Kétgólos hátrányból szerezték meg első győzelmüket a tatabányaiak

Vágólapra másolva!
2007.11.24. 15:09
Az őszi szezon eddigi legfordulatosabb és legszórakoztatóbb mérkőzésén kétgólos hátránybóll fordított a sereghajtó Tatabánya a jóval esélyesebb Honvéd ellen a Soproni Liga 15. fordulójában. Percenként alakultak ki helyzetek mindkét kapu előtt, a lefújás pillanatában dőlt csak el a mérkőzés végkimenetele. Az idény korábban lejátszott 14 fordulójában egyetlen győzelmet sem szerzett a hazai pályán játszó Tatabánya, ám a ma begyűjtött három pont sem mozdítja el őket az utolsó helyről.
Weisz Tamás két gólt is szerzett a Supka-csapat ellen
NS-archív
Weisz Tamás két gólt is szerzett a Supka-csapat ellen
Weisz Tamás két gólt is szerzett a Supka-csapat ellen
NS-archív
Weisz Tamás két gólt is szerzett a Supka-csapat ellen

LABDARÚGÓ NB I, 15. FORDULÓ

Helyszín: Tatbánya
Nézőszám: 1000
Játékvezető: Veizer
Asszisztensek: Kispál, Ring
TATABÁNYA BP. HONVÉD
18 Polekszics 1 Tóth I.
21 Dienes 36 Schindler
6 Filó T. 5 Benjamin
79 Megyesi 16 Szmiljanics
2 Pastva 23 Vincze Z.
4 Caugherty 13 Abass
30 Weisz 79 Genito
3 Balogh Z. 22 Bárányos
5 Hajdú N. 7 Ivancsics
9 Béres F. 21 Hercegfalvi
11 Takács M. 18 Abraham
Vezetőedző: Vezetőedző:
Borbély László Supka Attila
Gólszerző: Béres (4.), Weisz (66., 78.), Pastva 67.), ill. Filó (14. - öngól), Abraham (36.), Hercegfalvi (53.)
Csere: Hajdú helyett Pérez (73.), Béres helyett Sándor (82.), Pastva helyett Kriston (87.), ill. Tóth I. helyett Borel (a szünetben), Abass helyett Magasföldi (a szünetben), Ivancsics helyett Palásthy (82.)
Sárga lap: Pastva (31.), Sándor (90+1.), ill. Bárányos (27.)
Kiállítás: Benjamin (81.)


A sereghajtó Tatabánya számára már a pontszerzés is hatalmas bravúrnak számított volna, hiszen az eddigi bajnoki mérkőzéseiken mindössze 2 pontra voltak képesek a vendéglátók, tehát az előttük álló, de még kieső Sopron is 9 egységgel előzte meg őket.

A Honvéd a dobogó második helyén állt a forduló előtt, és egy esetleges mai győzelemmel ideiglenesen átvehette volna a vezetést a tabellán, mivel a listavezető MTK majd csak hétfőn lép pályára.

A helyezések tehát vendég sikert sejtettek, ám a 4. percben már fel is borult a papírforma: Béres gólja adta meg a találkozó alaphangját, a csatár 6 méterről leadott lövését ugyanis Tóth Iván nem tudta hárítani.

A kispestieknek gyorsan sikerült válaszolniuk az ellenfél találatára, ehhez azonban szükség volt Filó segítségére. Bárányos vette célba a tatabányai kaput, de a labda megpattant a hazai védő vállán, és a jobb sarokban kötött ki a játékszer.

A gyors gólváltás után is agilisak maradtak a csapatok, mindkét kapu előtt adódtak helyzetek, ám a fővárosiak jobban gazdálkodtak a lehetőségeikkel. A 36. percben Abraham már a Honvédnak szerezte meg a vezetést, okosan pöckölte a labdát a hálóba a meglepett Polekszics mellett.

A félidőig már nem változott az állás, ennek ellenére a nézők nem panaszkodhattak a színvonalra. Az első 45 percben nem lehetett látni, melyik a bajnokesélyes és melyik a kiesés ellen harcoló együttes.

A második játékrészre a cserekapus Borel futott ki a pályára vendég oldalon, Tóth Iván rossz közérzete miatt kért cserét a szünetben.

A félidő elején úgy tűnt, eldőlt a mérkőzés: Hercegfalvi növelte kettőre a Honvéd előnyét. A találkozón azonban hatalmas fordulat állt be: Weisz duplázott és Pastva is betalált. Fantasztikus negyedórát produkált a Tatabánya.

Ezt már nem bírta a vendégek idegrendszere: Benjamin ütötte meg Pérezt, természetesen azonnal villant a piros lap.

A lefújásig már nem változott az eredmény; megtörtént tehát az, amire kevesen számítottak a kezdő sípszó előtt, hát még a 60. perc körül!

Az eredménnyel a tabellán mindent maradt a régiben: a Honvéd továbbra is a második helyen áll a már őszi bajnoknak tekinthető MTK mögött, míg a Tatabánya nem mozdult el az utolsó helyről. Ha mindig így játszottak volna ősszel, most nem lennének kiesési gondjaik.
Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik