Elbukott pályaelőny: a Barcelona két ponttal kikapott az Olympiakosztól az Euroliga rájátszásában – videók

CS. M.CS. M.
Vágólapra másolva!
2024.04.24. 23:47
Az Olympiakosz elcsente az első mérkőzést Barcelonából (Fotó: Getty Images)
Két idegenbeli sikerrel folytatódott szerdán a férfi kosárlabda Euroliga rájátszása: a Fenerbachre hosszabbítás után, 95–91-re nyert a Monaco otthonában, míg az Olympiakosz 77–75-re győzött a Barcelona vendégeként.


MONACO–FENERBAHCE

A franciák három meccsel nyertek többet török riválisuknál az alapszakaszban, így előbbi a harmadik, utóbbi a hatodik helyen végzett. Ennek megfelelően a hercegségbeliek kezdték esélyesként a párharcot, s a meccs is így indult, egy negyedet követően már 26–15 volt. A Fener a szünetig két pontot ledolgozott hátrányából, majd a harmadik és a negyedik negyedben is pontosabb volt ellenfelénél, így döntetlenre mentett. A hosszabbítást aztán jobban bírták a törökök, akik végül 47 százalékos triplázásuknak köszönhetően húzták be a párharc első meccset 95–91-re.

BARCELONA–OLYMPIAKOSZ

A két csapat egyaránt 22–12-es mérleggel zárta az alapszakaszt, de a Barcának volt jobb az egymás elleni mérlege, így megkaparintotta a negyedik helyet, tehát a hazai pálya előnyét a párharcban. Nos, ez az, amit végül nem tudott kihasználni. A görögök a meccs elejétől kezdve irányítottak, jobban kosárlabdáztak, a szünetben pedig már kilenccel vezettek. A katalánok valamelyest feljavultak a harmadik negyedben, a záró játékrészben pedig kis híján fordítani tudtak, ám ez végül elmaradt, az Olympiakosz nyert 77–75-re. A végére mindkét csapat hasonló statisztikákkal zárt, de a kulcs a kétpontosok között volt, ez 15 százalékkal jobban dobták a görögök. Az biztos, hogy ez lesz a teljes negyeddöntő egyik, ha nem a legszorosabb párharca...    

KOSÁRLABDA
FÉRFI EUROLIGA, RÁJÁTSZÁS
NEGYEDDÖNTŐ, 1. MÉRKŐZÉSEK
Monaco (francia)–Fenerbahce (török) 91–95 (26–15, 20–22, 15–23, 20–21, 10–14) – hosszabbítás után
Barcelona (spanyol)–Olympiakosz Pireusz (görög) 75–77 (18–19, 17–25, 19–17, 21–16)
A párharcok az egyik fél harmadik győzelméig tartanak.

 

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik