Vívás: Siklósi ezüst-, Koch bronzérmes a cali GP-n

KOVÁCS ERIKAKOVÁCS ERIKA
Vágólapra másolva!
2024.05.06. 07:12
Siklósi Gergely (jobbra) ezüstérmet szerzett Caliban (Fotó: FIE - International Fencing Federation)
Akárcsak Budapesten március elején: a párbajtőrözők cali Grand Prix-viadalán Siklósi Gergely a második, Koch Máté a harmadik lett.

Kano Koki nyerte a férfi párbajtőrözők Grand Prix-versenyét Caliban – magyar idő szerint – vasárnap éjjel, s bár kétségtelenül remek eredmény a GP-győzelem, a japán kiválóság már csak azért is név szerint kell említenünk, mert ő volt az, aki megakadályozta, hogy magyar vívó előrébb jusson.

Háromszor is.

Andrásfi Tibort a négy közé jutásért győzte le, Koch Mátét az elődöntőben, Siklósi Gergelyt pedig a fináléban.

Egyértelműen nagyot menetelt a világranglista ötödik helyezettje Kolumbiában, ám az előző mondatból azt is leszűrhettük, hogy a mieink is!

Négy magyar lépett pástra a főtáblán Caliban a férfiak között (a hölgyeknél csak Muhari Eszter indult, sajnos ő rögtön a 64 között búcsúzott): Nagy Dávid két asszót nyert meg, a nyolcaddöntőben kapott ki, Andrásfi Tibor három győztes meccsig jutott, így ő a legjobb nyolc között végzett.

Szorítottunk a magyar döntőért, hiszen az ágak „engedélyezték” volna ezt, csak éppen Kano közbeszólt: a – többek között – Rio egyéni olimpiai bajnokát, Pak Szang Jongot és Kulcsár Győző olasz színekben versenyző unokáját, Enrico Piattit is búcsúztató Koch a japán elleni asszóra elfogyott, így bronzérmet szerzett.

Siklósi Gergely is nagyszerűen vívott a nap folyamán, az elődöntőben pedig parádézott az egyiptomi Mohamed Nade Saleh ellen, ám aztán a fináléban ő sem bírt Kano Kokival – a japáné lett az arany, Siklósié a bronz.

És a végére még egy jó hír: a cali GP-viadal után változott a világranglista eleje, az eddig második Koch Máté ugyanis előzött, így most már ő áll a rangsor élén.

VÍVÁS, GRAND PRIX-VERSENY, CALI
FÉRFI PÁRBAJTŐR, EGYÉNI
A 32 közé jutásért: Koch–Pak Szang Jong (dél-koreai) 15:9, Siklósi–Alimzanov (kazah) 15:11, Andrásfi–R. Tulen (holland) 15:11, Nagy D.–El Kord (marokkói) 15:12
A 16 közé jutásért: Siklósi–Paganelli (olasz) 15:9, Koch–Jang Feng-ming (kínai) 15:11, Andrásfi–Beran (cseh) 15:12, Nagy D.–Kurbanov (kazah) 15:10, Imrek (amerikai)–Nagy D. 15:12
Nyolcaddöntő: Siklósi–Freilich (izraeli) 15:14, Koch–Piatti (olasz) 15:10, Andrásfi–Szon Min Szeong (dél-koreai) 14:13
Negyeddöntő: Siklósi–Komata (japán) 9:8, Koch–Imrek 14:13, Kano (japán)–Andrásfi 15:14
Elődöntő: Siklósi–Nada Saleh (egyiptomi) 15:5, Kano–Koch 15:8
Döntő: Kano–Siklósi 15:8
Végeredmény: 1. Kano Koki, 2. Siklósi Gergely, 3. Koch Máté és Nade Saleh, …7. Andrásfi Tibor, …16. Nagy Dávid
NŐK
A 32 közé jutásért: Machulsky (amerikai)–Muhari 15:6. Döntő: Mallo-Breton (francia)–Rizzi (olasz) 15:14
Végeredmény: Auriane Mallo-Breton, 2. Rizzi, 3. Isola (olasz) és Moellhausen (brazil), …34. Muhari Eszter

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik