A Csíkszereda kikapott Mioveni-ben, gyakorlatilag búcsút intett a közvetlen feljutás esélyének

BOROS MIKLÓSBOROS MIKLÓS
Vágólapra másolva!
2024.05.02. 18:27
Fotó: FK Csíkszereda Facebook
A Mioveni-ben elszenvedett csütörtöki 3–1-es vereségével gyakorlatilag búcsút intett a közvetlen feljutás esélyének az FK Csíkszereda, de a székelyföldi labdarúgócsapat így is biztosan osztályozót játszhat majd a román élvonalért.

Az eltiltott Kelemen Dávid és a sérült Apró Claudiu nélkül átjáróház volt a csíki védelem, a rájátszásban eddig nyeretlen hazai csapat az első félórában szinte minden támadását helyzetig tudta vezetni. Remus Gutea a két gólja között egy kapufát is lőtt, Stefan Blanaru pedig egy könnyű síppal befújt büntetőből szerzett gólt – és szünet után is óriási helyzetei voltak a Mioveni-nek.

Az FK támadásai csak az utolsó 30 percben jutottak el lövésekig, Jelena Richárd egy szerencsésen elé pattant labdát bevágva szépített – a vereséggel megmaradt az ötpontos hátrány a második feljutó helyet elfoglaló Gloria Buzauval szemben, amely így már pénteken feljuthat a Superligába.

Az FK anyaországi futballistái közül csak Jelena játszotta végig a találkozót. Pintér Bencét félidőben, Babati Benjámint pedig a 65. percben cserélték le, míg Makrai Gábor a 78. percben állt be. Nagy János végig a kispadon maradt, Kelemen Dávidot pedig az eltiltása miatt nem nevezték.

Liga 2, playoff, 8. forduló
CS Mioveni–FK Csíkszereda 3–1 (Gutea 7., 18., Blanaru 26. – 11-esből, ill. Jelena 64.)

 

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik