Ön melyik 26 játékost vinné el az Eb-re Marco Rossi helyében?

Pór KárolyPór Károly
Vágólapra másolva!
2024.05.06. 12:43
Török AttilaItt a lehetőség, szavazásunkon keresztül adjon tanácsot Marco Rossinak, kiket vigyen el az Eb-re! (Fotó: Török Attila)
A Nemzeti Sport Online-on februárban indítottuk el sorozatunkat, melyben a labdarúgó Európa-bajnokságig hátralévő időben többször is megkérdezzük olvasóinkat, hogyan állítanák össze a magyar válogatott keretét a tornára. Most, hogy a múlt héten az európai szövetség 23-ról 26-ra növelte a keretek létszámát, ismét kimondottan aktuálissá vált a kérdés: ön kiket vinne az Európa-bajnokságra Marco Rossi helyében?

 

A magyar labdarúgó-válogatott szövetségi kapitánya, Marco Rossi május 14-én hirdeti ki első, még nem végleges, várhatóan bő Eb-keretét. A végső névsort egy hónap múlva, június 7-én kell leadni az UEFA felé, és a múlt heti döntés értelmében nem 23, hanem az eredeti létszámnál három fővel több, 26 nevet tartalmazó keretet nevezhet meg (három kapus, 23 mezőnyjátékos). A június 7-én leadott kereten az első meccsig már csak több orvos által igazolt, súlyos sérülés esetén lehet változtatni, a torna alatt pedig már csak kapusposzton lehet módosítani súlyos sérülés esetén.

A Nemzeti Sport Online-on februárban már kiírtunk egy szavazást a magyar Eb-keretre, de akkor még 23 fővel számoltunk. Most, a háromfős keretemelés után a legutóbb már kiválasztott játékosok mellett elsősorban azokra lehet voksolni, akik akkor posztjukon azon legtöbb szavazatot kapott három játékos között voltak, akik már nem kerültek be olvasóink keretébe (kivétel a kapusposzt, ott összesen öt jelöltre lehet voksolni).

Továbbá kiválasztottunk négy olyan játékost is, akikre legutóbb még nem lehetett voksolni, de tavasszal meggyőző teljesítményt nyújtottak klubjukban, ezért kerülhettek most be. Ide tartozik a Sepsi OSK-ban tavasszal alapemberré váló, 13-szoros válogatott Varga Kevin, valamint a Fehérvár FC-ből az idényben már nyolc gólnál és tíz gólpassznál járó Katona Mátyás és a hét gólpasszt jegyző, nyolcszoros válogatott Schön Szabolcs. A tavaszi sérülése után az MTK ellen góllal és gólpasszal, a DVSC ellen pedig kiharcolt tizenegyessel jelentkező, a 19. életévét éppen ma, június 6-án betöltő, ifjabb Lisztes Krisztián pedig azért kerülhetett be, mert a legutóbbi voksolás alkalmával őt javasolta a legtöbb olvasónk azon labdarúgók közül, akikre nem lehetett szavazni.

Annyi megjegyzés még az alábbi listához, hogy egyelőre ott van a névsorban Fiola Attila, aki múlt héten súlyos vállsérülést szenvedett a Fehérvár edzésén, meg is kellett műteni, de egyelőre nem tudni, mennyit kell kihagynia, ezért nem húztuk ki a listáról. A nevek sorrendjét a legutóbbi szavazás eredményei alapján állítottuk össze. A mostani voksolás eredményével még a héten jelentkezünk, a három legtöbb szavazatot kapó kapus és a 23 legtöbb voksot kapó mezőnyjátékos alkotja majd olvasóink 26-os Eb-keretét.

 

 

 

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik