Újra megszórták a Werder Brement

Vágólapra másolva!
2005.03.08. 23:34
Címkék
Dacára annak, hogy a továbbjutás nagyjából eldőlt az első mérkőzésen (3-0), kisebb utcai harc vezette be a tegnap esti visszavágót - a lyoni rendőrség könnygázt is bevetett a dobálózásba belefeledkező ultrák megfékezésére. A végeredmény: tucatnyi előállított, két könnyebb sérült.
Az igazi csatamezőn a vendégek nem egészen húsz percig reménykedhettek a csodatételben. A 8. percben Malouda tökéletesen ugratta ki Wiltord-t a lesre játszó védők között, és a válogatott csatár nem is hibázott. Ez a gól számszakilag nem nehezítette tovább a brémaiak dolgát, lélektanilag annál inkább. Ez meglátszott a 17. perc eseményein: ezúttal Govou lódult meg a jobb oldalon, Malouda hagyta, hogy Essien lőjön, és a ghánai nem is teketóriázott sokat, távoli bombájával esélyt sem hagyott Reinkének. Nem sokkal később megint Essien volt soron, ezúttal közelről. Ezt már a Werder sem hagyta annyiban, Magnin bal oldali beadását követően Micoud közeli lövéssel szépített.

Átmeneti gólcsendet követően a felek - immár minden tét nélkül - újra betájolták maguknak a kaput, így kerekedett ki Wiltord számára egy mesterhármas, így lett a Werdernek még egy francia góllövője (Ismael büntetőből talált be), és így került fel a lőlapra Florent Malouda (ballábas lövéssel), aki a megelőző négy hazai találatban fontos szerepet játszott. Természetes, hogy a németek nehezen viselték a súlyos verést, így aztán a meccs folyamán másodszor is kibontakozott egy kisebb lökdösődés, egy-egy sárga lapért cserébe.

LYON (francia) - WERDER BREMEN (német) 7-2 (3-1)
Lyon, 30 000 néző
V: Ivanov (orosz). G: Wiltord (8., 55., 64.), Essien (17., 30.), Malouda (60.), Berthod (80. - 11-esből), ill. Micoud (32.), Ismael (57. - 11-esből)
LYON: Coupet - Berthod, Diatta, Cris (Clément, 63.), Abidal - Essien, M. Diarra, Juninho Pernambucano, Malouda - Govou (Frau, 74.), Wiltord (Nilmar, 68.)
BREMEN: Reinke - Stalteri (Ümit Davala, 76.), Ismael, Pasanen, Magnin - Baumann, Micoud, Ernst - Klose (Borowski, 46.), Klasnic (Fahrenhorst, 69.), Valdez
Továbbjutott: a Lyon, 10-2-vel

Szavazás

Ki nyeri a Bajnokok Ligáját?

Írja be az itt látható számot!

Ki nyeri a Bajnokok Ligáját?

Írja be az itt látható számot!
---- N ---- A
Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik