A PAOK megnyerte a szaloniki derbit, az övé lett a görög bajnoki cím

K. Zs.K. Zs.
Vágólapra másolva!
2024.05.19. 21:58
PAOK-ünneplés az öltözőben (Fotó: AFP)
A PAOK 2–1-re legyőzte az Ariszt a görög labdarúgó-bajnokság vasárnap esti szaloniki derbijén, ezzel elhódította a bajnoki címet.

 

A spanyol Brandon Thomas révén a PAOK szerzett vezetést, honfitársa, Loren Morón a második félidő elején egyenlített, a Sahtarból ismerős brazil veterán, Taison újra a PAOK-ot juttatta előnyhöz a 62. percben, és ez már elég volt a győzelemhez – még úgy is, hogy az utolsó negyedórában emberhátrányban kellett megőrizni a fórt.

A nagy vetélytárs AEK ezúttal győzött, de az előző két fordulóban nem jutott ponthoz – a kettő közül az egyik vereséget a PAOK mérte rá, amely remekül hajrázott, négyes győzelmi széria révén előzött és lett bajnok.

A PAOK 2019 óta először, összességében negyedszer lett Görögország bajnoka, és a selejtező második fordulójában kapcsolódik be a Bajnokok Ligája következő idényébe.

A jövő heti Panathinaikosz–Arisz kupadöntő győztese az Európa-ligában indul majd, az AEK a Konferencialigában, akárcsak az Olympiakosz – utóbbi azonban még feltornászhatja magát az El-főtáblára, ha megnyeri az Ekl idei döntőjét. Ez esetben a kupadöntő vesztese is ott lehet a Konferencialiga következő kiírásában.

GÖRÖGORSZÁG, RÁJÁTSZÁS
FELSŐHÁZ, 10. FORDULÓ
Arisz–PAOK 1–2
AEK–Lamia 3–0
Panathinaikosz–Olympiakosz 2–2
A végeredmény: 1. PAOK 80 pont, 2. AEK 78, 3. Olympiakosz 74, 4. Panathinaikosz 72, 5. Arisz 55, 6. Lamia 35

 

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik