A Premier League-be jutás után a bajnoki címet is megszerezte a Leicester City

DOMONKOS BÁLINTDOMONKOS BÁLINT
Vágólapra másolva!
2024.04.30. 09:29
Bajnokként jutott vissza a Premier League-be a Leicester City (Fotó: Getty Images)
Mint arról beszámoltunk, az angol másodosztályú labdarúgó-bajnokság (Championship) 45., utolsó előtti fordulójának múlt csütörtöki meccsén a Queens Park Rangers 4–0-ra nyert a Leeds United ellen, amely azt jelentette, hogy a Leicester City visszajut a Premier League-be. Jamie Vardyék hétfőn ezt bajnoki címmel koronázták meg.

A QPR Leeds elleni sikerével biztossá vált, hogy az első helyezett Leicester City a hátralévő mérkőzések eredményétől függetlenül visszajut az élvonalba, a Premier League-be. A Leicester hétfőn már abban a tudatban látogatott a Preston North Endhez, hogy egy győzelemmel nemcsak feljutó, hanem bajnok is lehet.

Ennek megfelelően igazi örömfocit játszott, rengeteg helyzetet dolgozott ki és Jamie Vardy duplájával, illetve Kasey McAteer góljával simán nyert 3–0-ra, így az utolsó forduló előtt hét pont az előnye a szintén feljutást érő helyen álló Leedshez és a harmadik helyezett, jelen állás szerint rájátszásra kényszerülő, de egy meccsel kevesebbet játszó Ipswichhez képest.

A Leicester annak rendje és módja szerint alaposan megadta a módját a bajnoki cím megünneplésének.

 

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik