Asztalitenisz: az Ecseki, Madarász párosunk a Grand Smash nyolcaddöntőjében búcsúzott

SZ. M.SZ. M.
Vágólapra másolva!
2024.05.06. 12:14
Az Ecseki Nándor, Madarász Dóra párosnak nem sikerült a legjobb nyolc közé jutnia az esztendő második Grand Smash-tornáján (Fotó: WTT)
A WTT-sorozat szaúdi Grand Smash-versenyén az Ecseki Nándor, Madarász Dóra párosunk négy játszmában vereséget szenvedett az osztrák Gárdos Róbert, Sofia Polcanova kettőstől, ezzel az utolsó magyar is elbúcsúzott a dzsiddai tornától.

 

Már csak az Ecseki Nándor, Madarász Dóra párosunk volt versenyben a szaúdi Grand Smash hétfői versenynapjának reggelén, a nyolcadik helyen kiemelt duó a főtábla első fordulójában erőnyerő volt, így a nyolcaddöntőben állt először asztalhoz. „Előélete” azért mindkettejüknek volt Dzsiddában, Madarász ugyanis az egyes selejtezőjében játszott két meccset – a másodikat Póta Georginával szemben vesztette el –, Ecseki pedig egy mérkőzés erejéig a brazil Eric Jouti oldalán férfi párosban szerepelt.

Ecseki jól teljesített, mindenképpen hasznos volt, hogy a vegyes páros bemutatkozás előtt játszhatott egyet a versenyteremben, így az osztrákok ellen már nem lesznek számára idegenek a körülmények” – mondta férfiválogatottunk szövetségi kapitánya, Lindner Ádám a 3:1-re elvesztett férfipáros-találkozót követően. A szakvezető által említett osztrák egység egyébként régi jó ismerős, olyannyira, hogy Gárdos Róbert 1993-ban Ljubljanában még magyar színekben szerzett serdülő Eb-aranyat, aztán a családdal Ausztriába költözött, s már évtizedek óta osztrák színekben versenyez, míg partnere, Sofia Polcanova jelenleg a kontinens egyik legjobb, legeredményesebb női játékosa.

Tekintve, hogy vegyes párosról van szó, nem mehetünk el szó nélkül az olimpiai kvalifikáció mellett. A versenyszám végleges olimpiai mezőnye a május 7-én megjelenő világranglista alapján áll össze – azaz úgy álltak asztalhoz a felek, hogy bármilyen eredmény is születik, ennek már nincs hatása a kvalifikációra. A listán amúgy a mieink egyértelműen befutó helyen vannak, a kvótát tulajdonképpen már elkönyveltük, hivatalossá azonban csak kedden válik, az osztrákokat viszont a legutóbbi rangsorban öt hellyel hátrább jegyezték, azaz számukra távolinak tűnik Párizs. A szaúdi összecsapás azonban Gárdoséknak sikerült jobban, egy szettet leszámítva végig náluk volt az irányítás, s a nem egészen harminc percig tartó összecsapást négy játszmában megnyerve bejutottak a legjobb nyolc közé.

Az esztendő második Grand Smash tornájától tehát elbúcsúztak a mieink, ám nem kell sokat várni az újabb izgalmakra: május 15-én kezdődik Szarajevóban az európai egyéni olimpiai selejtező, amelyen Póta Georgina, Madarász Dóra, Lakatos Tamás és Szudi Ádám próbál párizsi kvótát szerezni.

WTT-SOROZAT, GRAND SMASH, DZSIDDA
Vegyes páros. Nyolcaddöntő:
Gárdos, Polcanova (osztrák)–Ecseki Nándor, Madarász Dóra 3:1 (6, –7, 8, 4)

 

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik