Kézilabda: játék nélkül lett bajnok Rosta Miklós román csapata – körkép

Vágólapra másolva!
2024.04.20. 22:10
Rosta Miklós román bajnok lett a Dinamóval (Fotó: Imago Images)
A válogatott Rosta Miklós csapata, a listavezető Dinamo Bucuresti szombaton megnyerte a román férfi kézilabda-bajnokságot.

A liga honlapja szerint az olimpiai kvótás magyar válogatott beállót foglalkoztató fővárosiak szombaton nem léptek pályára. Fennállásuk huszadik bajnoki címe úgy vált biztossá, hogy az őket 12 ponttal követő CSM Constanta kikapott Temesváron.

A női Román Kupa elődöntőjében Korsós Dorina tíz lövésből nyolc gólt szerzett, ezzel a mezőny legeredményesebb játékosa volt, csapata, a Rapid Bucuresti azonban 27–23-ra kikapott a CSM Bucuresti-től.

A spanyol férfi bajnokságban Tóth Rajmond csapata, a Frigoríficos del Morrazo sorozatban ötödször nyert – házigazdaként 35–29-re a Fertiberia Puerto Sagunto ellen –, és immár nyolc tétmérkőzés óta veretlen. A magyar irányító mindhárom lövését gólra váltotta. A Morrazo még mindig az osztályozót jelentő 14. helyen áll, de pontszámban utolérte a Cuencát.

A válogatott irányító Hanusz Egon nyolc kísérletből négyszer talált be, ám csapata, a TVB Stuttgart 33–28-ra kikapott a ThSV Eisenach otthonában és a tabella 14. helyén áll.

A német női élvonalban a címvédő és listavezető SG BBM Bietigheim 33–17-re győzött az SV Union Halle-Neustadt otthonában. Háfra Noémi három, Faluvégi Dorottya két góllal járult hozzá a sikerhez, a vesztes hazaiaknál Suba Sárának nyolc védése volt. Woth Viktória négy gólt lőtt a Német Kupában címvédő TuS Metzingen együttesében, amely otthon 39–29-re verte a HSG Bad Wildungen Viperst. Szabó Laura hat, Lakatos Rita két találattal zárt a BSV Sachsen Zwickau csapatában, amely 33–24-re kikapott a HSG Bensheim/Auerbach otthonában. A Zwickau a 11., a Halle-Neustadt a tizedik, a Metzingen a hatodik helyen áll.

 

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik