Aggódnak a skótok – lemaradhat az Eb-ről az egyik legjobb játékosuk

B. D. K.B. D. K.
Vágólapra másolva!
2024.04.29. 14:53
Scott McTominay egy rossz lépés után kapott a térdéhez (Fotó: Getty Images)
Súlyosnak tűnő térdsérülést szenvedett Scott McTominay, az angol élvonalbeli labdarúgó-bajnokságban (Premier League) szereplő Manchester United saját nevelésű játékosa a Burnley elleni múlt szombati bajnokin. A skót válogatott labdarúgó a 65. percben állt be, de egy rossz lépés után a térdéhez kapott, és azonnal jelezte, hogy baj van.

Mint azt bizonyára tudják, a skótok a magyar válogatottal azonos csoportban szerepelnek a nyári Európa-bajnokságon, Scott McTominay pedig az egyik legfontosabb játékosuk. Az MU 27 éves támadó középpályása a selejtezősorozatban nyolc mérkőzésen hét gólt szerzett, és kiosztott egy gólpasszt is. A skótok a norvégokat megelőzve, a spanyolok mögött (az elsők egyikeként) úgy jutottak ki a kontinenstornára, hogy az első öt meccsüket egyaránt megnyerték.

McTominay a mostani idény elején nem számított alapembernek, aztán a padról beszállva fontos gólokat szerzett, és egyre több játéklehetőséghez jutott. A 2023–2024-es kiírásban eddig összesen 39 tétmérkőzésen szerepelt, ezeken tíz gólt és három gólpasszt jegyzett. Mivel a berobbanó Kobbie Mainoo, valamint Bruno Fernandes kihagyhatatlanná vált a kezdőből, így idén is inkább kiegészítő emberként számít rá Erik ten Hag.

McTominay bal térde sérült meg, és nem volt kérdés, hogy nem tudja folytatni a játékot. Legrosszabb esetben – amennyiben elszakadt a keresztszalagja – több mint fél éves kihagyás is várhat rá. Az MU (újabb) hivatalos közleményt még nem adott ki játékosa állapotáról, így egyelőre nem tudni, milyen súlyos a sérülése.

 

Az Európa-bajnokság másfél hónap múlva, június 14-én kezdődik, méghozzá egy Németország–Skócia mérkőzéssel a csoportunkból.

UEFA EURO 2024, NÉMETORSZÁG
A CSOPORTKÖR MENETRENDJE

A-CSOPORT 
JÚNIUS 14., PÉNTEK
21.00, München: Németország–Skócia
JÚNIUS 15., SZOMBAT
15.00, Köln: MAGYARORSZÁG–Svájc
JÚNIUS 19., SZERDA
18.00, Stuttgart: Németország–MAGYARORSZÁG
21.00, Köln: Skócia–Svájc
JÚNIUS 23., VASÁRNAP
21.00, Stuttgart: Skócia–MAGYARORSZÁG
21.00, Frankfurt: Svájc–Németország

 

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik