Rijkaard: megfizettünk az egyéni hibákért

Vágólapra másolva!
2005.03.09. 10:08
Címkék
José Mourinho, a Chelsea labdarúgócsapatának menedzsere nagyon elégedett volt a Barcelona elleni BL-meccs lefújása után, mivel csapata teljesítette az elvártakat, bejutott a negyeddöntőbe. Jól kezdtek a londoniak, hiszen Gudjohnsen, Lampard és Duff révén a 19. percben már három góllal vezettek, de aztán két Ronaldinho-gól a Barcelona előnyét jelentette összesítésben. A katalánok mestere, Frank Rijkaard nagyon mérges volt a védelem hibái miatt, amelyek többek között Terry továbbjutást eldöntő góljához is vezettek.
Chelsea-Barcelona 4-2

José Mourinho, a Chelsea menedzsere:

Kattintson a képre és tekintse meg galériánkat!
Kattintson a képre és tekintse meg galériánkat!
Kattintson a képre és tekintse meg galériánkat!
- A játék képe ötpercenként változott. Éppen be akartam hozni Robert Huthot középcsatárnak, hogy lefejelgesse a labdákat, amikor Terry szögletből megszerezte a negyedik gólt. A német fiút ezért csak a végén cseréltem be, de akkor már eredeti helyére, a védelem közepére. A gól után nem volt időnk fellélegezni sem, hiszen tudtuk, még nincs lefutva a meccs. Kívánom a Barcelonának, hogy nyerje meg a spanyol bajnokságot. Ha minket elbúcsúztattak volna, azt kívántam volna, hogy nyerjék meg a BL-t. Nagyon boldog vagyok, hogy legyőztük azt a csapatot, amelyet a sajtó Európa legjobbjaként aposztrofált.

Frank Rijkaard, a Barcelona vezetőedzője:

- Megfizettük az árát az egyéni hibáknak, de felhívnám a figyelmet arra, hogy elég lehetőségünk volt ahhoz, hogy mi jussunk tovább. A Chelsea a hátránya ellenére kontrákra játszott, mi pedig veszélyes helyeken veszítettük el a labdákat. Nulla-háromnál teljesen meg voltunk döbbenve, de sikerült felállnunk a padlóról, és emiatt lett nagyon jó a mérkőzés. Nyílt volt a továbbjutás kérdése, mindkét oldalon több lehetőség is adódott, ám Terry gólja kiütött minket. A játékosok reklamáltak valamit a negyedik kapott gól után, de megvallom őszintén, én a kispadról nem láttam semmi szabálytalanságot. Jó benyomást keltettünk a futballt szerető szurkolókban, de nem mi jutottunk tovább…

John Terry, a Chelsea csapatkapitánya a továbbjutást eldöntő gólt szerezte:

- Nagyszerű teljesítményt nyújtottunk, mindenki a legjobbját hozta. Három-nullánál minden olyan csodálatosnak tűnt, ám amikor az első félidőben kaptunk két gólt, ez az érzés elveszett. A második félidőben nagy nyomás alá helyeztük a Barcelonát, és ez láthatóan nem ízlett nekik. Sok van még hátra addig, hogy megnyerjük a sorozatot.


Szavazás

Ki nyeri a Bajnokok Ligáját?

Ki nyeri a Bajnokok Ligáját?

---- Az Olympique Lyon minden különösebb nehézség nélkül jutott a BL negyeddöntőjébe, és ez a 10-2 volt a legnagyobb különbségű eredmény összesítésben, a BL kieséses rendszerében. Az egykoron az Arsenalt is megjárt Sylvain Wiltord brillírozott, hiszen háromszor is betalált a németek hálójába, akiknél nem került az utazó keretbe Lisztes Krisztián.

Paul Le Guen, az Olympique Lyon vezetőedzője:

- Nagyon jól játszottunk, büszke vagyok a csapatomra. Tudjuk, hogy nagyon nehéz lesz a továbbiakban a BL-ben, de véleményem szerint jobban szerepelünk majd, mint tavaly. Akkor bekerültünk a legjobb nyolcba, és megnyertük a Francia Kupát - most ismét bent vagyunk a negyeddöntőben, és otthon is versenyben vagyunk.

Thomas Schaaf, a Werder Bremen vezetőedzője:

- Rettenetesen csalódott vagyok. El lehet veszíteni egy meccset, de nem ilyen különbséggel. Szinte minden párharcot elveszítettünk a mezőnyben, és távolról követtük a labdás embereket. A Lyon egy nagyon jó csapat, de többet nem lesz ilyen könnyű dolguk a sorozatban, mint éppen ellenünk.

Florent Malouda, a Lyon középpályása:

- Nagyon élveztük a mérkőzést, kedd este megmutattuk, hogy ez a mai Lyon nagy dolgokra is képes. Sokat tanultunk az elmúlt években, és ezt hasznosítottuk a Werder ellen. Tavaly is sikerült bejutnunk a negyeddöntőbe, idén még tovább akarunk jutni, bár azt mindenki tudja, hogy ez a mai eredmény még nem jelent erre biztosítékot. ---- Carlo Ancelotti, a Milan vezetőedzője:

- Az első félidő kiegyenlített játékot hozott, ám a másodikban a United elkezdett nyomni, elegendő területet hagyva nekünk a kontrákra. Összesítésben a párosítás nagyon kiegyenlített játékot hozott a csapatok között. Teljesen egyetértek Sir Alex Fergusonnal, aki úgy értékelt, hogy minimális különbség volt a két együttes között. Véleményem szerint Cristiano Ronaldo és Wayne Rooney nagyon szép jövő előtt áll. Jó felfogásban játszottunk, a védelmünk pedig egészen kiváló volt.


Sir Alex Ferguson, a Manchester United menedzsere:

- Magas színvonalú mérkőzés volt. Reméltem, hogy szerzünk a mérkőzés elején egy gólt, amely megváltoztathatja a játék képét, és meg is volt erre a lehetőségünk, ám Giggs a kapufát találta el. Az ellenféltől külön kiemelném Paolo Maldini és Cafú játékát, amit a brazil jobbhátvéd produkált, az nagyszerű volt, szerintem ő volt a mérkőzés embere. Jobb helyzetkihasználás szükségeltetett volna a továbbjutáshoz, de miután ez nem volt meg, kiestünk. A Milan nagyon taktikusan játszott, ráadásul elég jók ahhoz, hogy megnyerjék a sorozatot.


Hernan Crespo, aki mindkét találkozón gólt szerzett:

- Nagyon nehéz párosításon vagyunk túl. A Manchester egy kiváló csapat, de mi kétszer is le tudtuk őket győzni, köszönhetően a jó kondíciónknak is. Imádok a Milanban játszani. Bár Andrij Sevcsenko és Filippo Inzaghi is kiváló játékosok, bízom benne, hogy megtartom a helyem a csapatban.


Ruud van Nistelrooy:

- Megtettünk mindent, amit tudtunk. A mérkőzés fordulópontja Giggs kapufája volt. Teljesen más lett volna a mérkőzés képe, ha vezetést tudunk szerezni. Fiatalabb csapatunk van, és a tapasztalat ezúttal a Milan mellett volt.
Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik