Ez ám a meglepetés! Cristiano Ronaldo visszatérhet Európába

H. Á.H. Á.
Vágólapra másolva!
2024.05.10. 10:27
Cristiano Ronaldo (balra) és Xabi Alonso a Real Madridban öt évig voltak csapattársak (Fotó: Getty Images)
Alhazza Mutab, a szaúdi sport360 újságírója egy csütörtök esti Twitter-bejegyzésében arról számolt be, hogy a másfél éve az al-Naszrhoz szerződött Cristiano Ronaldo a nyáron visszatérhet Európába, méghozzá a Bayer Leverkusenhez – kifejezetten Xabi Alonso vezetőedző kérésére.

 

Az arab újságíró szerint a friss európai veretlenségi rekorder Bayer Leverkusen vezetőedzője, Xabi Alonso szeretné a gyógyszergyáriak soraiban tudni korábbi csapattársát, Cristiano Ronaldót, aki teljesítményével felkeltette a spanyol szakember érdeklődését. A portugál klasszis 2023 januári érkezése óta 60 tétmeccsen 56 gólt és 14 gólpasszt jegyzett az al-Naszr színeiben, ám Alhazza Mutab úgy tudja, a 39 éves portugálnak elege van az arab életstílusból, és leginkább abból, hogy csapatával idén sem nyerte meg a szaúdi bajnokságot, ezért nem szeretné kitölteni az őt a jövő év nyaráig a klubhoz kötő szerződését.

A Bayer Leverkusen vezetőedzője, Xabi Alonso játékosként még a Real Madridnál 2009 és 2014 között csapattársa volt Cristiano Ronaldónak, és azóta is figyelemmel követi a portugál pályafutását és Mutab szerint elérkezettnek látja az időt a spanyol szakember arra, hogy a nyáron erősítésként a csapatához csábítsa volt csapattársát.

Az persze nagy kérdés, hogy a 39 éves portugál megszerzése mennyire férne bele a Leverkusen koncepciójába és hogy anyagilag megengedheti-e magának CR megszerzését a klub. Ugyan Cristiano Ronaldo piaci értékét a mértékadónak tartott Transfermarkt 15 millió euróra taksálja, ennél minden bizonnyal mélyebben a zsebbe kell nyúlnia annak a klubnak, amely meg akarja szerezni őt - ez esetben például a Leverkusennek –, feltéve, hogy az al-Naszr egyáltalán el akarja engedni a Cristiano Ronaldót.  Arról pedig ne is ejtsünk szót, hogy a portugál világsztár fizetése a pletykák szerint évi 200 millió euró körül van az arab klubnál.

Másfelől, azt is érdemes megjegyezni, hogy Alhazza Mutab nagyjából egy hónappal ezelőtt még arról írt Twitter-oldalán, hogy egy meg nem nevezett portugál klubban folytathatja CR a nyártól, ha távozna az al-Naszrtól...

 

 

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik