Százmilliók és stadionok - Pécsen és az NB III-as Mislenynél

Vágólapra másolva!
2014.10.24. 08:33
null
Így néz ki most a kozármislenyi stadion (Fotó: <a href="http://www.magyarfutball.hu">magyarfutball.hu</a>)
Két baranyai klubnak ítéltek meg támogatást a stadionfejlesztési programban. Pécsett nagyobbat álmodnának, Kozármislenyben viszont az új polgármester új pálya építése helyett a régit bővítené – írja a bama.hu.

Az új kozármislenyi polgármester, Bíró Károly azt nyilatkozta a Dunántúli Naplónak, Budapestre megy tárgyalni, hogy a helyi stadionépítési program átterveztetéséért lobbizzon. Mint ismert, Pécsett a mecsekaljai pálya felújítására egymilliárd, Kozármislenyben új stadion építésére 400 millió forintot nyertek a Nemzeti Stadionfejlesztési Programban.

Bíró Károly a hétfői átadás-átvétel után azt látta, hogy a bejelentett stadionépítés ellenére nincs aláírva a támogatási szerződés, ráadásul a fejlesztéshez 108 milliós önrészt kellene biztosítania az önkormányzatnak, ami nem áll rendelkezésre. Emiatt azért fog lobbizni, hogy a támogatást a régi pálya felújítására fordíthassák.

Ezek már a megújuló létesítmény látványtervei (Forrás: bama.hu)
Ezek már a megújuló létesítmény látványtervei (Forrás: bama.hu)

Feleki Attila, az NB III-as kozármislenyi labdarúgócsapatot üzemeltető Gold-Sport Kft. tulajdonosa nem tudta, milyen 108 millióról beszél Bíró, de a baranyai lap megkeresésére elismerte, hogy 60 milliós fedezetet valóban elvárnak az önkormányzattól, az MLSZ számításai szerint. Hangsúlyozta, a támogatást a klub kapta, a teljesítményüknek köszönhetően, s azt is mondta, ezt az összeget a futballklubot működtető kft. is átvállalhatja. Biztos ugyanis abban, hogy bele fognak férni a 400 milliós keretbe. Hozzátette: ha úgy alakul, a régi pálya felújítására is lesz tervük, ám azt meg kell hosszabbítani, ami a közelben lévő házak miatt problémás lehet.

Egyelőre a szomszédban, Pécsen sem teljesen világos, hogy pontosan mi, mennyiből és hol épül majd a stadionfejlesztés keretében.

Két héttel ezelőtt az NB I-es PMFC és a pécsi önkormányzat közös sajtótájékoztatóján egy új, zöldmezős futballstadion építéséről esett szó, de ehhez a már megnyert egymilliárd forint – amit kétszer ötszázmillió, 2014-re és 2015-re vonatkoztatva, támogatással kapna Pécs – nem lenne elegendő.

A bama.hu-n megjelent cikk ebből következően megjegyzi, a nyolcezres, az Expo Center mögé, a Rátgéber Akadémia szomszédságába tervezett létesítmény egyelőre álomnak tűnik.

 

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik