a 46 pontot dobó és ezzel rájátszásbeli karrierrekordot döntő Tyrese Maxey, a vendégek játékosa volt.

 

2–2-es döntetlenről folytatódott a Cleveland és az Orlando párharca. Az ötödik mérkőzésen is hazai győzelem született, így a Cavaliers került előnybe, azonban ez volt az eddigi legszorosabb találkozója a két együttesnek. A 104–103-ra győzedelmeskedő Cleveland legjobb játékosa a 28 pontos Donovan Mitchell, míg a vendégeké a 39 ponttal záró Paolo Banchero volt.

 

Damian Lillard és Janisz Adetokunbo nélkül kellett az életben maradásért harcolnia a Bucksnak. Ugyan az első félidő a Pacersé volt, a második elején a Milwaukee egy 12–0-s sorozattal fordított és ettől kezdve nem engedte ki a kezéből a mérkőzést. A harmadik negyed végére már húszpontos különbség alakult ki, ami a mérkőzés végéig kitartott. A hazaiak részéről Khris Middleton és Bobby Portis is dupla duplát ért el, a hatodik mérkőzést Indianában rendezik csütörtökön.

NBA, RÁJÁTSZÁS
NYOLCADDÖNTŐ, 5. MÉRKŐZÉSEK
New York Knicks–Philadelphia 76ers 106–112 – hosszabbítás után
Az egyik fél negyedik győzelméig tartó párharc állása: 3–2 a New York javára
Cleveland CavaliersOrlando Magic 104–103 
Az egyik fél negyedik győzelméig tartó párharc állása: 3–2 a Cleveland Cavaliers javára
Milwaukee Bucks–Indiana Pacers 115–92
Az egyik fél negyedik győzelméig tartó párharc állása: 3–2 az Indiana javára

 

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik