Lemondta a válogatottságot minden idők egyik legjobb női labdarúgója

DOMONKOS BÁLINTDOMONKOS BÁLINT
Vágólapra másolva!
2024.04.26. 09:19
Lemondta a válogatottságot minden idők egyik legjobb női labdarúgója, Marta (Fotó: Getty Images)
A nyári párizsi olimpia után nem lép pályára a brazil válogatottban minden idők egyik legjobb női labdarúgója, Marta.

A 38 éves brazil kiválósággal a CNN Esporte készített interjút. A vasárnap adásba kerülő műsornak egy fontos részletét már korábban nyilvánosságra hozták, ebben pedig Marta megerősítette, hogy az olimpia után nem lép pályára a brazil válogatottban.

A 2004-es, a 2008-as, a 2012-es, a 2016-os és a 2020-as (2021-es) olimpián is részt vevő, kétszeres ezüstérmes Marta azt még nem tudja, hogy részt vesz-e a párizsi ötkarikás játékokon, de döntését ettől függetlenül hozta meg.

„Ez az utolsó évem a válogatottban, megerősíthetem. Ez az a pillanat, amikor meg kell értenem, hogy eljött az idő. Nagyon nyugodt vagyok, mert optimistán látom a fiatal sportolók fejlődését” – fogalmazott Marta.

„Ha kimegyek az olimpiára, minden pillanatát élvezni fogom, mert attól függetlenül, hogy megyek az olimpiára vagy sem, ez az utolsó évem a válogatottban” – tette hozzá az év labdarúgójának hatszor megválasztott Marta, aki a Pánamerikai Játékokat és a Copa Américát is háromszor nyerte meg, a 2007-es világbajnokságon ezüstérmes lett, de klubkarrierje során is számos trófeát nyert Svédországban, az Egyesült Államokban és Brazíliában is.

 

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik