NBA: a Dallas továbbment, Clevelandben hetedik meccset játszanak

I. SZ.I. SZ.
Vágólapra másolva!
2024.05.04. 07:18
Luka Doncic és Kyrie Irving továbbrepítette a Dallast (Fotó: Getty Images)
A Dallas Mavericks a Los Angeles Clippers legyőzésével továbbjutott az NBA rájátszásának első fordulójából. Az Orlando–Cleveland párharcban hetedik mérkőzés dönt – azzal zárul majd a főcsoport-negyeddöntő.

Fordulatos mérkőzéssel ért véget a Dallas–Clippers párharc a Nyugati főcsoport első körében. A Mavericks az első negyedet nyolc ponttal megnyerte, a Clippers a második játékrészben egyenlített, majd a harmadikban 15-tel húzott el a texasi csapat, amire már nem volt válasza a kaliforniai együttesnek.

A jobb térdét továbbra is fájlaló Luka Doncic 28 pontig jutott, Kyrie Irving 30-ig, utóbbi 28-at a nagyszünet után dobott. A Mavericksre a következő fordulóban az Oklahoma City vár.

Orlandóban a Cleveland úgy is csak négypontos hátrányban volt a nagy szünetben, hogy az addig eltelt 24 játékpercben csupán egy sikeres hárompontosa volt. Aztán a harmadik negyedet 17–4-es rohammal kezdve kilenc ponttal megnyerte, de a negyedikben 87-nél, 4:42 perccel a vége előtt utolérte vendégét a Magic.

Ekkor beindult az orlandói triplázás (Jalen Suggs hat hárompontos dobott – eggyel kevesebbet, mint az ellenfél), amire nem volt válasza az 50 pontos Donovan Mitchell-vezette Cavaliersnek. A Magic 2010 óta először nyerhet párharcot az NBA rájátszásában, de ehhez meg kell törnie az eddigi trendet, hiszen mind a hat mérkőzésen hazai győzelem született, és a playoff első fordulójának egyetlen hetedik összecsapása Clevelandben lesz. A győztesre a Boston Celtics vár.

NBA, RÁJÁTSZÁS
FŐCSOPORT-NEGYEDDÖNTŐ
6. MÉRKŐZÉSEK
NYUGATI FŐCSOPORT
Dallas Mavericks–Los Angeles Clippers 114–101
A párharc végeredménye: 4–2 a Dallas javára
KELETI FŐCSOPORT
Orlando Magic–Cleveland Cavaliers 103–96
Az egyik fél negyedik győzelméig tartó párharc állása: 3–3

 

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik