Egy kiegyenlített mérkőzésen Dvéri és Farkas góljai döntöttek

Vágólapra másolva!
2007.11.24. 15:32
Nem mondható, hogy nagy lett volna a Fehérvár-Zalaegerszeg találkozó irama a Sóstói Stadionban, ez az egész mérkőzésre jellemző volt. Az első félidőben Dvéri botladozott a kapuba a labdával, majd Farkas Balázs megérdemelt találatával megszerezték a győzelmet a hazaiak.
Az első gól után Dvéri és Sitku öröme
Czerkl Gábor
Az első gól után Dvéri és Sitku öröme
Az első gól után Dvéri és Sitku öröme
Czerkl Gábor
Az első gól után Dvéri és Sitku öröme

LABDARÚGÓ NB I, 15. FORDULÓ

A KEZDŐCSPAPTOK
FEHÉRVÁR ZALAEGERSZEG
12 Németh V. 1 Babalj
3 Fehér Zs. 2 Dudics
17 Koller 5 Miljatovics
33 Horváth G. 6 Botis
29 Mohl 3 Kádár T.
20 Bozsics 8 Tóth Z.
10 Dvéri 16 Máté
14 Farkas B. 10 Davidov
11 Simek 19 Koplárovics
7 Dajics 11 Meye
9 Sitku 20 Tóth N.
Vezetőedző: Vezetőedző:
Marijan Vlak Szlavko Petrovics
Gólszerző: Dvéri (30.), Farkas B. (81.)
Csere: Dvéri helyett 18 Csobánki (69.), Dajics helyett 22 Nagy D. (78.) ill Kolpárovics helyett 11 Pekic (64.), Meye helyett 17 Balázs (64.), Tóth Z. helyett 13 Lukács (74.)
Sárga lap: Dvéri (32.) ill. Miljatovics (2.), Máté (61.)

A mérkőzés elején a szurkolók egy kis pirotechnikai bemutatóval akarták búcsúztatni az őszi szezont, ez annyira jól sikerült, hogy percekig semmit sem lehetett látni a pályát teljesen elborító füsttől. A homályban Miljatovics kapott is egy sárga lapot, Solymosi játévezető a rossz látási viszonyok ellenére észrevette a védő szabálytalankodását. Ahogy kitisztult a stadion, mindkét csapat próbálkozott, több-kevesebb sikerrel, az iram viszont finoman szólva sem volt túl nagy.

Ekkor úgy tűnt, a vendégcsapat többet támad, Koplárovics például kifejezetten aktív volt, de egyik oldalon sem sikerült kapuba találni. Ez nem a remek kapusteljesítményeknek volt köszönhető, hiszen sem Németh, sem Babalj nem kényszerült eget rengető bravúrra, hogy megóvja kapuját. A kölcsönös próbálkozások után a harmincadik percben váratlanul vezetést szerzett a Fehérvár, de az igazat megvallva az is meglepetés lett volna, ha vendégek teszik ugyanezt, legalábbis az unalmasnak nevezhető első félóra tekintetében.

Dajics kapott egy nagyszerű kiugratást, majd a labdával az ellenfél tizenhatosáig loholt, a kaputól mintegy tizennégy méterre azonban Dudics utolérte. A támadó nem adta fel, visszaszerezte a labdát és a meginduló Simekhez passzolt. A középpályás jól látta meg középen Dvérit, remekül meg is játszotta. Fel lehetett volna szabadítani, de Babalj egyrészt rossz felé vetődött, és hiába piszkált bele lábbal a labdába, Dvéri öt méterről testtel a kapuba sodorta a játékszert.

Ez a szerencsés gól sem hozta meg a játékkedvet, így lefújásig folytatódott ez az erőtlen játék. Az egyenlítő gól nem volt benne a játékban, de legyünk őszinték, a vezető sem…

A második félidőben sem sokat változott a játék képe, kivéve azt, hogy Marijan Vlak és Szlavko Petrovics cserékkel igyekezett valahogy felpörgetni a játékot - eredménytelenül. A Zalaegerszeg beleerősített a félidő elején, de ez az átmeneti fölény nem vezetett eredményre, és nem sikerült kiegyenlíteniük.

Megint csak váratlanul, ám ezúttal abszolút megérdemelten újabb gólt szerzett a hazai csapat. Farkas Balázs használta ki a vendégvédők értetlenkedését, és Sitku passzával remek ütemben kiugorva az ellenfél térfelén végigvezette a labdát, majd a tizenhatoson belülre érve okosan kivárt a megfelelő pillanatra és tizenegy méterről a tehetetlen Babalj mellett kilőtte a kapu jobb felső sarkát.

Ez a gól mindent eldöntött, a ZTE játékában a hátralévő időben már nem maradt erő. A Fehérvár helyezése győzelme ellenére nem változott, a kilencedik helyen fejezte be az őszi szezont, míg a Zalaegerszeg a hetedik lett.
Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik