Ndicka már csapattársaival ünnepelte a Roma El-elődöntőbe jutását

BALOGH ANDRÁSBALOGH ANDRÁS
Vágólapra másolva!
2024.04.19. 09:53
Evan Ndickával közösen ünnepelték a továbbjutást a Roma játékosai (Fotó: Getty Images)
Az AS Roma hétvégi bajnokiján Evan Ndicka összeesett, ami miatt az Udinese elleni találkozót félbeszakították. Később kiderült, hogy a játékosnak nem volt szívrohama, hanem valószínűleg a mellkasra érkezett ütés miatt volt légzési nehézsége. A Roma játékosai a kórházba is elkísérték a francia védőt, majd csütörtökön a Milan legyőzését és az Európa-liga-elődöntőbe jutást már együtt ünnepelték.

Mint beszámoltunk róla, Evan Ndicka az Udinese elleni bajnoki találkozó 73. percében váratlanul összeesett a gyepen, s később a játékvezető a két csapattal egyetértésben a találkozó félbeszakítása mellett döntött. Ndickát kórházba szállították, ahova elkísérték római csapattársai is.

A Roma edzőjét, a napokban szerződést hosszabbító Daniele De Rossit és a klub vezérigazgatóját, Lina Szulukut, valamint a csapatkapitányt, Lorenzo Pellegrinit beengedték Ndickához a kórházi ágya mellé. A vizsgálatok során kiderült, Ndickának nem volt szívrohama, valószínűleg nem sokkal a rosszulléte előtt kaphatott egy ütést a mellkasára, szívtájékon, s ez okozhatott nála légzési nehézségeket.

Ndickát kiengedték a kórházból, így a helyszínen nézhette végig, ahogy a Roma hazai pályán 2–1-re nyert a Milan ellen, így továbbjutott az Európa-liga legjobb négy csapata közé. A lefújást követően csapattársai Ndickával együtt ünnepeltek, a Roma az elődöntőben a 44 tétmérkőzés óta veretlen Bayer Leverkusen ellen találkozik.

EURÓPA-LIGA
NEGYEDDÖNTŐ, VISSZAVÁGÓ
AS ROMA (olasz)–AC MILAN (olasz) 2–1 (2–0)
Róma, Stadio Olimpico. Vezette: Marciniak (lengyel)
ROMA: Svilar – Celik, G. Mancini, Smalling, Spinazzola – Lo. Pellegrini (Renato Sanches, 82.), L. Paredes, Bove (Angelino, 82.) – S. El Shaarawy, R. Lukaku (T. Abraham, 29.), Dybala (D. Llorente, 43.). Vezetőedző: Daniele de Rossi
AC MILAN: Maignan – Calabria (T. Reijnders, a szünetben), Gabbia, F. Tomori, Théo Hernandez – Musah (Florenzi, 69.), Bennaszer (L. Jovics, 40.) – Pulisic (N. Okafor, 69.), Loftus-Cheek (Chukwueze, a szünetben), Rafael Leao – Giroud. Vezetőedző: Stefano Pioli
Gólszerző: G. Mancini (12.), Dybala (22.), ill. Gabbia (86.)
Kiállítva: Celik (31.)
Továbbjutott: az AS Roma 3–1-es összesítéssel.

 

 

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik