Para kajak: Kiss Tibor országkvótát szerzett a párizsi paralimpiára

V. J.V. J.
Vágólapra másolva!
2024.05.10. 11:36
Fotó: MKKSZ/FB
Kiss Tibor a KL2 kategóriában, 200 méteren indulva kvótát szerzett a párizsi paralimpiára a Szegeden zajló para kajak-kenu világbajnokságon.

Miután csütörtökön az előfutamban negyedik, a középfutamban harmadik lett, könnyed feladat várt Kiss Tiborra: a döntő táv sikeres teljesítése helyezéstől függetlenül paralimpiai kvótát ért. A Merkapt-Mekler SE versenyzője utolsó, 9. helyen ért célba, de ez mit sem csorbít azon, hogy hazánk 5. indulási jogát szerezte meg para kaja-kenuban a párizsi játékokra.

„Kicsit talán túlságosan is megnyugodtam a döntőbe jutással, lekerült rólam a stressz, ami nem tett jót. Ennél tudok sokkal jobban is teljesíteni” – mondta a versenyt követően az MTI-nek Kiss Tibor, aki a sport mellett főállásban dolgozik és a vállalkozását is vezeti. – „Minden sportoló életében az a legnagyobb dolog, ha kijut egy olimpiára vagy paralimpiára, én sem vagyok ezzel másként. Ha ott lehetek Párizsban, akkor megpróbálok a mainál jobban teljesíteni, és a dobogóhoz minél közelebb végezni.”  

PARA KAJAK-KENU
VILÁGBAJNOKSÁG
KL2, 200 M
1. Curtis McGrath (ausztrál) 42.89
2. David Philippson (brit) 43.60
3. Fernando Rufino de Paulo (brazil) 43.64
...9. KISS TIBOR 46.26

 

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik