FTC: Koeman és a holland szakíró dicsérte Valpoortot

nemzetisport.hu nemzetisport.hunemzetisport.hu nemzetisport.hu
Vágólapra másolva!
2013.06.29. 13:43
A héten fiatal holland támadóval, Arsenio Valpoorttal erősítette meg keretét a Ferencváros labdarúgócsapata. A Heerenveentől érkező, U20-as válogatott játékos előző két szezonjában a holland élvonalban futballozott, és az Európa-ligában is bemutatkozott, sőt gólt is szerzett. Hogy mégis mekkora erősítést jelenthet a Ferencváros számára a nyári átigazolási szezon első érkezője, arról három szakembert kérdezett meg fradi.hu: a Ferencváros vezetőedzőjét, Ricardo Monizt, az RKC Waalwijk mesterét, Erwin Koemant és egy elismert holland sportújságírót, Chris Tempelmant.

Azt mindhárom szakember kiemelte, hogy Valpoort több támadóposzton, a szélen és középcsatárként is bevethető, gólokban és a társak kiszolgálásában egyaránt hasznos, egy az egy elleni szituációkban kiemelkedő. Elsőként a Ferencváros holland vezetőedzője értékelt.

„Arsenio nagyon tehetséges játékos, akit számos klub szeretett volna megszerezni, de ő minket választott. Még fejlesztenünk kell, ki kell hoznunk belőle a maximumot. Legfőbb erénye, hogy több poszton – szélsőként és csatárként is – bevethető, emellett gólerős. Fizikailag pedig remek állapotban van. Azt várom tőle, hogy minél előbb beilleszkedjen, és azt a kreativitást, valamint pluszt adja a csapatunknak, amellyel többek lehetünk a riválisainknál. Nem szabad persze elfelejteni, hogy fiatal labdarúgóról beszélünk, aki még csak profi karrierje elején tart” – foglalta össze véleményét és elvárásait Ricardo Moniz.

A korábban a magyar válogatottat és a Feyenoordot is irányító Erwin Koeman is kifejtette gondolatait Valpoorttal kapcsolatban, a jelenleg az RKC Waalwijk kispadján tevékenykedő mester szerint jó választás volt a szerződtetése, elsőként a sebességét emelte ki.

„Technikás, jó játékosról van szó. Egyik legfőbb erénye a gyorsasága, valamint az, hogy remekül oldja meg az egy az egy elleni szituációkat, így a védők joggal tarthatnak tőle. Igaz, hogy szélsőként és csatárként is bevethető, de szerintem a legjobb teljesítményére a jobb oldalon képes. Azt azonban érdemes hozzátenni, hogy mivel fiatal játékosról van szó, vélhetően idő kell neki, hiszen egy más országba, kultúrába és bajnokságba kell beilleszkednie.”

Chris Tempelman, a holland Voetbal International szakírója szintén a jobb oldalon érzi a leghasznosabbnak a ’92-es születésű labdarúgót.

„Tipikus szélsőerényei vannak, jó cselezőképességének és gyorsaságának köszönhetően védőként nagyon nehéz ellene játszani. Mindkét oldalon veszélyes, de talán a jobb oldalon képes a legjobbját nyújtani. Kiemelendő, ahogyan gólpasszokkal segíti a társait. A Fradiban is sok assziszt várható tőle.”

Valpoort már a hétvégén megmutathatja képességeit a szurkolóknak, hiszen a Ferencváros június 29-én a Szekszárddal játszik felkészülés mérkőzést, majd július 3-án a Vasas ellen lép pályára, mindkét mérkőzést a Puskás Ferenc Stadionban rendezik.

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik