Kétszer egyenlítettek a vendégek, de simán nyert a Rákóczi

Vágólapra másolva!
2007.11.10. 18:11
A hazaiak gólfelelősei közül Alves (a kép bal szélén, háttal) két gólig jutott
A hazaiak gólfelelősei közül Alves (a kép bal szélén, háttal) két gólig jutott
A hazaiak gólfelelősei közül Alves (a kép bal szélén, háttal) két gólig jutott
A hazaiak gólfelelősei közül Alves (a kép bal szélén, háttal) két gólig jutott

SOPRONI LIGA, 14. FORDULÓ

Helyszín: Kaposvár
Nézőszám: 2000
Játékvezető: Pánczél K.
Asszisztensek: Kovács P., Nagy I. A.
KAPOSVÁR TATABÁNYA
1 Milinte 18 Polekszics
21 Graszl K. 17 Ferenczi G.
28 Zahorecz 21 Dienes
26 Grúz 6 Filó T.
3 Pintér A. 79 Megyesi
10 Leandro da Silva 2 Pastva
22 Vasziljevics 30 Weisz
25 Maróti 4 Caugherty
5 Szakály P. 5 Hajdú N.
14 Oláh 99 Sándor I.
9 Alves 11 Takács M.
Vezetőedző: Vezetőedző:
Prukner László Borbély László
Gólszerző(k): Grúz (11.), Megyesi (19.), Alves (30.), Takács (35.), Alves (47.), Leandro (72.)
Csere: Szakály P. helyett Bozsovics (85.), Leandro helyett Szakály D. (87.), Graszl helyett Ribi (89.), ill. Pastva helyett Perez (70.), Sándor helyett Béres (73.), Weisz helyett Balogh Z. (85.)
Sárga lap: Zahorecz (18.), Vasziljevics (36.), ill. Caugherty (29.), Filó (49.), Dienes (75.)


Bár Grúz és Alves gólját még Megyesi és Takács Marcell ki tudta egyenlíteni, ám a második félidőben Alves újabb, illetve Leandro góljára már nem érkezett válasz.

A bajnokság ötödik helyén álló Kaposvár a sereghajtó, s eddig mindössze két pontot begyűjtő Tatabányát fogadta a Soproni Liga 14. fordulójában.

Ennek ellenére a vendégek bátran kezdték a találkozót, az első két lövés a nevükhöz fűződik. Öt perc után azonban átvették a kezdeményezést a hét közben a Ferencvárost a Magyar Kupából kiejtő hazaiak, s már a 11. percben Grúz révén meg is szerezték a vezetést.

A Kaposvár azonban ezután kissé kényelmesen kezdett el játszani, aminek az lett a következménye, hogy a vendégek szabadrúgás specialistája a 19. percben kiegyenlített.

Bár Graszl hibájából Hajdú akár a vezetést is megszerezhette volna a Tatabányának, ám ezt követően megint felpörögtek a hazaiak, s tíz perc elteltével Alves fejesgóljával megint megszerezték a vezetést.

Ezúttal már öt perc múlva egyenlítettek a vendégek, miután Takács Marcell egyedül cselezte ki a fél kaposvári védelmet, és ezt követően a kapu jobb alsó sarkába lőtt. A félidőből hátralévő tíz percben – bár próbálkoztak – nem igazán kerültek már helyzetbe, így ha meglepetésre is, de teljesen megérdemelten vonultak döntetlen állásnál a szünetre a csapatok.

Azonban nem sokáig maradt ennyi az állás, mert alig egy perce kezdődött el a második félidő, Alves megint megszerezte a vezetést a Kaposvárnak. Ezt követően azonban nem jött a már jól megszokott forgatókönyv, mert a hazaiak ez után már nem álltak le, hanem tovább nyomtak.

Az igazsághoz az is hozzátartozik, hogy a vendéggárda eddig bírta erővel, s a szünet után már nem nagyon tudtak ellenállást kifejteni. Ennek köszönhetően aztán a 72. percben Leandro da Silva már két gólosra növelte a hazaiak előnyét, s az már akkor érezhető volt, hogy ebből a hátrányból már nem tudtak visszajönni a vendégek.

Sőt, Oláh az utolsó percben még eltalálta a felső lécet is, azaz összesítésben megérdemelten győztek a hazaiak, s erősítették meg ötödik helyüket.
Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik