Kerékpár: "Tisztán akarnak látni" a magyarok

Kép és szöveg: Vasvári FerencKép és szöveg: Vasvári Ferenc
Vágólapra másolva!
2005.11.10. 15:45
Címkék
"Együtt a doppingmentes magyar sportért" szól a szlogenje dr. Ábrahám Attila, a Nemzeti Sporthivatal elnökének október 14-i sajtótájékoztatóján meghirdetett doppingellenes akciónak, melyhez az elmúlt időszakban többszáz egykori és jelenlegi sportoló, sportvezető csatlakozott.

A Magyar Sport Házában elhelyezett aláíróíven a honi kerékpársport vezetői, olimpikonjai, kiemelkedő versenyzői kézjegyükkel jelezték, hogy ők is csatlakozni kívánnak e kezdeményezéshez.

Az "aláíráson" jelen volt többek közt a Magyar Kerékpársportok Szövetségének elnöke, a korábbi olimpikon Eisenkrammer Károly – aki februárban elnökké választásakor programjában is meghirdette a sportágban a dopping-ellenes kűzdelmet –, a Magyar Kerékpáros Szakági Szövetség elnöke, Török Ottó, főtitkára Harangi Petra, valamint a szakmai igazgató, Takács Gyula mesteredző; a versenyzők képviseletében az idei Tour de Hongrie-győztes Lengyel Tamás és klubtársa, a P-NÍVÓ Betonexpressz 2000 SE többszörös bajnoka, Garamszegi László, illetve a BVSC-s fiatal pályamenő: Lovassy Krisztián.

A KSI részéről az 1980-as moszkvai Barátságverseny győztese, a pályabajnok Somogyi Miklós látta el kézjegyével a plakátot. A mountain-bike szakágat Sipiczki Róbert elnök, Nagy Ádám alelnök és Benkó László szövetségi kapitány képvisel.
Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik