Életének 86. évében elhunyt César Luis Menotti

J. Á.J. Á.
Vágólapra másolva!
2024.05.05. 21:56
Luis César Menotti 1983-ban, a Barcelona vezetőedzőjeként (Fotó: AFP)
Hosszan tartó betegség után, életének 86. évében elhunyt César Luis Menotti, az 1978-ban világbajnoki címet szerző argentin labdarúgó-válogatott szövetségi kapitánya. 

 

Késő este érkezett a hír, hogy hosszan tartó betegség után 85 éves korában elhunyt César Luis Menotti, az 1978-ban világbajnok argentin válogatott szövetségi kapitánya. A halálesetet az Argentin Labdarúgó-szövetség (AFA) jelentette be, hozzátéve, hogy a tréner az utolsó pillanatig a szövetség igazgatói posztját töltötte be. Edzőként legnagyobb sikere egyértelműen a világbajnoki cím elhódítása, de nyert U20-as vb-t, a Huracánnal argentin bajnokságot, illetve a Barcelonával Spanyol Kupát és spanyol Szuperkupát is. Edzőként többek között a katalánok mellett az Atlético Madridot is irányította, és az argentin válogatotton túl a mexikói nemzeti együttes élén is dolgozott.

Menotti játékosként megfordult a Rosário Centralban, a Racing Clubban, a Boca Juniorsban, a NY Generalsban, illetve két brazil csapatban, a Santosban és a Juventus-SP-ben. Pályafutása során egy argentin bajnoki címet nyert, a válogatottban is többször pályára lépett.

 

 

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik