Rubljov döntő játszmában nyerte a madridi döntőt

H. Á.H. Á.
Vágólapra másolva!
2024.05.05. 21:42
Rubljov második 1000-es versenyét nyerte meg (Fotó: Getty Images)
A Madridban rendezett férfi teniszezők mesterversenyének fináléjában az orosz Andrej Rubljov döntő szettben múlta felül a kanadai Felix Auger-Aliassime-et, ezzel pályafutása második 1000-es besorolású tornagyőzelmét aratta.

 

A világranglista 35. helyét elfoglaló és pályafutása első 1000-es döntőjén pályára lépő fiatal kanadai nagy lendülettel kezdte a mérkőzést, és az „öltözőben ragadt” orosz első adogatójátékát semmire elvéve azonnal lépéselőnybe került. Auger-Aliassime ezt a fórját végig is vitte – igaz, a szett során mindkétszer brékeltek egyszer –, s végül 48 perc alatt 6:4-re megnyerte az első játszmát.

A ranglistán 8. helyen álló Rubljov a második játszmában összekapta magát, és elsősorban feljavult adogatójátékának köszönhetően stabilan állta Auger-Aliassime rohamait. Az orosz a 11. játékban elvette az ellenfele adogatását, majd megtartotta a saját szervagémjét, így 53 perc alatt egyenlített, és kiharcolta a döntő játszmát.

Ebben pedig, ha lehet, Rubljov még inkább emelt a játéka színvonalán – vagy ha úgy vesszük, Auger-Aliassime kezdett fáradni –, az ellenfele ugyanis egyre nehezebben hozta saját adogatásait, az orosz rendszeresen bréklabdákhoz is jutott, ám nem tudta ezeket kihasználni, amik után szokásához híven hevesen gesztikulálva elégedetlenkedett. A kanadai lehetséges fáradtságát támaszthatja némiképp alá, hogy a 22 éves montreali születésű játékost az ötödik játék előtt ápolni kellett, a combjait masszíroztatta, s az is sokat elárul, hogy fogadóként mindössze három pontot hozott az első 10 játékban. Rubljov a 12. játékban, 6:5-ös vezetésnél ismét fogadóelőnyhöz jutott, és a játszmában hatodik bréklabdáját – egyben első meccslabdáját – már kihasználta, 2 óra 49 perc alatt megnyerve a finálét.

Az orosz ezzel pályafutása 16., idei második tornagyőzelmét aratta.

TENISZ
ATP 1000-ES TORNA, MADRID (9 249 713 euró, salak)
EGYES, DÖNTŐ
Andrej Rubljov (orosz, 7.)–Félix Auger-Aliassime (kanadai) 4:6, 7:5, 7:5

 

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik