Magyar búcsú vegyes csapatversenyben a cselgáncs Eb-n

Vágólapra másolva!
2024.04.28. 11:32
Gőz Roland sem bírt szerb riválisával (Fotó: Nemzeti Sport, archív)
A magyar válogatott nyert mérkőzés nélkül kikapott Szerbiától vasárnap a zágrábi olimpiai kvalifikációs cselgáncs Európa-bajnokság vegyes csapatversenyében, így helyezetlenül zárt.

A szövetség előzetesen a férfiaknál 73 kilogrammban Szegedi Dánielt és Pongrácz Bencét, 90-ben Gőz Rolandot, +90-ben Dobos Leventét, a nőknél 57-ben Gyertyás Rózát, 70-ben Czerlau Jennifert, +70-ben pedig Sági Nikolettet nevezte.

A tavalyi Eb-n hetedik magyarok a három együttest felvonultató B-csoportban Szerbiával csaptak össze, a győztes gárdára pedig Németország várt a negyeddöntőben. A vasárnapi csatát Gőz nyitotta meg, aki vazarival vereséget szenvedett Darko Brasznjovicstól (0–1). A folytatásban Sági egy leszorításra kapott ipponnal alulmaradt Milica Zabiccsal szemben (0–2), Dobos intésekkel kikapott Bojan Doszentől (0–3), mint ahogy Gyertyás is Marica Perisicstől (0–4) – a nemzetközi szövetség eredményközlője alapján. A hátralévő mérkőzéseket az ellenfél behozhatatlan előnye miatt már nem vívták meg, így Szegedi és Czerlau nem lépett tatamira.

A magyarok tehát helyezetlenül zárták a vegyes csapatversenyt, a szombaton befejeződött egyéni küzdelmekben pedig a 90 kilogrammos Tóth Krisztián révén egy ezüst-, valamint Pupp Réka (52 kg) és Pongrácz Bence (66) révén két bronzérmet szereztek a horvát fővárosban.

 

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik